BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE TELAFİ EĞİTİMİ
Eğitim, 19 Ağustos 2023 07:20
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem sonrası vatandaşlar normal yaşamlarına yavaş yavaş dönerken, bu sıkıntılı dönemde gerekli eğitimi alamayan öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları’nda telafi eğitimi başlattı.
Eğitimdeki ciddi zaman kaybı, ders boşlukları gibi sorunların yaşandığı bu süreçte Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Semt Konakları’nda öğrencilere yönelik, Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı için telafi eğitimi telafi eğitimlerinin yanı sıra deneme sınavları da düzenleniyor. Yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı telafi eğitimi 3 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç gerçekleştirilen telafi eğitimi ile ilgili bir konuşma yaparak, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak devlet parasız ve bursluluk sınavına girecek olan öğrencilerimize 3 haftalık bir telafi eğitimi programı hazırladık. Programımız 6 eğitim merkezinde sürdürülüyor. Haftanın 3 günü öğrencilerimize telafi eğitimi verilirken diğer 2 gün ise devlet parasız ve bursluluk sınavına ait deneme sınavları yapıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize eğitim anlamında 3 haftalık bir katkıda bulunuyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında daha başarılı ve nitelikli olmaları için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Semt Konakları’nda verilen eğitimlere 3 yıldan beri katılım sağlayan öğrenci Şevval Çiloğlan, “Özalper Semt Konağı’na eğitim almaya geliyorum. 3 yıldan beri burada okuyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim alan öğrencilerden Mehmet Efe Keskin ise 2 yıldan beri Özalper Semt Konağı’nda eğitim aldığını belirterek, “Bursluluk sınavını kazandım. Desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve daire başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitim, 19 Ağustos 2023 07:20
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
