YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN ‘KARDEŞLİK İLAÇTIR’ KONFERANSINA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 07:46
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Genç Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenip, Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Kardeşlik İlaçtır’ konulu konferansa Malatyalılar yoğun ilgi gösterdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda düzenlenen ‘Kardeşlik İlaçtır’ konulu konferansı; AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Recep Sacu, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütlerinin Başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi.
Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sosyal hizmetlerini içeren sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Genç Memur-Sen İl Başkan Vekili Recep Sacu, Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ı Malatya’da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederken, kültürel hizmetlere verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan büyük deprem felaketlerinden sonra önemi daha fazla anlaşılan kardeşlik duygularının toplumda daha fazla yer alması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
Konuşmasında kardeşlik anlayışının tam manasıyla hâkim olduğu toplumların geleceğe daha umutla ve güvenle baktığını öne çıkartan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Âlemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in doğumundan vefatına kadar olan süreci tüm ayrıntılarıyla inceleyip toplumun tüm kesimlerini bu yönde aydınlatan Siyer Vakfımızın Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ı ağırlamaktan öncelikle mutluluk duymaktayız. Özellikle genç neslin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi için ciddi çaba sarf eden Muhammed Emin Yıldırım hocamızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatı tüm insanlık için en güzel örnektir, O’nun hayatını kendi hayatımıza ne kadar tatbik edip uygularsak o kadar güzel bir ömür yaşamış oluruz. Dinimizin ve kadim medeniyetimizde kardeşlik olgusunun çok önemli bir yeri vardır. Yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra kardeşliğin, sevginin, paylaşmanın ve yardımseverliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olursak ancak tüm sorunların üstesinden gelebiliriz. Konferansımızın adı gibi kardeşlik en büyük ilaçtır. Konferansımıza yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim ile Peygamber Efendimizin hayatında ki kardeşlik anlayışı üzerine konuşan Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise, toplumda yaşanılan sıkıntıların çözüm kaynağının kardeşlik olduğunu ifade etti.
Müslümanlığın temelinde kardeşlik olduğunu dile getiren Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, “Allah hepimize kardeş olun diye emrediyor. Peygamber Efendimiz ilk mescidin inşa edilmesinden sonra orada bulunan herkesi birbirine kardeş yaptı. Dinimizde kardeşliğin önemli ve özel bir yeri vardır. Kardeşlikte en esas olan şey tahammüldür. Peygamber Efendimizin bize öğrettiği gibi o kardeşlik hukukunu tam tesis edersek sevmeye başlayacağız, sevdikçe de biz daha güçlü olacağız. İlaç olan kardeşlik toplumdan çekildiğinde o toplum varlığını sürdüremez. Kardeşlik bizim varlık teminatımızdır, kardeşlik bizim ayakta ve hayatta kalabilmemizin en önemli vesilesidir. İslam toplumu kardeşlikle gerçek manada İslam toplumu olur ve kendisine yüklenen vazifeyi yerine getirebilir. Eğer bu yıkılırsa iki yakamız bir araya gelmez.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konferansın ardından Siyer Vakfı Kurucu Genel Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’a, Yeşilyurt Belediyesi tarafından basımı yapılan Gastronomi Kitabı ile kayısı paketi takdim ederken, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ise tablo hediyesinde bulundu.
Kültür Sanat, 02 Ekim 2023 07:46
Yorumlar (0)
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
Yeşilyurt’ta Geleceğe Yeşil Dokunuş: Yeşil Yaşam Evleri Yükseliyor
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
