YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN ‘KARDEŞLİK İLAÇTIR’ KONFERANSINA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 05:43
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Genç Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenip, Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Kardeşlik İlaçtır’ konulu konferansa Malatyalılar yoğun ilgi gösterdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda düzenlenen ‘Kardeşlik İlaçtır’ konulu konferansı; AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Recep Sacu, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütlerinin Başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi.
Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sosyal hizmetlerini içeren sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Recep Sacu, Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ı Malatya’da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederken, kültürel hizmetlere verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan büyük deprem felaketlerinden sonra önemi daha fazla anlaşılan kardeşlik duygularının toplumda daha fazla yer alması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Konuşmasında kardeşlik anlayışının tam manasıyla hâkim olduğu toplumların geleceğe daha umutla ve güvenle baktığını öne çıkartan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Âlemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in doğumundan vefatına kadar olan süreci tüm ayrıntılarıyla inceleyip toplumun tüm kesimlerini bu yönde aydınlatan Siyer Vakfımızın Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ı ağırlamaktan öncelikle mutluluk duymaktayız. Özellikle genç neslin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi için ciddi çaba sarf eden Muhammed Emin Yıldırım hocamızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatı tüm insanlık için en güzel örnektir, O’nun hayatını kendi hayatımıza ne kadar tatbik edip uygularsak o kadar güzel bir ömür yaşamış oluruz. Dinimizin ve kadim medeniyetimizde kardeşlik olgusunun çok önemli bir yeri vardır. Yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra kardeşliğin, sevginin, paylaşmanın ve yardımseverliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olursak ancak tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Konferansımızın adı gibi kardeşlik en büyük ilaçtır. Konferansımıza yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim ile Peygamber Efendimizin hayatında ki kardeşlik anlayışı üzerine konuşan Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise, toplumda yaşanılan sıkıntıların çözüm kaynağının kardeşlik olduğunu ifade etti.
Müslümanlığın temelinde kardeşlik olduğunu dile getiren Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, “Allah hepimize kardeş olun diye emrediyor. Peygamber Efendimiz ilk mescidin inşa edilmesinden sonra orada bulunan herkesi birbirine kardeş yaptı. Dinimizde kardeşliğin önemli ve özel bir yeri vardır. Kardeşlikte en esas olan şey tahammüldür. Peygamber Efendimizin bize öğrettiği gibi o kardeşlik hukukunu tam tesis edersek sevmeye başlayacağız, sevdikçe de biz daha güçlü olacağız. İlaç olan kardeşlik toplumdan çekildiğinde o toplum varlığını sürdüremez. Kardeşlik bizim varlık teminatımızdır, kardeşlik bizim ayakta ve hayatta kalabilmemizin en önemli vesilesidir. İslam toplumu kardeşlikle gerçek manada İslam toplumu olur ve kendisine yüklenen vazifeyi yerine getirebilir. Eğer bu yıkılırsa iki yakamız bir araya gelmez.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konferansın ardından Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’a, Yeşilyurt Belediyesi tarafından basımı yapılan Gastronomi Kitabı ile kayısı paketi takdim ederken, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ise tablo hediyesinde bulundu.
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 05:43
Yorumlar (0)
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
