Yazarlardan 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na Övgüler
Kültür Sanat, 16 Mayıs 2022 22:37Malatya 9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na katılan yazarlar, kitap fuarı organizasyonunun yerinde ve başarılı olduğunu belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş’nin organizasyonunu üstlendiği, 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, yazarlar ve kitapseverlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Türkiye’nin en önemli fuarları arasında yer alan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na katılan ve imza günü, söyleşi, konferans ve paneller gibi çeşitli etkinliklerde bulunan yazarlar, kitap fuarını değerlendirerek, fuara ilginin yoğun olduğunu ve Malatya’nın yazarlara çok büyük değer verdiğini kaydettiler.
İmza gününde konuşan Yazar Aslı Arslan, “Çok güzel bir ilgi var. Bu sene yeniden imzalara başlarken okuyucularla buluşmak çok keyifliydi. Malatya’yı çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Organizasyon ekibi çok ilgililerin hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yazar Dilara Keskin Malatya’nın ilgisinin muazzam olduğunu belirterek, “23 yaşındayım. Şimdiye kadar basılmış 7 adet kitabım var. İlk kitabımı 17 yaşında bastırmıştım, o zaman ne kadar heyecanlıysam ve ne kadar korkuyorsam bugün de aynı şeyleri hissediyorum. Bu hissin hiç değişmemesini umuyorum. Yazmak benim hayatımın bir parçası. Küçüklükten beri bir şeyler karalayıp kenara koyuyordum. Sonra anladım ki bir şeye başlamayı ve tamamlamayı istediğimi anladım. Malatya’da ilgi muazzam. O kadar mutluyum ki şu anda buraya geldiğim için. 2 yıldır doğru düzgün fuarlar olmuyordu. Bu tarz imzalara hasret kalmıştım. Buraya da geldim insanlar çok güler yüzle karşılıyor yani neden bu işi yaptığımı hatırlatıyorlar. Bu nedenle burada olmaktan çok mutluyum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Umarım gençlere bu şekilde yol göstermeyi, kitaplarla ilgili sevgiyi onlara aşılamayı hiç bırakmaz diyorum. Ve tekrardan burada olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.
Yazar Mehtap Fırat, fuar ekibinin çok ilgili olduğunu ifade ederek, “Fuarları çok seviyorum. Okurlarla bir arada olmak bu işin en güzel yanı, bu nedenle çok mutluyum. Malatya’da ilgi alaka çok güzel. Ayrıca organizasyon olarak bizimle çok ilgilendiniz teşekkür ediyorum. Fuar ekibi çok ilgili idi. Özellikle Malatya’nın yazarlara verdiği değere çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Daha önce de Malatya’da fuara katıldığını ifade eden Yazar Zeynep Sahra, “Ben daha önceki senelerde de gelmiştim kitap fuarına ama ilk defa hem konum olarak, bina olarak o kadar güzel bir hale gelmiş ki. Bu arada aslen Malatyalıyım ben. Malatya’mızı böyle güzel bir şekilde görmek, genç okurların kitap sevgisini bu kadar desteklediği için belediyeye ben çok teşekkür ediyorum. Gerçekten daha öncede geldiğim için aradaki farkı görebiliyorum. Ne kadar güzelleşirse okurlar da o kadar kitaplarla buluşuyor” ifadelerini kullandı.
9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Profesörü (Yazar) Erkan Göksu çok başarılı bir fuar olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunarak, “Harika bir fuar olmuş. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a emeği ve eserinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her yerinde bir Malatyalı olarak birçok fuara katılıyorum. Gerek binası gerek çeşitliliği itibariyle gerçekten de Malatya Fuarı’nı çok başarılı buldum, iftihar ettim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okurlar bizleri çok özlemişler. Sağ olsunlar bizleri de çok yoğun bir ilgiyle karşıladılar. Bu nedenle bu tür fuarların devam etmesi lazım. Okuyucu ile kitabın, okuyucu ile yayın evini bir araya getirmek önemli bir iş. Katılım da muhteşem. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Yazar Işılsu Gültekin, ise “Öncelikle Malatya’ya geldiğim için çok mutluyum. Malatya çok güzel bir şehir. Burada okurlarımla buluşmak benim için çok büyük bir sevinç kaynağı oldu. Ben fuarları çok özlemiştim. Çok heyecanlı ve güzel geçiyor. Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir organizasyon olmuş. Gerçekten geldiğim için çok sevindim” sözlerini kaydetti.
Kültür Sanat, 16 Mayıs 2022 22:37
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
AKÇADAĞ’IN BİRLİK RUHU GAZİANTEP’TE TAÇLANDI
Yeşilyurt’ta Rekabet ve Eğlence Bir Arada: 3. Ayak Tenisi Turnuvası.
Seddar Yavuz: “Sağlık, En Büyük Zenginliğimizdir.
Doğanın En Saf Haliyle Buluşma: Club Med Borneo ile Yeni Bir Kaçış Tanımı
Beylerderesi Yaşam Vadisi Projesiyle Yeşilyurt’a Değer Katacak Büyük Adım
ANAHTAR PARTİ’DEN BASINA DESTEK MESAJI: “ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.
Eski Asfalt, Yeni Hizmet: Battalgazi Kırsalında Yol Seferberliği
KİLO VEREMİYORSANIZ, LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ
TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMA: BEYLERDERESİ–ÇÖŞNÜK HATTI YENİLENİYOR
BATTALGAZİ’DE SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEK TAZİYE EVİ PROJESİ
MALATYA KRİKETTE BÖLGENİN KALBİ OLDU: ŞAMPİYONA SONA ERDİ
NATURA DÜNYASI AMPUTE FUTBOL SÜPER LİGİ’NDE KIYASIYA REKABET
YEŞİLYURTSPOR’DAN GOL ŞOV: 6-2.
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR DEPLASMANDA ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDI.
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm: Vahap Yalçın Hayatını Kaybetti
Gençliğe Güç Katacak Proje: Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı.
Sanatla Farkındalık: Başkan Er Otizm Sergisinde
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasıyla Malatya’nın Tarım Gücü Tanıtılıyor
