ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya'da Ağır Hasarlı Bina Çöktü!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük yıkım yaşayan Malatya'mızın, Battalgazi ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi'nde Ağır hasarlı bina çöktü.Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. 

06 Mayıs 2023 06:58
Malatya'da Ağır Hasarlı Bina Çöktü!

Malatya'da Ağır Hasarlı Bina Çöktü

     Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük yıkım yaşayan Malatya'mızın, Battalgazi ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi'nde Ağır hasarlı bina çöktü.Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Edinilen bilgilere göre hurdacılık yapan 4 kişinin kapı ve pencereleri sökmek için girdiği binada, çökme belirtileri başladığında 3 kişinin kaçarak kurtulduğu, ancak 1 kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından, enkaz altında kalan kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

 

   Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya'da hasar tesbitleri yapılmış, Ancak 5.6 büyüklüğündeki Yeşilyurt merkezli depremde de birçok bina yıkılmıştı, çok sayıda vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Ekabinde Hasar tesbitlerine vatandaşlar belli bir süre ulaşamamış, vatandaşlar da acaba hasar tesbitleri doğru yapılmadı mı sorusu akıllara takıldı, 

   Mayıs ayının ilk haftasına gelindiğinde ise birçok binanın hasar durumu Ağır hasardan AZ hasara döndürüleceği hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bu durum vatandaşlar da tedirginlik yarattı. 

   

   Maddi ve manevi zorluklarla mücadele etmeye çalışan vatandaşlar şimdi de bina hasar tesbitlerine karşı güven zedelenmesi yaşadıkları için bina performans testi yaptırmak zorunda bırakılıyor, hasar durumu farklı çıkması hâlinde mahkemelerle uğraşmak zorunda kalacaklar.

   

 Vatandaşlar hasar tesbitinde nasıl bir standart uygulandığını anlamış değil, bir devlet görevlisinin ağır hasar verdiği yapıyı diğer devlet görevlisinin az hasar vermesi vatandaşların akıllarında şüpheye yol açtı. Vatandaşlar insan hayatını ilgilendiren bu kadar önemli konuların patates ve soğan kadar gündem de olmamasından şikayetçi olduğunu belirttiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.