CRAFT- CREATING ACTIONABLE FUTURE TEMSİLCİLERİ BOLOGNA’DA BULUŞTU
Türkiye, 16 Haziran 2023 13:03Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamındaki CrAFt - Creating Actionable Future (Eyleme Geçirilebilir Gelecekler Yaratma) Şehirler Projesi’ne seçilen temsilciler, Bologna’da bir araya geldi.
CRAFT- CREATING ACTIONABLE FUTURE TEMSİLCİLERİ BOLOGNA’DA BULUŞTU
Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamındaki CrAFt - Creating Actionable Future (Eyleme Geçirilebilir Gelecekler Yaratma) Şehirler Projesi’ne seçilen temsilciler, Bologna’da bir araya geldi.
Avrupa Komisyonu tarafından 2050 yılına kadar iklim-nötr olma hedefine ulaşma çabalarının bir parçası olarak konut, mimari, ulaşım, kentsel ve kırsal alanlarda sürdürülebilir bir yeşil dönüşüm için Ufuk Avrupa ve Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından koordine edilen CrAFt - Creating Actionable Future’a dahil olan 60 şehirden temsilciler, 23-25 Mayıs tarihleri arasında bir araya geldi.
Bodrum Belediyesi olarak seçildiğimiz proje kapsamındaki “CrAFting Together” (Eyleme Geçirilebilir Gelecekleri Beraber Yaratmak) adlı etkinliğe İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile Bodrum Belediyesi Danışmanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı UYAR katıldı.
Etkinlik kapsamında, Konsorsiyum ortakları ve projeye dahil öğrenciler ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Örnek şehirler arasında yer alan Amsterdam, Prag ve Bologna’daki iyi uygulama örnekleri gösterilirken workshoplar düzenlendi. Etkinlikte ayrıca 60 referans şehrin deneyimleriyle oluşturulan Yeni Avrupa Bauhaus Girişiminin şehirlerde uygulanmasını yemek tarifleri benzetmesiyle anlatan CrAFt Cookbook rehberinin ilk baskısının lansmanı yapıldı.
Belediyenin Proje Ortağı Olduğu FrontAg Nexus Toplantıları Başladı
Bodrum Belediyesi’nin proje ortağı olduğu FrontAg Nexus Projesi başlangıç toplantısı, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirildi.
Proje ortakları tarafından Akdeniz bölgesindeki iklim değişikliği, doğal kaynak kıtlığı ve gıda güvensizliği gibi acil zorluklar ile ilgili yol haritasının tartışıldığı toplantıya, Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar katıldı.
Organizatörlüğünü Tanay Sıdkı Uyar'ın yaptığı toplantı, Proje Koordinatörü Gertrud Buchenrieder'in projeyi ve ortakları tanıtmasıyla başladı. Paylaşılan hedeflerin ve ortakların koordinasyonunun konuşulduğu ilk toplantı, tarımı yeniden şekillendirmeye yönelik bir taahhüdün başlangıcını oluşturdu.
Liderliğini Münih Üniversitesi’nin yaptığı ve Türkiye, İtalya, İsrail, Fas, Ürdün ve Tunus’un yer aldığı proje kapsamında toplantılara devam edilecek.
Türkiye, 16 Haziran 2023 13:03
Yorumlar (0)
Özsan Sanayi’de Esnafın Sesi Yükseldi, Başkan Geçit Dinledi
Malatya’da 900’ü Aşkın STK Var… Peki Kaçı Sahada, Kaçı Sadece Tabelada?
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Mevsiminde Beslenmek: Bağışıklığı Güçlendirmenin Doğal Yolu
Ekonomik Daralmaya Rağmen Güzellik Kazandı: Kalıcı Makyajda Teknoloji Hamlesi
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
Nöronal Enerjinin Kalbi Ankara’da Attı
Kameranı Kap, Yarışa Katıl: 1. Kısa Film Festivali İçin Son Gün 15 Aralık
Hakem Tartışmaları Gölgesinde Türk Futbolu, Malatya’da Tehlike Büyüyor
Battalgazi Belediyesi Yılın Son Meclis Toplantısını Yaptı
Geleceğini Arayan Gençler Büyükşehir’in Üniversite Günlerinde Buluştu
MASKİ, Kuluncak’ın Yıllardır Beklediği Altyapı ve İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Sadıkoğlu: “İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var”
Akçadağ’a Kalkınma ve İnovasyon Merkezi Açıldı
SULAMA BİRLİKLERİ NE İŞ YAPIYOR?
MALATYA’DA MÜCBİR SEBEP UZATILMASI: SAHADA YİNE TEK KİŞİ, GERİ KALANLAR NEREDE?
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
