Fahri Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 11:22Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli, Fahri Kayahan’ın hayat hikayesini sinemaya uyarlayacak.
Film çalışmaları 2023’ün Mayıs ve Haziran aylarında başlaması planlanıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan ve yaşamı boyunca birçok filme imza atmış olan Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli yeni projesi hakkında bilgiler verdi.
“ Fahri’nin hayatını Kemal Tahir’in kitabında buldum”
Kendisinin Malatya’yı çok sevdiğini ve Malatya sevdalısı olduğunu ifade eden Küpeli, yeni çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Küpeli; “Ben bir Malatya sevdalısıyım. Özümden, sözümden hiç caymam. Malatya ile ilgili bir konu olduğunda rahmetli Özal’dan bu yana her toplantıya katıldım. Malatya’da fiim çekmek nasip olmadı. Şimdi bu, Müslüm meselesi gündeme geldi. Bir Müslüm hikayesi çok iş yaptı. Fahri Kayahan’ı en çok kitabında bahseden de Kemal Tahir’dir. Hapishane de Fahri Kayahan’ la beraber yatmışlar. Oradan yola çıktım. Çok güzel bir Fahri Kayahan senaryosu yazdım. 1917’de doğmuş, 1969’da ölmüştür. Hayatı boyunca 35 tane bestesi, 4 tane sinema filmi olan bir arkadaşımız Fahri Kayahan. Yani ben Malatya’da herkesle konuştum, Fahri Kayahan hakkında her kafadan bir ses geliyor. Kimse hikayesini, karısı ile olan ilişkisini bilen yok. Ama ben bunu Kemal Tahir’in kitabından çıkarttım. Karısı tabancayla intihar etmiş. Onun üzerine Fahri Kayahan çok vicdan azabı çekmiş. Öldüğü zaman Fahri’nin parmağından 2 tane alyans çıkar. Birisi kendisinin, biriside karısının alyansıdır. Üst üste parmağında 2 tane yüzük vardır. Çok trajik bir hikayesi vardır. Ben bunu elimden geldiğince işledim, bir sinema senaryosu haline getirdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğim. Filmin çoğunluğunu burada çekeceğim, bazı İstanbul sahneleri var, onları da İstanbul’da çekeceğim. Filmi 2023 Mayıs ve Haziran tarihleri arasında çekmeyi planlıyorum. Çünkü kayısı bahçelerini görmek istiyorum, mesire yerlerini görmek istiyorum. Eskiden bizim çocukluğumuzda Gündüzbey Pınarbaşı’na, Sürgü Takas’a aileler toplanır çoluk, çocuk gider yerlere kilimler yayılır, yastıklar koyulur, yemekler yapılır oralarda yenirdi. İşte o günlerden birinde Fahri ve arkadaşları utları, cümbüşleri ile konser verirdi. Film oradan başlıyor.
“Hazır olunca açıklayacağım”
Filmde Fahri Kayahan rolünü kime oynatmayı düşünüyorsunuz? Sorusuna yanıt veren Küpeli; “Hiç bahsetmek istemiyorum. Spekülasyon olur. Filmin finansını daha tam net olarak ayarlayamadık. Film geri kalır, ondan sonra da kimseye laf anlatamayız. Her şey hazır olsun, kafamda isimler var" diye cevapladı.
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 11:22
Yorumlar (0)
Aladağ’a Gazeteciler Sitesi Kazandırılırsa Üç Başkan Malatya Tarihine Geçer
Battalgazili Çocuklara Ara Tatil Sürprizi: Rafadan Tayfa Sahnedeydi
İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı
Gönüllere Dokunan Ziyaret: Minik İkra’ya Hayırlı Olsun Buluşması
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
