Fahri Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 11:50Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli, Fahri Kayahan’ın hayat hikayesini sinemaya uyarlayacak.

Film çalışmaları 2023’ün Mayıs ve Haziran aylarında başlaması planlanıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan ve yaşamı boyunca birçok filme imza atmış olan Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli yeni projesi hakkında bilgiler verdi.
“ Fahri’nin hayatını Kemal Tahir’in kitabında buldum”
Kendisinin Malatya’yı çok sevdiğini ve Malatya sevdalısı olduğunu ifade eden Küpeli, yeni çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Küpeli; “Ben bir Malatya sevdalısıyım. Özümden, sözümden hiç caymam. Malatya ile ilgili bir konu olduğunda rahmetli Özal’dan bu yana her toplantıya katıldım. Malatya’da fiim çekmek nasip olmadı. Şimdi bu, Müslüm meselesi gündeme geldi. Bir Müslüm hikayesi çok iş yaptı. Fahri Kayahan’ı en çok kitabında bahseden de Kemal Tahir’dir. Hapishane de Fahri Kayahan’ la beraber yatmışlar. Oradan yola çıktım. Çok güzel bir Fahri Kayahan senaryosu yazdım. 1917’de doğmuş, 1969’da ölmüştür. Hayatı boyunca 35 tane bestesi, 4 tane sinema filmi olan bir arkadaşımız Fahri Kayahan. Yani ben Malatya’da herkesle konuştum, Fahri Kayahan hakkında her kafadan bir ses geliyor. Kimse hikayesini, karısı ile olan ilişkisini bilen yok. Ama ben bunu Kemal Tahir’in kitabından çıkarttım. Karısı tabancayla intihar etmiş. Onun üzerine Fahri Kayahan çok vicdan azabı çekmiş. Öldüğü zaman Fahri’nin parmağından 2 tane alyans çıkar. Birisi kendisinin, biriside karısının alyansıdır. Üst üste parmağında 2 tane yüzük vardır. Çok trajik bir hikayesi vardır. Ben bunu elimden geldiğince işledim, bir sinema senaryosu haline getirdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğim. Filmin çoğunluğunu burada çekeceğim, bazı İstanbul sahneleri var, onları da İstanbul’da çekeceğim. Filmi 2023 Mayıs ve Haziran tarihleri arasında çekmeyi planlıyorum. Çünkü kayısı bahçelerini görmek istiyorum, mesire yerlerini görmek istiyorum. Eskiden bizim çocukluğumuzda Gündüzbey Pınarbaşı’na, Sürgü Takas’a aileler toplanır çoluk, çocuk gider yerlere kilimler yayılır, yastıklar koyulur, yemekler yapılır oralarda yenirdi. İşte o günlerden birinde Fahri ve arkadaşları utları, cümbüşleri ile konser verirdi. Film oradan başlıyor.
“Hazır olunca açıklayacağım”
Filmde Fahri Kayahan rolünü kime oynatmayı düşünüyorsunuz? Sorusuna yanıt veren Küpeli; “Hiç bahsetmek istemiyorum. Spekülasyon olur. Filmin finansını daha tam net olarak ayarlayamadık. Film geri kalır, ondan sonra da kimseye laf anlatamayız. Her şey hazır olsun, kafamda isimler var" diye cevapladı.
Kültür Sanat, 17 Kasım 2022 11:50
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
