KADINLAR, SİYASET ATÖLYESİNDE BİR ARAYA GELDİ
Kültür Sanat, 03 Ekim 2023 06:28
Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Ka.Der-Ankara Şubesi, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde 29 Eylül Cuma günü 100’ün üzerinde kadının katılımıyla “Siyaset Atölyesi” gerçekleştirildi.
Siyaset Atölyesine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, belediye kadın meclis üyeleri ve kadın muhtarlar katılım sağladı.
Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt, açılış konuşmasında kadınlar için siyasetteki katılımının önemine vurgu yaparak kadınların mahallelerde karar alma mekanizmalarında yer almalarını desteklediğini belirtti.
CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan genç kadın milletvekili olarak ülkemizde siyaset yapmamın zorluklarına değinerek bu zorlukları aşmak için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
Kadın Adayları Destekleme Derneği- Ankara Şubesi temsilcilerinden Tamay Gültepe ve Lütfiye Kelleci Birer, “Kadın Muhtarların ve Belediye Meclis Üyelerinin Yerel Yönetimdeki Rolü Ve Önemi, Yerel Seçim Süreci ve Adaylık, Seçim Kampanyası Stratejileri” konu başlıklarında siyaset atölyesi gerçekleştirdi. Atölye içinde kadın muhtarların ve daha önce aday olmuş kadınların deneyim aktarımı ise tüm katılımcıları güçlendirdi.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcülerinden Elif Aytaç konuşmasında, “2024 yerel seçimlerine birkaç ay kaldı. Gene biz kadınlardan sadece oy vermemiz istenecek. Kendimize şu soruyu sormamızın zamanı artık geldi. Neden meclis üyesi olmuyorum, neden muhtar ya da aza olmuyorum, neden belediye başkanı olmuyorum? Ve bir sürü bir soru daha aklımıza gelebilir. Şurası çok açık ki bu soruyu sormamız, siyasi partiler tarafından hiç istenmedi. Kadınlara oy ver ve evine dön dendi. İşte bugün burada 7 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kadın Meclisi ‘4. Kadın Buluşması’ toplantısında aldığımız kararları hayata geçirmenin ilk adımını atıyoruz” dedi.
Aytaç, “2017 tarihinde seçilen Kadın Meclisi ile başlayan süreç 2019 yerel seçimlerinde, ‘Kadınlar nasıl bir kent istiyor?’ manifestosunu oluşturmamıza dönüştüyse, bugün bu sürecin devamı artık koltukları alma zamanı geldi kararlılığına dönüştü. Yaşasın Kadın Dayanışması!” diyerek sözlerini tamamladı.
Elif Aytaç, toplantıda bulunamayan CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’nin kadınlar ile dayanışma mesajını katılımcılar ile paylaştı.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi sözcülerinden Figan Erozan, “Şimdi söz kadınlarda!” diyerek muhtarlığa aday olmak isteyen kadınları sahneye aldı, kadın adaylar kendilerini tanıttılar. Kadınlar el ele tutuşup ‘’Kadınlar Birlikte Güçlü’’ sloganıyla toplantıyı tamamladı.
Kültür Sanat, 03 Ekim 2023 06:28
Yorumlar (0)
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor
Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı
Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.
Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir
“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI
Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor
Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması
BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK
Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor
Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor
Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda
Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
