ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANI TURAN KARADAĞ, CHP’DEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

 

24 Kasım 2023 17:52
HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANI TURAN KARADAĞ, CHP’DEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANI TURAN KARADAĞ, CHP’DEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

 

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hekimhan Belediye Başkanı seçilen Turan Karadağ, 2024 yerel seçimlerinde de tekrar aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

CHP Hekimhan İlçe Başkanlığı’na müracaat dosyasını sunan Başkan Turan Karadağ, yeniden kendisine görev tevdi edilmesi durumunda yapacakları projeleri ve geride kalan dönemde ilçeye kazandırdığı hizmetleri anlattı.

Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Karadağ, 2019 yerel seçimleri öncesinde aday olduğumda Hekimhan’a 34 proje sözü verdiğini ve bunların 32’isini gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Hekimhan ilçesine kazandırdıkları projeleri de açıklayan Başkan Turan Karadağ, şunları söyledi:

“Gelmez dedikleri, inanmadıkları doğalgazı ilçemize getirdik. Malatya’da bile eşi benzeri olmayan 4 katlı kültür merkezimizi ilçemize kazandırdık. Hekimhanlı hemşerilerimizin nefes alacağı 26 dönümlük seyir terası yaptık. İne çöplerimiz şimdiye kadar boş araziye dökülüyordu, bu konuda Büyükşehir Belediyemizle anlaşarak tahsis ettiğimiz araziye çöp aktarma istasyonu kurulmasını sağladık. Belediyemiz araç filosunda bulunan eski araçları satarak yerine 32 adet sıfır araç aldık ve filomuzu daha da güçlendirdik. Bunu da tamamen belediyemizin öz kaynaklarından sağladık. 

1200 metrekare büyüklüğünde spor kompleksini hizmete açtık. İlçemizde çok büyük TOKİ konutu açığımız vardı. Bunun için ne yapabiliriz dedik ve TOKİ’ye belediyemize ait 50 dönümlük araziyi tahsis ederek burada 553 konutun yapılması için anlaşma yaptık. Yine ilçemizde işsizliğin azaltılması adına özel sektörü teşvik ederek tekstil atölyesi kurulmasını sağladık. Bu şekilde 60 hemşerimizi burada istihdam edildi. Yine İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleştirdik.

65 mahallemizin yollarını Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak asfaltlanmasını sağladık. 65 mahallemizin yüzde 80’inin kilit taşını, yüzde 40’nın da taş duvarının yapılmasını sağladık. 25 köyümüzde çocuk oyun parkları açtık. Çevre dostu projelerimizi hizmete açtık. Yine geldiğimizde içler acısı bir durumda olan Mezarlığımızın da yolunun asfaltlanması başta olmak üzere onarımlarını sağladık.

Ayrıca ilçemizde 300 kişilik bir taziye evi de kazandırdık. Belediyemiz bünyesindeki lojmanlarımızın onarımını yaptık, yine bir otelimizin onarımını yaparak belediyemize kazandırdık. Kanalizasyondan akan atık sularının arıtılması için Büyükşehir Belediyesi’ne arazi tahsis ederek biyolojik arıtma tesisinin yapılmasını sağladık. Yine ilçemizde Yöresel Ürün Pazar yeri kazandırdık”

 

“Hekimhan’ı depreme dirençli bir ilçe yapacağız”

 

 

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde kendisine yeniden görev tevdi edilmesi durumunda yarım kalan projeler başta olmak üzere yeni proje ve hizmetleri de ilçeye kazandıracaklarını açıkladı. 

Bu projelerden de bahseden Karadağ, Yaşlılar için bakım evi, çalışan anneler için çocuk kreşi, Hayvan Barınağı ile ilçeye Özel Fen Lisesi’nin de kazandırılacağını söyledi. 

Hekimhan Belediyesi’ne ait 30 dönüm arazinin konut yapımı için kullanılacağını da açıklayan Karadağ, yine su kaynaklarının sürdürebilirliğini devam ettirmek adına tarımsal sulama projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Malatya’nın bir deprem bölgesi olduğunu ve bunun da bilincinde olarak Hekimhan’ı daha dirençli bir ilçe haline dönüştürmek için biran önce kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini de belirten Karadağ, “Sonuç olarak bizim sloganımız şu her zaman dile getiriyoruz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Yetim hakkı yedirmeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Her Hekimhanlı bizim emanetimizdir, Biz Hekimhan’da herkesin kardeşçe yaşamasını sağlamak için bir dengeyiz. İnşallah bunu bozmayacağız, bozdurmayacağız buna yürekten inanıyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.