ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya Valisi Yazıhan'da Sorunları Dinledi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yazıhan ilçesinde Muhtarlar ile Kurum tetkililerini biraraya getirerek sorunları dinledi ziyaretlerde bulundu. 

07 Şubat 2021 12:42
Malatya Valisi Yazıhan'da Sorunları Dinledi

Vali Aydın Baruş, Yazıhan ilçesi Halk Eğitim Merkezinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Bülent Şimşek, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı.

 

Toplantı öncesi Koronavirüs ile yapılan mücadelede özellikle yaşlılarımızın aşılanması konusunda vatandaşların doğru yönlendirilmesini ve yaşlılarımızın en kısa zamanda aşılanarak koronavirüsün ölümcül etkilerinden kurtulmaları için vatandaşlar ile sağlık kuruluşları arasında gerekli koordinasyonu oluşturmalarını isteyerek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş “Bu toplantıları düzenlemekteki amacımız vatandaşımızın birinci basamaktan temsilcisi olan ve aynı zamanda demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan muhtarlarımızın ağzından vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini dinlemek ve kurumlar arası işbirliği kapsamında bunları çözme yolları aramak. Bunun neticesinde de vatandaşlarımızın devletimize olan güvenini, itimadını arttırmak ve devletimizle vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerin çok daha sıkı bir şekilde kurulmasına katkıda bulunmaktır. Devletimiz sosyal devlet. Sizler devletimiz ile vatandaşlarımız arasında birer elçisiniz ve bizlerin, kamu hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına kadar götürmesinde en büyük yardımcımızsınız. Siz muhtarlardan beklediğimiz devletimizin sağladığı olanaklardan vatandaşlarımızı haberdar etmek, onların dertlerini sıkıntılarını bizlere ulaştırmanızdır." dedi.

 

"60-65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARI ZİYARET EDERKEN DİKKATLİ OLUNUZ"

 

Korona virüs tedbirlerine vatandaşların uymasını isteyen ve uyarılarda bulunan Vali Aydın Baruş "Özellikle 60 - 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı ziyaretimizde çok çok dikkatli olmamız lazım. Çünkü can kayıplarımız daha çok bu yaş grupları üzerinde oluyor. Bizlerde aramızdan ayrılan dostlarımızdan, kardeşlerimizden dolayı üzüntüye gark oluyoruz. Aileler üzülüyor ve bu acı manzaralarla, acı olaylarla karşılaşmamak için de hepimizin üzerine vazife düştüğünü hiçbir zaman unutmayalım. Tabii ki muhtarlarımız üzerine düşen vazifeyi yapıyorlar ancak burada bizim muhtarlar olarak yapmamız gereken vatandaşlarımızı daima bu konuda uyarmak. Çünkü süreç henüz bitmedi. Biz süreci titiz bir şekilde devam ettirsek yarın işimizden gücümüzden olmayız, rahat bir şekilde işimize gideriz, çalışan insanlarımız iş yerlerine gidebilirler, çocuklarımız okullarına gidebilirler ama bu dikkati göstermezsek maalesef bir yıldır devam eden bu kısıtlamaların tekrar devam etme süreci gündeme gelir. O açıdan bu konudaki dikkatinizi çekmek istedim" ifadelerini kullandı.

 

İlçenin sorunlarının müzakere edilerek talep ve sorunların dinlendiği ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifa-i olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Toplantı sonrası Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamlığına ziyarette bulunarak İlçe Kaymakamı Bülent Şimşek’ten ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

 

İlçe Kaymakamlığı ardından Yazıhan Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’den projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

Yazıhan Şehit Eyüp Hacıoğlu İlçe Hastanesini de ziyaret eden Vali Baruş, koronavirüs ile mücadelede kapsamında aşı faaliyetleri hakkında hastane yetkililerinden bilgiler alarak sağlık personelinin bu süreçte fedakarca çalışmalarından ötürü tebrik ederek başarılar diledi.

 

Toplantılar ve ziyaretler sonrası Vali Aydın Baruş, ilçede yapımı devam eden Kamu Yatırımlarını ve Sera OSB çalışma alanını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunarak Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ve yetkililerden bilgiler aldı.

 

Vali Aydın Baruş, 20.07.2020 tarihinde Hakkâri İli Çukurca İlçesi 2’nci Hudut Komutanlığı Hisar Üs Bölgesine BTÖ mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda Şehit olan İlimiz Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı Şehit P. Söz. Onb. Emre Büyükyıldırım’ın ailesini ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Ziyarette İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua ettiler.  

 

Son olarak Turizm ve Kültür Bakanlığı ile Yazıhan Belediyesinin turizme kazandırmak için ortak çalışma başlattıkları “Buzluk Ansır Mağaralarını” da inceleyen Vali Baruş, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ten yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

 

Ziyaretlerde Vali Aydın Baruş’a İlçe Kaymakamı Bülent Şimşek, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve diğer kamu kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri eşlik ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.