HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR
Siyaset, 22 Eylul 2023 08:37
HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR
AĞBABA; “AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”
Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ardından Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in de yakınlarını çeşitli yerlerde işe yerleştirdiği iddialarına “Al birini vur ötekine. Anlaşıldı ki halk için değil sülaleleri için başkan olmuşlar.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’li belediye başkanlarının yakınlarını kamu kurumlarında/belediyelerde işe yerleştirmelerini tuzun kokması olarak değerlendirdi. Ağbaba, kızını Yeşilyurt Belediyesi’nde, oğlunu MASKİ’de, oğlunun nişanlısını Battalgazi Belediyesi’nde, küçük oğlunu kısa süreliğine de olsa TYP kapsamında MORMAŞ’ta, yiğenlerini, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını Battalgazi Belediyesi’nde işe yerleştirdiği iddia edilen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e seslenerek, “Çocuklarınızdan fırsat kalırsa bir iki tane de fakir fukaranın çocuğunu işe alın” dedi.
Belediye değil sanki çiftlik!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşinin KPSS’ye girmeden Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne işe yerleştirildiği, Aksaray’a hiç gitmeden mesaide görüldüğü, bir süre sonra memur kadrosunu aldığı, 23 Ağustos 2023 tarihli Bakanlık onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü'nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosuna naklen atandığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yeşilyurt Belediye Başkanının KPSS’de derece yapan gençlerin bile mülakatlarda elenerek kamuya alınmadığı bir ortamda eşini istisnai kadrodan memur yapması ne kadar utanç verici ise, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in neredeyse tüm ailesini-sülalesini belediyelerde işe yerleştirdiğinin ortaya çıkması o kadar utanç vericidir. Biz belediye başkanlarının halka hizmet için seçildiğini bilirdik, AKP iktidarlarıyla birlikte o makamlar eşin dostun, akrabaların istihdam alanlarına döndü. İşsizlikten intihar eden gençlerin olduğu ülkede bu çirkinlikleri, kepazelikleri görmek üzüntü verici” dedi.
Organize bir usulsüzlük, kötülük var!
“Malatyalı siyasetçilerin, yerel yöneticilerin yaptıkları uygulamalar Malatya isminin sürekli skandallarla anılmasına sebep oluyor” diyen Veli Ağbaba, “iddialar doğruysa Battalgazi Belediye başkanı ailesinde kimseyi boş bırakmamış. Üstelik te oğlunun nişanlısını daha nişanlılık döneminde belediyede işe almış. Küçük oğlunun ise İŞKUR üzerinden TYP kapsamında işe sokulması daha büyük skandal. Demek ki binlerce işsizin kayıtlı olduğu İŞKUR’da TYP’li işe yerleştirilmelerin şeffaf yapıldığı/noter kurasıyla yapıldığı doğru değilmiş. Başkanın kendi oğlunu TYP’den işe almasına mı yanalım, İŞKUR’un bu işi ısmarlama yaptığına mı? Organize bir usulsüzlük var. Nereye elimizi atsak elimizde kalıyor. Onlar utanmaz ama biz Malatyalı olarak utanıyoruz” dedi.
Siyaset, 22 Eylul 2023 08:37
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
