CRAFT- CREATING ACTIONABLE FUTURE TEMSİLCİLERİ BOLOGNA’DA BULUŞTU
Türkiye, 16 Haziran 2023 12:06Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamındaki CrAFt - Creating Actionable Future (Eyleme Geçirilebilir Gelecekler Yaratma) Şehirler Projesi’ne seçilen temsilciler, Bologna’da bir araya geldi.
CRAFT- CREATING ACTIONABLE FUTURE TEMSİLCİLERİ BOLOGNA’DA BULUŞTU
Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi kapsamındaki CrAFt - Creating Actionable Future (Eyleme Geçirilebilir Gelecekler Yaratma) Şehirler Projesi’ne seçilen temsilciler, Bologna’da bir araya geldi.
Avrupa Komisyonu tarafından 2050 yılına kadar iklim-nötr olma hedefine ulaşma çabalarının bir parçası olarak konut, mimari, ulaşım, kentsel ve kırsal alanlarda sürdürülebilir bir yeşil dönüşüm için Ufuk Avrupa ve Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından koordine edilen CrAFt - Creating Actionable Future’a dahil olan 60 şehirden temsilciler, 23-25 Mayıs tarihleri arasında bir araya geldi.
Bodrum Belediyesi olarak seçildiğimiz proje kapsamındaki “CrAFting Together” (Eyleme Geçirilebilir Gelecekleri Beraber Yaratmak) adlı etkinliğe İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile Bodrum Belediyesi Danışmanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı UYAR katıldı.
Etkinlik kapsamında, Konsorsiyum ortakları ve projeye dahil öğrenciler ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Örnek şehirler arasında yer alan Amsterdam, Prag ve Bologna’daki iyi uygulama örnekleri gösterilirken workshoplar düzenlendi. Etkinlikte ayrıca 60 referans şehrin deneyimleriyle oluşturulan Yeni Avrupa Bauhaus Girişiminin şehirlerde uygulanmasını yemek tarifleri benzetmesiyle anlatan CrAFt Cookbook rehberinin ilk baskısının lansmanı yapıldı.
Belediyenin Proje Ortağı Olduğu FrontAg Nexus Toplantıları Başladı
Bodrum Belediyesi’nin proje ortağı olduğu FrontAg Nexus Projesi başlangıç toplantısı, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirildi.
Proje ortakları tarafından Akdeniz bölgesindeki iklim değişikliği, doğal kaynak kıtlığı ve gıda güvensizliği gibi acil zorluklar ile ilgili yol haritasının tartışıldığı toplantıya, Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri ile Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar katıldı.
Organizatörlüğünü Tanay Sıdkı Uyar'ın yaptığı toplantı, Proje Koordinatörü Gertrud Buchenrieder'in projeyi ve ortakları tanıtmasıyla başladı. Paylaşılan hedeflerin ve ortakların koordinasyonunun konuşulduğu ilk toplantı, tarımı yeniden şekillendirmeye yönelik bir taahhüdün başlangıcını oluşturdu.
Liderliğini Münih Üniversitesi’nin yaptığı ve Türkiye, İtalya, İsrail, Fas, Ürdün ve Tunus’un yer aldığı proje kapsamında toplantılara devam edilecek.
Türkiye, 16 Haziran 2023 12:06
Yorumlar (0)
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
Yeşilyurt’ta Geleceğe Yeşil Dokunuş: Yeşil Yaşam Evleri Yükseliyor
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
