YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GAZZE’DEKİ KATLİAMA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI
Gündem, 14 Kasım 2023 14:04
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GAZZE’DEKİ KATLİAMA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI
“Filistin-Kudüs Yalnız Değildir”
Yeşilyurt Belediyesi, İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliama ve soykırıma dikkat çekmek ve yaşananları unutturmamak amacıyla ‘Filistin-Kudüs Yalnız Değildir’ isimli fotoğraf sergisi açtı.
Malatya Park AVM Fuaye alanında 2 gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Süleyman Emre, AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Filistin halkına yönelik yapılan zulme dikkat çekmek ve yaşanan katliamı unutturmamak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyledi.
İsrail’in bebek katili bir devlet olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gazze’de ve Filistin’de soykırım yaparak çocuk kadın genç yaşlı demeden masum insanları katleden İsrail’in dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu katliama karşı asla sessiz kalmayacağız. Filistin’de büyük bir katliam var, soykırım var, Filistin’e her gün bomba yağıyor, camiler hastaneler yerle bir edildi, kamplar bombalanıyor. İnsanlara güvenli yerler diye gösterdikleri güzergahları bile bombalayarak soykırım yapılıyor. Filistin’de aslında insanlık ölüyor. Kudüs’teki kardeşlerimizin mücadelesine destek olmak bizim görevimizdir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. Katil İsrail’in Kudüs, Gazze ve Filistin’de yaptığı ve katliamlara dikkat çekmek, unutturmamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi açtık. Fotoğraf kareleri bile insanın içini sızlatıyor. Filistin ve Kudüs asla yalnız değildir.” diye konuştu.
“Dünya gözünü ve kulağını kapatmış oradaki zulmü görmezden geliyor, sadece seyrediyor.” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ Bebek katili İsrail’i kimse durduramıyor, masum insanların katledilmemesi için batı müdahale etmek yerine İsrail’e mühimmat gönderiyor. Dünya’da bu zulme en fazla tepki gösteren ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çatışmaların çıktığı ilk andan itibaren barış ve itidal çağrısında bulunup, Filistin’de akan kanın ve gözyaşının durması için yoğun bir diploması trafiğinden geçen Sayın Cumhurbaşkanımızın Müslümanları birlikteliğe çağırması, savaşın durması isteyen ülkelerin liderliyle sık sık görüşmesine ve elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen Batı’nın ikiyüzlü davranarak İsrail’e her türlü desteği sağlaması insanlık adına utanç verici bir durumdur. Batının bu desteği katliamın boyutunu her geçen gün daha korkunç bir düzeye ulaştırıyor. Bebek katili İsrail’in bu vahşetine karşı bizler asla sessiz kalmayacağız, ülkemizin dört bir tarafında İsrail’i menşeli ya da İsrail’i destekleyen ülkelerin ürettiği ürünler boykot ediliyor, bizlerde kendi tesislerimizde bu boykotu sürdürmekteyiz. Ancak sesimizin daha gür çıkması, oluşan farkındalığın daha geniş kesimlere ulaşması ve daha fazla gündemimizde olması lazım. Çünkü Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor, soykırım yapılıyor, Filistin’lilerin Kudüs’ten tamamen çekilmesi için operasyonlar yapılıyor. Belediye olarak ta dikkatlerin daha fazla Gazze’ye çekilmesini sağlamak adına boykot kararları alıyoruz, bugün ki sergimizi açıyoruz. Hz.İbrahim döneminde karıncaların ateşi söndürmek için sırtlarında su taşımaları gibi bizlerde kendi gücümüz çerçevesinde, toplumsal bilincimizi güçlendirmek, duyarlılığı artırmak amacıyla elimizden geleni yapıyoruz, verilen mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu şiddeti, bu vahşeti, bu katliamı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.
Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun okuduğu duanın ardından iki gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışı yapıldı. İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve bölgede çekilen karelerin yanı sıra Mescidi Aksa’nın tarihsel sürecini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Gündem, 14 Kasım 2023 14:04
Yorumlar (0)
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
