MAFSAD ve Sille Sanat Sarayı Beyşehir’de Sergi Açtı.
Gündem, 25 Ağustos 2022 03:52Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi kapsamında Konya Beyşehir’de fotoğraf sergisi açıldı.
MAFSAD’ın yanısıra Ülkemizden Sille Sanat Sarayı, Arnavutluk’tan Auleda Local Economic Depelopment Agency, Sırbistan’dan Art Team Photo Club ve Kuzey Makedonya’dan Kumanova Photo Club gibi STK’lar proje içerisinde aktif olarak yer alıyor.
Proje kapsamında daha önce Malatya’ya bir sergi açılmış, bu sergide 4 Ülkeden 34 fotoğrafçının toplam 40 eseri sergilenmişti. Aynı fotoğraflarla projenin ikinci sergisi Konya Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde açıldı. Fotoğraf sergisi Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini fotoğraf yoluyla anlatmayı amaçlıyor.
Sergi ile bilgi veren Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir “11. Üyeler Buluşması” ve fotoğraf sergisi hakkında şunları söyledi: “Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin yürüttüğü Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesinde paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz. 4 Ülkeden fotoğrafların yer aldığı sergimizi Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde açtık. Fotoğraf sergimizi Sille Sanat Sarayının “11.Üyeler Buluşması Etkinliği” ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdik. Açılışa Kuzey Makedonya’dan Vladimir Jovanovski, Slovenya’dan Vasja Doberlet, Bosna Hersek’ten Faruk İbrahimoviç, Türk fotoğrafının önemli ve değerli isimleri Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Yusuf Tuvi, Nadir Ede, Güler Ertan ve birçok fotoğraf sanatçısı katıldı. Sergi, fotoğraf sanatçılarından tam not aldı.
Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada “READ-Regional Network for Culturel Diversity (Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ)” projesi kapsamında finanse edilen Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi çerçevesinde ikinci fotoğraf sergisini Konya Beyşehir’de açtıklarını söyledi. Serginin organizasyon ve açılışının proje ortağı Sille Sanat Sarayı yöneticisi ve Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir tarafından yapıldığını belirten Yılmaz Konuk, Reha Bilir’e ve açılışa katılan fotoğraf sanatçılarına çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
Sergi, Ağustos ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.
Gündem, 25 Ağustos 2022 03:52
Yorumlar (0)
Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
KAYISIDA MONİLYA HASTALIĞI UYARISI
Doğanşehir Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
Deprem Haftasında Fırat EDAŞ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
MUSEUM HOTEL İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ GAZETESİ THE TIMES'TA
Vali Seddar Yavuz: “Sağlık Çalışanlarımız Fedakârlığın Simgesidir”
Hizmet Lokantası’nda Ramazan Bereketi: Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Yaptı
Altundağ’dan Kurtuluş ve İstiklal Marşı Mesajı
Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Operasyon: 7 Şüpheli Tutuklandı
İstiklâl Marşı Milletimizin Birlik ve Direniş Ruhunu Anlatıyor.
Mullakasım Mahallesi’nde Ulaşım Atağı: Yeni Yollar Açılıyor
YOL VERME TARTIŞMASI SOPALI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ: 180 BİN TL CEZA
Deprem Bölgesinde Servis Zammı Tepki Çekti: Veliler İsyanda.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
