Fendoğlu Malatya'ya Müze istedi, Bakan Ersoy Söz verdi
Siyaset, 09 Aralık 2020 08:34Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak Malatya'ya Müze binası yapılmasını istedi. Bu talebe cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslantepe'nin önemini anlayarak Müze sözü verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2021 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin Kültür ve turizm Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde söz alarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorduğu soruda “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü barında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır.” Diyerek sorusunun devamınında “Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmaktamıdır?” diyerek sordu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusuna Malatya için büyük öneme sahip Arslantepe Höyüğünün önemini belirterek “Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak.” Diyerek, Malatya’nın müze ihatiyacının en kısa sürede karşılanacağını belirtti ve Malatya’ya müze söznü verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy cevabında “Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı,Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak,yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” dedi.
TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusunda; "Sorum Sayın Bakanımıza: Son yıllarda ülkemizde, çağdaş müzecilik anlayışıyla gösterilen gayretler sonucu, Türk müzeciliği dünya müzeleriyle boy ölçüşecek duruma gelmiştir. Bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür etmek isterim. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü bağrında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır. Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy soruya cevabında; “Evet, Mehmet Celal Bey, Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı… Haklısınız. Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak. Biz de bu hassasiyeti Konya Belediyesiyle beraber… Yani sadece Malatya değil, ikisiyle beraber konsantre durumdayız, onun çevre düzenlemesi ve onunla ilişikli turizm bölgeleri… Ben bu yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, ne yapabiliriz bir bakacağım ama yani bugün veya bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” diye söz verdi.
Siyaset, 09 Aralık 2020 08:34
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
