“Türkiye’nin En Büyük Onkoloji Hastanesini Açtık”
Sağlık, 23 Eylul 2020 04:38AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Hastanesinde inceleme yaptı.
AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Hastanesinde inceleme yaptı.
Tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan Onkoloji Hastanesini ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,” İnönü Üniversitemize bağlı Onkoloji Hastanemizi, milletvekillerimizle birlikte gezdik. Türkiye’nin en büyük onkoloji hastanesini hizmete açtık. 217 yataklı onkoloji hastanesi zeminden itibaren 6 katlı en üst katında hücre kemik iliği nakli bölümü var. 40 yataklı Türkiye’nin en büyük kök hücre nakli merkezi. 2 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz Türkiye’nin en büyük kök hücre ve kemik iliği naklinde bir numaradır. İnşallah burası da açık ara çokta ileriye gidecektir. Medikal onkoloji rendesyal onkoloji servislerimiz var. Mezakmal kök hücre dediğimiz, Türkiye’de Devlet üniversitelerinde üretilmeyen ve her türlü hastalıkta ihtiyaç duyulan hastalıklarda kök hücrelerde burada üretmek temel amacımız. Yakın bir zamanda ise laboratuvarlarımızı da kuracağız “ifadelerini kullandı.
Rektör Kızılay, “217 yataklı muhteşem eserin kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanımız’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nin öneminden söz ederek, “Malatya’mız için ve Türkiye’miz için önemli bir merkez. Malatya’mız sağlık noktasında Türkiye’de kendisinden söz ettiren ve önemli branşları olan merkez. Daha öncesinden burada karaciğer nakli konuşurken, Allah’a şükür onkoloji hastanemizin açılmasıyla birlikte merkezimiz daha da gelişti. Kök hücre konusunda Türkiye’de 2 yıldır adından söz ettiren merkezimiz önemli çalışmalara imza atıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocamızın söylediği gibi, en çok operasyonun yapıldığı ve nakil yapıldığı bir hale geldi. Buna benzer durumlarında bölgemizde az olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“Sağlık konusunda Malatya’mız bir numara haline gelmiştir”
AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, Onkoloji Hastanesi’ne tam not verdiklerini ifade edip, “Malatya’mıza onkoloji hastanemiz hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık konusunda Malatya’mız Türkiye ‘de bir numara haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Sağlık, 23 Eylul 2020 04:38
Yorumlar (0)
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafeyi hizmete açtı
Geçici Konteyner Kentlerde Tahliye Endişesi: Hak Sahipleri Çözüm Bekliyor
İş İnsanı Mustafa Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Geleceği İnşa Eden En Kıymetli Emanet Öğretmenlerimizdir”
Muhtar Berkay Pektaş’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Emeğin, Sevginin ve Umudun En Güçlü Adı Öğretmenlerdir”
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak’tan Anlamlı Paylaşım: Malatya’nın Gururu Oldu
AKÇADAĞ’DA KADIN SİYASETİ NEREDE?
CHP Malatya Kadın Kollarının Çocuk Hakları Günü Etkinliği: Katılım Neden Bu Kadar Azdı?
Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi’nin 2. Etabının Temeli Atıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Glütensiz Yaşamı Destekleyen Yeni Hizmet
U.S. Polo Assn., Moda, Spor ve Dijitalde Dünyanın En Prestijli Ödüllerinin Sahibi Oldu
İZDO VE EBDO, BİLİMSEL KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Basın Bülteni - Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Katar’a Taşındı
