Fahri Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 20:09Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli, Fahri Kayahan’ın hayat hikayesini sinemaya uyarlayacak.
Film çalışmaları 2023’ün Mayıs ve Haziran aylarında başlaması planlanıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan ve yaşamı boyunca birçok filme imza atmış olan Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli yeni projesi hakkında bilgiler verdi.
“ Fahri’nin hayatını Kemal Tahir’in kitabında buldum”
Kendisinin Malatya’yı çok sevdiğini ve Malatya sevdalısı olduğunu ifade eden Küpeli, yeni çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Küpeli; “Ben bir Malatya sevdalısıyım. Özümden, sözümden hiç caymam. Malatya ile ilgili bir konu olduğunda rahmetli Özal’dan bu yana her toplantıya katıldım. Malatya’da fiim çekmek nasip olmadı. Şimdi bu, Müslüm meselesi gündeme geldi. Bir Müslüm hikayesi çok iş yaptı. Fahri Kayahan’ı en çok kitabında bahseden de Kemal Tahir’dir. Hapishane de Fahri Kayahan’ la beraber yatmışlar. Oradan yola çıktım. Çok güzel bir Fahri Kayahan senaryosu yazdım. 1917’de doğmuş, 1969’da ölmüştür. Hayatı boyunca 35 tane bestesi, 4 tane sinema filmi olan bir arkadaşımız Fahri Kayahan. Yani ben Malatya’da herkesle konuştum, Fahri Kayahan hakkında her kafadan bir ses geliyor. Kimse hikayesini, karısı ile olan ilişkisini bilen yok. Ama ben bunu Kemal Tahir’in kitabından çıkarttım. Karısı tabancayla intihar etmiş. Onun üzerine Fahri Kayahan çok vicdan azabı çekmiş. Öldüğü zaman Fahri’nin parmağından 2 tane alyans çıkar. Birisi kendisinin, biriside karısının alyansıdır. Üst üste parmağında 2 tane yüzük vardır. Çok trajik bir hikayesi vardır. Ben bunu elimden geldiğince işledim, bir sinema senaryosu haline getirdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğim. Filmin çoğunluğunu burada çekeceğim, bazı İstanbul sahneleri var, onları da İstanbul’da çekeceğim. Filmi 2023 Mayıs ve Haziran tarihleri arasında çekmeyi planlıyorum. Çünkü kayısı bahçelerini görmek istiyorum, mesire yerlerini görmek istiyorum. Eskiden bizim çocukluğumuzda Gündüzbey Pınarbaşı’na, Sürgü Takas’a aileler toplanır çoluk, çocuk gider yerlere kilimler yayılır, yastıklar koyulur, yemekler yapılır oralarda yenirdi. İşte o günlerden birinde Fahri ve arkadaşları utları, cümbüşleri ile konser verirdi. Film oradan başlıyor.
“Hazır olunca açıklayacağım”
Filmde Fahri Kayahan rolünü kime oynatmayı düşünüyorsunuz? Sorusuna yanıt veren Küpeli; “Hiç bahsetmek istemiyorum. Spekülasyon olur. Filmin finansını daha tam net olarak ayarlayamadık. Film geri kalır, ondan sonra da kimseye laf anlatamayız. Her şey hazır olsun, kafamda isimler var" diye cevapladı.
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 20:09
Yorumlar (0)
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.
YILDIZ: “BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR.
Başkan Er: “Gençlerimize Modern Spor Alanları Kazandırıyoruz.
Geleceğe Umut Veren Kalemler Ödüllendirildi.
Yeşilyurt’ta Dijital Linç ve Sosyal Medyanın Etkileri Ele Alındı.
REVİZE: İnşaat İkinci Çeyreğe Pozitif Başladı.
Battalgazi’de Bayram Seferberliği: Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Hız Kazandı.
Vali Yavuz: “Kamu Hizmetinde Etik İlkeler Vazgeçilmezdir.
Selçuklu Mahallesi’nin Taziye Evi Hizmete Hazırlanıyor.
SON DAKİKA | Malatyaspor Tesislerinde Dikkat Çeken Gelişme.
Tarihin Kalbinde Koşulaçak Arslantepe Yarı Maratonu'nun Protokolü İmzalandı.
Başkan Sadıkoğlu’ndan Bayram Öncesi Ödeme Talebi.
Doğanşehir’de Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi: 2 Yaralı.
