HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Siyaset, 12 Ağustos 2023 13:30
Malatya'ya bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bakan Şimşek’i makamında ağırlayarak, Büyükşehir Belediyesinin deprem süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Başkan Gürkan, Malatya’da depremin izlerinin silinmesi noktasında gerekli çalışmaların devam ettiğini belirterek, devlet, millet el ele vererek depremin yaralarının sarılacağını ifade etti.
Deprem süresi boyunca Büyükşehir Belediyesinin yoğun mesai harcadığını vurgulayan Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta vuku bulan Kahramanmaraş merkezli depremlerden, Malatya ağır bir şekilde etkilendi. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, depremde bizi arayarak, ilgili bakanları koordinasyon ile ilgili görevlendirdiklerini ifade ettiler. Bizlerde Malatya’ya görevlendirilen bakanlarımız, 28 belediye başkanımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, milletvekillerimiz ve devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile yaraların sarılması noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduk.
Depremin olduğu günlerde maalesef Malatya bir de hava muhalefeti ile karşı karşıya kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ana yollarımız kapanmıştı. Sadece Doğu’da Elazığ yolumuz açıktı. Yaralarımızın sarılması için elimizden gelem tüm çaba ve gayreti gösterdik. Nitekim bizde depremzedeydik. Depremin ilk günlerinde kara yolu, hava yolu, demir yolu ve feribotlarla birlikte 350 bin vatandaşımızı ilimizden tahliye ettik. Akabinde depremin yaralarının hızlı bir şekilde sarılması için çadır kentleri hemen akabinde de konteyner kentleri kurduk. Aynı zamanda da kalıcı konutların temelleri atıldı ve temelleri atılan konutlarımızda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor, konutlarımız hızla yükseliyor.
Büyükşehir Belediyemizin tüm imkânları, şirketleri ve marketleri halkımızın emrine verildi. Belediyemizin daha önceden Ekmek ve Yemek Fabrikası depremde ekmek ve sıcak yemek ihtiyacını karşıladı. Diğer taraftan belediyemizin yapmış olduğu binaların sağlam olması depremde yaşam alanları haline geldi. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı binamız Afet Koordinasyon Merkezi olarak kullanıldı. Deprem süresinde vatandaşımızın yaralarının sarılması noktasında büyük gayret gösterdik” dedi.
Siyaset, 12 Ağustos 2023 13:30
Yorumlar (0)
Eczaneye Hırsızlık Yapan Şahıslar Kıskıvrak Yakalandı.
Seddar Yavuz: “Hukukun Üstünlüğü Avukatlarımızla Güçleniyor.
Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
Hafızlık Yarışmasında Büyük Başarı: Malatya’dan Eslem Koç İkinci Oldu.
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
