“Türkiye’nin En Büyük Onkoloji Hastanesini Açtık”
Sağlık, 23 Eylul 2020 04:52AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Hastanesinde inceleme yaptı.
AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Hastanesinde inceleme yaptı.
Tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan Onkoloji Hastanesini ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,” İnönü Üniversitemize bağlı Onkoloji Hastanemizi, milletvekillerimizle birlikte gezdik. Türkiye’nin en büyük onkoloji hastanesini hizmete açtık. 217 yataklı onkoloji hastanesi zeminden itibaren 6 katlı en üst katında hücre kemik iliği nakli bölümü var. 40 yataklı Türkiye’nin en büyük kök hücre nakli merkezi. 2 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz Türkiye’nin en büyük kök hücre ve kemik iliği naklinde bir numaradır. İnşallah burası da açık ara çokta ileriye gidecektir. Medikal onkoloji rendesyal onkoloji servislerimiz var. Mezakmal kök hücre dediğimiz, Türkiye’de Devlet üniversitelerinde üretilmeyen ve her türlü hastalıkta ihtiyaç duyulan hastalıklarda kök hücrelerde burada üretmek temel amacımız. Yakın bir zamanda ise laboratuvarlarımızı da kuracağız “ifadelerini kullandı.
Rektör Kızılay, “217 yataklı muhteşem eserin kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanımız’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nin öneminden söz ederek, “Malatya’mız için ve Türkiye’miz için önemli bir merkez. Malatya’mız sağlık noktasında Türkiye’de kendisinden söz ettiren ve önemli branşları olan merkez. Daha öncesinden burada karaciğer nakli konuşurken, Allah’a şükür onkoloji hastanemizin açılmasıyla birlikte merkezimiz daha da gelişti. Kök hücre konusunda Türkiye’de 2 yıldır adından söz ettiren merkezimiz önemli çalışmalara imza atıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocamızın söylediği gibi, en çok operasyonun yapıldığı ve nakil yapıldığı bir hale geldi. Buna benzer durumlarında bölgemizde az olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“Sağlık konusunda Malatya’mız bir numara haline gelmiştir”
AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, Onkoloji Hastanesi’ne tam not verdiklerini ifade edip, “Malatya’mıza onkoloji hastanemiz hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık konusunda Malatya’mız Türkiye ‘de bir numara haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Sağlık, 23 Eylul 2020 04:52
Yorumlar (0)
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
