Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri
Gündem, 02 Ekim 2023 15:56
Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile beraber mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.
Vatandaşın sorununu dinlemek, yaşanan herhangi bir aksaklığı yerinde görüp tespit ettikten sonra çözüme kavuşturarak ilçe halkıyla bir araya gelmek için mahalle ziyaretleri yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile beraber kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi. Merdivenler, Pelitli, Yenice ve Hacıhaliloğluçiftliği Mahallelerini ziyaret eden Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci, yapılan yatırımları anlatarak talepleri aldı.
Başkan Güder: “Sorunları Anında Çözüme Kavuşturmaya Devam Edeceğiz”
Mahalle sakinlerine misafir olarak hem sorunları dinlemek hem de istişare etmek istediklerini ifade eden Başkan Güder, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan yatırımları da anlattı. Başkan Güder, “Mahallelerimizde planlanana asfalt çalışmalarını kısa süre içinde bitirmeyi planlıyoruz. Ulaşım anlamında sorun bırakmayacağız. Özellikle depremle birlikte ana gündem maddesi deprem oldu. Diğer bölgelere baktığımızda bu bölgelerin biraz daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Ağır hasarlı binalarımız var ama daha az. Yeri uygun olanlar yerinde dönüşüm yapabilecek yeri uygun değilse de hazine arazileri üzerine inşa edilecek konutlardan alabilecek. Malatya için şu kanıdayız; Malatya’da yerinde daha fazla dönüşüm yapılması. Mahallelerimizi geziyoruz ve sahada ciddi problemlerle karşılaşmıyoruz, buda sevindirici tabi. Yaklaşık 5 yıl önce göreve başladık. Belediye Başkanı olarak geriye dönüp baktığımızda utanacağımız bir işin olmadığını görmek de bizi sevindiriyor. Allah’ın izniyle hep beraberce yolumuza devam edeceğiz. Biz sizlerinin yanındayız ve bize gelip sorunu anlattığınızda anında çözümü kavuşturmak için de sizlerle olmaya devam ettireceğiz. Bizim kapımız da sürekli sizlere açık ve her zaman gelebilirsiniz ve sohbet edebiliriz. Biz bu makamlara hizmet için geldik, hizmetlerimizi sizlerle birlikte sürdüreceğiz.” dedi.
Milletvekili Tüfenkci: Başkanımız Sorunu Çözüme Kavuşturmuş
Deprem sonrasında şehrin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar yapıldığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de “Deprem bölgelerini Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman unutmadı unutmayacak. Belediyelerimiz esasında deprem olmasaydı bugün çok başka şeyleri konuşuyor olacaktık. Bugün düşünün bu kadar binası yıkılan ve yıkılacak olan bir ilde altyapının ne hale geldiğini yolların ne hale geldiğini düşünün. Fakat biz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün gitmiş olduğumuz mahallelerde bu yol sorununun çözüme kavuşturulduğunu görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Az sayıda sıkıntılı bölüm var bunlarında talimatını başkanımız zaten verdi, en kısa sürede yapacaklar. Tabi Malatya 3 ayak üzerinde yükselen bir şehir. Birincisi Malatya bir ticaret merkezi, ikincisi bir sanayi merkezi üçüncüsü tarım merkezi. Dolayısıyla sulamalar önemli. Bu bölgelerde yaptığımız ve yapacağımız barajlarla beraber bölgede sorun çözülecek. Bizim en önemli sorunumuz ve gündemimiz şehir merkezimizin yeniden inşası ve ihyası. Ticaret merkezlerimizin hayata geçmesi. Kırsal mahallelerimizde toplu yer gösterenlerin köy konutlarının ihaleleri devam edecek. Zaten şu ana kadar dokuz bin köy konutu ihalesi yaptık. Bir yandan inşaat ve planlama faaliyetlerini devam ettirirken elbette ki bu şehrin devam eden projelerini de takip ediyoruz ve bu projeleri hayata geçirme noktasında ısrarcıyız ve gayretkarız. İnşallah planlanan süreler içerisinde projeleri Malatya’mıza kazandıracağız. “ ifadelerini kullandı.
Gündem, 02 Ekim 2023 15:56
Yorumlar (0)
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
