HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR
Siyaset, 22 Eylul 2023 02:15
HALKA DEĞİL SÜLALEYE BAŞKAN OLMUŞLAR
AĞBABA; “AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”
Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ardından Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in de yakınlarını çeşitli yerlerde işe yerleştirdiği iddialarına “Al birini vur ötekine. Anlaşıldı ki halk için değil sülaleleri için başkan olmuşlar.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’li belediye başkanlarının yakınlarını kamu kurumlarında/belediyelerde işe yerleştirmelerini tuzun kokması olarak değerlendirdi. Ağbaba, kızını Yeşilyurt Belediyesi’nde, oğlunu MASKİ’de, oğlunun nişanlısını Battalgazi Belediyesi’nde, küçük oğlunu kısa süreliğine de olsa TYP kapsamında MORMAŞ’ta, yiğenlerini, kuzenlerini ve kuzenlerinin çocuklarını Battalgazi Belediyesi’nde işe yerleştirdiği iddia edilen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e seslenerek, “Çocuklarınızdan fırsat kalırsa bir iki tane de fakir fukaranın çocuğunu işe alın” dedi.
Belediye değil sanki çiftlik!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşinin KPSS’ye girmeden Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne işe yerleştirildiği, Aksaray’a hiç gitmeden mesaide görüldüğü, bir süre sonra memur kadrosunu aldığı, 23 Ağustos 2023 tarihli Bakanlık onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü'nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosuna naklen atandığını hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yeşilyurt Belediye Başkanının KPSS’de derece yapan gençlerin bile mülakatlarda elenerek kamuya alınmadığı bir ortamda eşini istisnai kadrodan memur yapması ne kadar utanç verici ise, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in neredeyse tüm ailesini-sülalesini belediyelerde işe yerleştirdiğinin ortaya çıkması o kadar utanç vericidir. Biz belediye başkanlarının halka hizmet için seçildiğini bilirdik, AKP iktidarlarıyla birlikte o makamlar eşin dostun, akrabaların istihdam alanlarına döndü. İşsizlikten intihar eden gençlerin olduğu ülkede bu çirkinlikleri, kepazelikleri görmek üzüntü verici” dedi.
Organize bir usulsüzlük, kötülük var!
“Malatyalı siyasetçilerin, yerel yöneticilerin yaptıkları uygulamalar Malatya isminin sürekli skandallarla anılmasına sebep oluyor” diyen Veli Ağbaba, “iddialar doğruysa Battalgazi Belediye başkanı ailesinde kimseyi boş bırakmamış. Üstelik te oğlunun nişanlısını daha nişanlılık döneminde belediyede işe almış. Küçük oğlunun ise İŞKUR üzerinden TYP kapsamında işe sokulması daha büyük skandal. Demek ki binlerce işsizin kayıtlı olduğu İŞKUR’da TYP’li işe yerleştirilmelerin şeffaf yapıldığı/noter kurasıyla yapıldığı doğru değilmiş. Başkanın kendi oğlunu TYP’den işe almasına mı yanalım, İŞKUR’un bu işi ısmarlama yaptığına mı? Organize bir usulsüzlük var. Nereye elimizi atsak elimizde kalıyor. Onlar utanmaz ama biz Malatyalı olarak utanıyoruz” dedi.
Siyaset, 22 Eylul 2023 02:15
Yorumlar (0)
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
