ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

İşyerleri 22.00’de Kapanacak

İşyerlerinin Kapanış Saatleri Değişti 

04 Kasım 2020 00:59
İşyerleri 22.00’de Kapanacak

İŞYERLERİNİN KAPANIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

ESNAFLARIMIZ ALINAN TEDBİRLERE UYMALI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, coronavis (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında ek tedbirler alınarak belirlenen işyerlerinin akşam 22.00’de kapatılacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda virüs salgınına karşı yeni tedbirler alındığını ifade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, “COVİD-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol atında tutmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı kabinesinde tüm Türkiye genelini kapsayacak şekilde ek tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler doğrultusunda 3 Kasım tarihi itibariyle evlere paket servisi ve gel-al şeklinde uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, pastane, restaurant, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri (içkili ve işçisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, nikah, düğün salonları, halı saha ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca salonu vb. işyerleri akşam 22.00’de kapatılacaktır.

Esnaf ve sanatkarlarımızın genelgeye uymalarını ve belirlenen saatte işyerlerini kapatmalarına hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Sesob Başkanı Beşir Köksal, özellikle alınan karar doğrultusunda vatandaşların kalabalık bir şekilde bulunabileceği toplu taşıma araçları, pazaryerleri, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde de 10 gün boyunca denetimlerin sıklaştırılacağını dile getirerek temizlik, maske ve mesafe kuralarına uyulmasını, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesini, ev ziyaretlerinden kaçınmalarını tavsiye etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.