ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Babacan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı Ziyaret Etti.

 

20 Ekim 2023 17:37
Babacan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı Ziyaret Etti.

 

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek kapsamlı bir görüşme yaptık.

 

Bu anlamda;

 

1- İlk olarak kayısı üreticilerimizin taleplerini ve kayısı üretimindeki son yıllarda tekrarlayan problemi görüştük, kayısı üretimindeki verimliliği etkileyen iklim değişikliğini ve buna karşı alınabilecek tedbirleri konuştuk. Bu kapsamda, Kayısı Araştırma Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Fakültesi ortaklığında bir ortak süreç başlatılacak.

 

Ayrıca, kayısı çekirdeği ihracatına kısıtlama getiren Avrupa Birliği uygulamasına ilişkin yapılan görüşmeler neticeye vardı ve bu kısıtlamalar kaldırıldı. İhracata çok ciddi darbe vuran bu uygulamanın kaldırılması önemli.

 

İhracatçılarımıza ve şehrimize hayırlı olsun..

 

2-   16 Ağustos 2023 tarihinde Orman İşletme Müdürlüğü müdürümüz ve yöneticileriyle görüşmüş, Orman İşletme Müdürlüğü idari hizmet binasının inşa sürecini konuşmuştuk.

 

Uzun süredir takip ettiğimiz Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nün idari hizmet binası ve lojmanlarının yapımı sürecinde sona geldik.

 

Buna göre; 2.750 m2 olarak belirlenen Orman İşletme Müdürlüğü idari hizmet binası ve 3.250 m2 olarak belirlenen lojmanların proje yapım ihalesi 4.10.2023 tarihinde yapıldı, 23.10.2023 tarihinde sözleşme imzalanarak inşaat safhasına geçiliyor.

 

Böylece, hayli zamandır beklemede olan Malatya Orman İşletme Müdürlüğü binası ve lojmanları, Malatya'nın hizmetine girmiş olacak.

 

Söz verdiğimiz gibi…

Şehrimize hayırlı olsun...

 

3- Hayvansal üretimin desteklenmesi başlığı altında depremden etkilenen Malatyalı üreticilerimizin sektörde kalmalarını sağlamak için özellikle şehrimiz başta olmak üzere depremden etkilenen illere özel teşvik verilmesi konusunu konuştuk. Teşviklerle alakalı 2024 yılı itibariyle yeni ve daha etkin bir sisteme geçilecek. Bakanlığımız bu yeni sistemin detaylarını 2024'ün ilk günlerinde açıklayacak.

 

 

4- Başta Çerkez Yazısı Basınçlı Sulama Sistemi şebekesinin hatlarının yenilenmesi olmak üzere Malatya’nın tekrarlayan sulama problemlerinin nedeni olan ana şebeke ve boru hatlarının yenilenmesinin çalışmaları Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Önümüzdeki yaz tarımsal sulama dönemine kadar şebeke hattı yenileme süreci devam ederek sorunun tamamen çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

 

5- Kayısı Araştırma Enstitüsü'nün depremden zarar gören idari binası ve laboratuvarlarının yeni bir yerde hizmetine devam etmesi konusunu detayları ve rakamlarıyla Sayın Bakanımıza dosya halinde sunduk.

 

Sayın Bakanımıza ve kıymetli ekibine ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.