Uğurlu,Nevşehir'de 'seyyar' nalbantlık yapıyor
Yaşam, 18 Aralık 2022 08:17Muhammet Fatih uğurlu 32 yaşında Nevşehir'e bağlı Göre beldesinde 1990 yılında dünyaya gelmiş
12 yıldır Nalbantlık yapıyor.Okul Hayatında ise Üniversiteye atçılık ve antrenörlüğü bölümünü kazanmış. Okulun mesleki olarak yetersizliğine inandığı için üniversite hayatını noktalamış;sonrasında Antalya'da ikamet eden Fransız bir nalbantın yanında 2 yıl çıraklık eğitimi alarak ustasından icazet alıp ferdi Nalbantcılığa geçiş yaparak kendi işimi yapmaya başlamış, Nalbantlık genelde aileden gelen bir meslek olarak bilinir ama ailesinde hiç nalbant yok. Fatih Uğurlu tesadüfler silsilesi ile kendimi bu mesleğin içinde bulduğunu söylüyor Nalbantlığı seçmesinde. Atlara olan sevgisinin çocukluktan beri olduğunu , rahmetli cüneyt arkın'ın filmlerine bakarak At sevgisi ile bir çocukluk geçirdim. At sevgisi daha da artarak Mesleğinde bu duruma gelmesini ve günün 18 saatini Atlarla geçirdiğini belirtti.
Nalbantlık mesleği çoğu kişinin bilmediği bilenlerin ise genelde yadırgadığı bir meslek olduğunu,Bu sebebten dolayı artık çok az Nalbant var. Nalbantlık için söylediği ise bu mesleği yapmak için atları sevmek değil resmen aşık olmak gerekiyor. Çünkü zor bir meslek olmasının yanında bir o kadar da tehlikeli. Nalbantlık mesleğini icra etmek için en önemli şey el yeteneğinin iyi olması. Bununda çocukluktan gelen bir yeteneğinin olduğunu düşünüyorum.Bir diğer özelliğinin çocukluğunda ahşap işlerine ilgi duyar amatör şekilde ağaç oymacılığı yaparak küçük tekneler yaparak oynadığını bellerden Fatih Uğurlu sanıyorum ki mesleğimde ilerlememe en çok katkıyı bu yeteneğim sağladına inanıyorum.Şuan Türkiye'nin 15-16 ilindeki binicilik çiftliklerine mobil olarak giderek ordaki atların nal ihtiyaçlarını karşılıdığını bellerden Fatih Uğurlı Aylık olarak 150-200 civarında at nalladığını bellirterek,Bu meslekte çırak bulmak bulduğumuz kişinin devam etmesi çok zor oluyor.İşin zorluğu insanları meslekten caydırıyor malesef. umarım ilerleyen yıllarda nalbantlık mesleği hak ettiği değeri bulur ve daha da çoğalır. Benim gençlere en büyük tavsiyem hangi meslek dalında olursa olsunlar yaptıkları işi parası için değil sevdiği için yapmaları ve her zaman ilk prensiplerini kalite olmasıdır. Çünkü severek yaptığınız kaliteli bir işçilik her zaman kazandırır ama yürümeden koşmayı düşünmesinler diyerek,bu röpörtâj için sizlere Teşekkür ederken severek geldiği Malatya'daki tüm dostlarıma selamlarımı iletiyorum dedi.

Yaşam, 18 Aralık 2022 08:17
Yorumlar (0)
Başkan Er: “Malatya’nın Ulaşım Geleceğini Güçlendiriyoruz.
Mahmut Boyraz’dan Yeni Parti’ye Hayırlı Olsun Ziyareti: “Bizim Siyasetle İşimiz Yok.
Orduzu Göleti’nde Korku Dolu Anlar! Anne ve Çocukları Kurtarmak İçin Suya Girdiler.
Malatya’da Vatandaşın Su İsyanı: “Hem Kesiliyor Hem Cep Yakıyor.
Şahnahan’da Trafik Kazası: 1 Vatandaş Hayatını Kaybetti.
Malatyalı Çiftçilere Müjde! 110 Milyon 476 Bin Liralık Destek Ödemesi Bugün Hesaplarda.
Çocukların Güvenliği İçin Polis Ekiplerinden Bilgilendirme Çalışması.
Yeşilyurt’ta Tehlike Saçan Yapılara Müdahale.
Battalgazi’de Spor ve Rekabet Ayak Tenisi Turnuvasında Buluşuyor.
Tecde Mahallesi Modern Spor ve Gençlik Kompleksine Kavuşuyor.
İşyerini Bekleyen Esnafın Sesi Oldu: Başkan Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Çıkış.
Gastronomi ve Kültür Sokağı’nda Ev Hanımlarından Damak Çatlatan Yarış.
Malatya’da Sağanak Yağış Bekleniyor: Sıcaklıklar Kademeli Düşecek.
Kavga Değil, Huzur İstiyoruz: Kavgasız Bir Şehir Mümkün mü?
Akçadağ’da Zincirleme Trafik Kazası: 9 Kişi Yaralandı.
Boyraz: “Ticaretin Siyaseti Olmaz, Önceliğimiz Malatya’nın Çıkarları.
MALATYA İŞ DÜNYASININ FİNANSMAN SORUNU GÜNDEMDE.
Pencere TV Haber Müdürü Sevilay Karabulut’un Acı Günü.
Battalgazi’de Daha Temiz Bir İlçe İçin Çalışmalar Sürüyor.
Bakan Göktaş, Malatya Şehir Kütüphanesi’ni Beğendi: “Çok İyi Olmuş.
Yeşilyurt’ta İşçilerin Kaldığı Konteynerlerde Yangın Çıktı.
Malatya’da Sıcaklık Rekora Koşuyor! Bazı İlçelerde 37 Derece.
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
