ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya’nın Kişi Başı Geliri Türkiye Ortalamasının Yarısı

 

07 Aralık 2023 15:46
Malatya’nın Kişi Başı Geliri Türkiye Ortalamasının Yarısı

Malatya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, TÜİK’in Açıkladığı 2022 Yılı İllere Göre Kişi Başına Gelir Verilerini Değerlendirdi

Malatya’nın Kişi Başı Geliri Türkiye Ortalamasının Yarısı

AKP Malatya’yı Depremden Önce de Görmezden Geliyordu

AKP’nin sadece depremden sonra değil, 21 yıllık iktidarı boyunca Malatya’yı kaderine terk ettiğini belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

“TÜİK il bazında kişi başına gelir verilerini açıkladı. Açıklanan veriler Malatya’da ekonomik durumun depremden önce de ne kadar kötü olduğunu ortaya çıkardı. TÜİK’in açıkladığı veriye göre 2022 yılında Türkiye çapında kişi başına gelir 176 bin 651 lira iken Malatya’da kişi başına yıllık gelir 93 bin 573 lira. Malatya’da kişi başına gelir Türkiye ortalamasının yarısına gerilemiş durumda. TÜİK’in açıkladığı veriler depremden önce de Malatyalıların sahipsiz bırakıldığını gösteriyor.  İktidar Malatyalı hemşerilerimizi Türkiye ortalamasının yarısı kadar gelirle yaşamaya mahkûm etmiş durumda. AKP, Malatya’ya ve Malatyalıya hak ettiği değeri vermiyor.

Malatya’nın Refahtan Aldığı Pay Zaman İçinde Azalıyor

TÜİK verilerine göre 2005 yılında Malatya’da kişi başına gelir Türkiye ortalamasının yüzde 61’i idi. 2022 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 53’e gerilemiş bulunuyor. Bu veriler iktidarın yıllar içinde Malatya’yı nasıl yoksullaştırdığının en açık ifadeleridir. Malatya 21 yıldır AKP’ye oy veriyor, ama karşılığını her geçen gün daha da fakirleşerek alıyor. Seçimden seçime halkı hatırlayan iktidarın, hatır bilmezliğinin, nankörlüğünün en açık örneği Malatya’nın geldiği noktadır”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.