Fahri Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 05:34Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli, Fahri Kayahan’ın hayat hikayesini sinemaya uyarlayacak.
Film çalışmaları 2023’ün Mayıs ve Haziran aylarında başlaması planlanıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan ve yaşamı boyunca birçok filme imza atmış olan Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli yeni projesi hakkında bilgiler verdi.
“ Fahri’nin hayatını Kemal Tahir’in kitabında buldum”
Kendisinin Malatya’yı çok sevdiğini ve Malatya sevdalısı olduğunu ifade eden Küpeli, yeni çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Küpeli; “Ben bir Malatya sevdalısıyım. Özümden, sözümden hiç caymam. Malatya ile ilgili bir konu olduğunda rahmetli Özal’dan bu yana her toplantıya katıldım. Malatya’da fiim çekmek nasip olmadı. Şimdi bu, Müslüm meselesi gündeme geldi. Bir Müslüm hikayesi çok iş yaptı. Fahri Kayahan’ı en çok kitabında bahseden de Kemal Tahir’dir. Hapishane de Fahri Kayahan’ la beraber yatmışlar. Oradan yola çıktım. Çok güzel bir Fahri Kayahan senaryosu yazdım. 1917’de doğmuş, 1969’da ölmüştür. Hayatı boyunca 35 tane bestesi, 4 tane sinema filmi olan bir arkadaşımız Fahri Kayahan. Yani ben Malatya’da herkesle konuştum, Fahri Kayahan hakkında her kafadan bir ses geliyor. Kimse hikayesini, karısı ile olan ilişkisini bilen yok. Ama ben bunu Kemal Tahir’in kitabından çıkarttım. Karısı tabancayla intihar etmiş. Onun üzerine Fahri Kayahan çok vicdan azabı çekmiş. Öldüğü zaman Fahri’nin parmağından 2 tane alyans çıkar. Birisi kendisinin, biriside karısının alyansıdır. Üst üste parmağında 2 tane yüzük vardır. Çok trajik bir hikayesi vardır. Ben bunu elimden geldiğince işledim, bir sinema senaryosu haline getirdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğim. Filmin çoğunluğunu burada çekeceğim, bazı İstanbul sahneleri var, onları da İstanbul’da çekeceğim. Filmi 2023 Mayıs ve Haziran tarihleri arasında çekmeyi planlıyorum. Çünkü kayısı bahçelerini görmek istiyorum, mesire yerlerini görmek istiyorum. Eskiden bizim çocukluğumuzda Gündüzbey Pınarbaşı’na, Sürgü Takas’a aileler toplanır çoluk, çocuk gider yerlere kilimler yayılır, yastıklar koyulur, yemekler yapılır oralarda yenirdi. İşte o günlerden birinde Fahri ve arkadaşları utları, cümbüşleri ile konser verirdi. Film oradan başlıyor.
“Hazır olunca açıklayacağım”
Filmde Fahri Kayahan rolünü kime oynatmayı düşünüyorsunuz? Sorusuna yanıt veren Küpeli; “Hiç bahsetmek istemiyorum. Spekülasyon olur. Filmin finansını daha tam net olarak ayarlayamadık. Film geri kalır, ondan sonra da kimseye laf anlatamayız. Her şey hazır olsun, kafamda isimler var" diye cevapladı.
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 05:34
Yorumlar (0)
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
