Fendoğlu Malatya'ya Müze istedi, Bakan Ersoy Söz verdi
Siyaset, 09 Aralık 2020 21:30Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak Malatya'ya Müze binası yapılmasını istedi. Bu talebe cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslantepe'nin önemini anlayarak Müze sözü verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2021 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin Kültür ve turizm Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde söz alarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorduğu soruda “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü barında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır.” Diyerek sorusunun devamınında “Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmaktamıdır?” diyerek sordu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusuna Malatya için büyük öneme sahip Arslantepe Höyüğünün önemini belirterek “Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak.” Diyerek, Malatya’nın müze ihatiyacının en kısa sürede karşılanacağını belirtti ve Malatya’ya müze söznü verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy cevabında “Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı,Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak,yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” dedi.
TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusunda; "Sorum Sayın Bakanımıza: Son yıllarda ülkemizde, çağdaş müzecilik anlayışıyla gösterilen gayretler sonucu, Türk müzeciliği dünya müzeleriyle boy ölçüşecek duruma gelmiştir. Bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür etmek isterim. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü bağrında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır. Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy soruya cevabında; “Evet, Mehmet Celal Bey, Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı… Haklısınız. Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak. Biz de bu hassasiyeti Konya Belediyesiyle beraber… Yani sadece Malatya değil, ikisiyle beraber konsantre durumdayız, onun çevre düzenlemesi ve onunla ilişikli turizm bölgeleri… Ben bu yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, ne yapabiliriz bir bakacağım ama yani bugün veya bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” diye söz verdi.
Siyaset, 09 Aralık 2020 21:30
Yorumlar (0)
Birlik Çağrısı: Başkan Geçit STK’ları Masada Buluşturdu
Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
Yapay Zeka Çözümü Çin Beyaz Yunuslarının Korunmasında Erken Başarı Gösterdi
Miyop ve Astigmat Tedavisinde Smile Pro Lazer Avantaj Sunuyor
BAŞKAN GEÇİT, ESNAFIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR
Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Milletvekili Babacan: “Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor”
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
Başkan Mehmet Zafer’den Gürcistan’da Şehit Olan 20 Asker İçin Taziye Mesajı
Boğaziçi Teknopark Büyüyor!
Türkiye Hazır Beton Birliğinin 4. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerini buldu
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇAMURLU MAHALLESİ’NDE ASFALT YAMA ÇALIŞMASI YAPTI
AĞBABA; “1000 GÜN GEÇTİ NE HUZUREVİ YAPILDI, NE YAŞLILAR GERİ GELEBİLDİ”
BİNDAL MAHALLESİ’NDE 38 YILLIK İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
Yeşilyurt Bostanbaşı’nda Silahlı Dehşet: Bir Kişi Ağır Yaralı
Gazeteci Kadir Değirmenci’ye Başarı Plaketi
Doğanşehir Polisi’nden Silah Kaçakçılığına Darbe
Battalgazi İlçesin'de Silahlı Kavga: Mahalle Savaş Alanına Döndü!
Malatya Basını: Birlik Değil, Çekişme İçinde!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Ağız ve Diş Sağlığı Anne Karnında Başlıyor
Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi
Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak...
Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısı Güçlendiriliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı
Başımız Sağ Olsun Türkiye: Gökyüzüne Uğurlanan Kahramanlarımız
Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
Prof. Dr. Emmez: Her beyin tümörü kötü huylu değildir
Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Tüfenkci’den Malatya Şeker Fabrikası’na Ziyaret: “Fabrika Malatya Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlıyor”
