ÇOCUKLAR “UÇURTMA ŞENLİĞİ” İLE DOYASIYA EĞLENDİ
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 15:52
Malatya Büyükşehir Belediyesi, İsviçre Ankara Büyükelçiliği ve Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi işbirliğiyle yürütülen “Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler devam ediyor.
Bu kapsamda Malatya İnderesi Tabiat Parkı’nda ‘Uçurtma Şenliği’ ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Malatya Kent Konseyi tarafından çocuklara dağıtılan uçurtmaları aileleri ile birlikte uçuran çocuklar, doyasıya eğlendiler. Düzenlenen programa, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılıç, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz Proje Koordinatörü Hatice Albayrak, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Ayaz, ebeveynler ve çocuklar katıldı.
Batar: Çocuklarımıza temiz bir miras bırakmamız gerekiyor
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, “Bir şehri imar ederken, kesinlikle çocuklarımızın gözüne bakarak işler yapmamız gerektiğini bir kez daha idrak ediyoruz. Çünkü çocuklar hayata tertemiz bakıyorlar. Dolayısıyla bizlerde çocuklara tertemiz bir dünya bırakmamız gerekiyor. Bütün paydaşlar olarak bu minvalde çalışıyoruz. Bugünde bu amaç etrafında bir araya geldik” dedi.
Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabilmek için çalıştıklarını söyleyen Batar, “Çocuklarımızın hayata daha bir umutla ve gülümseme ile bakabilmelerini sağlamalıyız. Bugün biz onların mirası üzerine oturuyoruz. Yarın onlara bırakıp terk edeceğiz buraları, onun için çocuklarımıza temiz bir miras bırakmamız gerekiyor. Haklarını hukuklarını korumamız gerekiyor. Bundan dolayı özellikle ebeveynlerin, bizlerin, STK’ların, Kamu Kurumlarımızın daha duyarlı olmaları gerekir” ifadelerine yer verdi.
Albayrak: Gönül birlikteliğimiz her daim devam edecek
Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz Proje Koordinatörü Hatice Albayrak program öncesi, proje hakkında çocuklara ve ebeveynlere bilgi verdi.
Albayrak, “Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz Projesi kapsamında çocuklara yönelik özellikle çocuk hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Çocuklarımıza masal terapisi çalışmamız oldu. Uçurtma Şenliği programımız ile projemiz sona erecek. Desteklerinden dolayı Ankara İsviçre Büyükelçiliği’ne Kent Konseyi ve diğer paydaşlar adına teşekkürler ediyoruz. Projemiz son bulsa da bizlerin gönül birlikteliği her daim devam edecek” dedi.
Ayaz: Projeye katkı sağlayan herkese teşekkürler
Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Ayaz, “Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz Projesi güzel bir sürecin neticesinde sona eriyor. Bu sürece katkı sağlayan ve her aşamasını titizlikle yürüten Malatya Kent Konseyi ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ravzanur Güde, “İsviçre ve Ankara Büyükelçiliği tarafından kabul görülen Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz projesi kapsamında kardeşlerimiz ile bir araya gelerek programı gerçekleştirmiş durumdayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların akabinde çocuklara yönelik kukla gösterisi ile program son buldu.
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 15:52
Yorumlar (0)
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
Yeşilyurt’ta Geleceğe Yeşil Dokunuş: Yeşil Yaşam Evleri Yükseliyor
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
