YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GAZZE’DEKİ KATLİAMA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI
Gündem, 14 Kasım 2023 12:20
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GAZZE’DEKİ KATLİAMA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI
“Filistin-Kudüs Yalnız Değildir”
Yeşilyurt Belediyesi, İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliama ve soykırıma dikkat çekmek ve yaşananları unutturmamak amacıyla ‘Filistin-Kudüs Yalnız Değildir’ isimli fotoğraf sergisi açtı.
Malatya Park AVM Fuaye alanında 2 gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Süleyman Emre, AK Parti Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Serginin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Filistin halkına yönelik yapılan zulme dikkat çekmek ve yaşanan katliamı unutturmamak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyledi.
İsrail’in bebek katili bir devlet olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gazze’de ve Filistin’de soykırım yaparak çocuk kadın genç yaşlı demeden masum insanları katleden İsrail’in dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu katliama karşı asla sessiz kalmayacağız. Filistin’de büyük bir katliam var, soykırım var, Filistin’e her gün bomba yağıyor, camiler hastaneler yerle bir edildi, kamplar bombalanıyor. İnsanlara güvenli yerler diye gösterdikleri güzergahları bile bombalayarak soykırım yapılıyor. Filistin’de aslında insanlık ölüyor. Kudüs’teki kardeşlerimizin mücadelesine destek olmak bizim görevimizdir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. Katil İsrail’in Kudüs, Gazze ve Filistin’de yaptığı ve katliamlara dikkat çekmek, unutturmamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla fotoğraf sergisi açtık. Fotoğraf kareleri bile insanın içini sızlatıyor. Filistin ve Kudüs asla yalnız değildir.” diye konuştu.
“Dünya gözünü ve kulağını kapatmış oradaki zulmü görmezden geliyor, sadece seyrediyor.” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ Bebek katili İsrail’i kimse durduramıyor, masum insanların katledilmemesi için batı müdahale etmek yerine İsrail’e mühimmat gönderiyor. Dünya’da bu zulme en fazla tepki gösteren ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çatışmaların çıktığı ilk andan itibaren barış ve itidal çağrısında bulunup, Filistin’de akan kanın ve gözyaşının durması için yoğun bir diploması trafiğinden geçen Sayın Cumhurbaşkanımızın Müslümanları birlikteliğe çağırması, savaşın durması isteyen ülkelerin liderliyle sık sık görüşmesine ve elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen Batı’nın ikiyüzlü davranarak İsrail’e her türlü desteği sağlaması insanlık adına utanç verici bir durumdur. Batının bu desteği katliamın boyutunu her geçen gün daha korkunç bir düzeye ulaştırıyor. Bebek katili İsrail’in bu vahşetine karşı bizler asla sessiz kalmayacağız, ülkemizin dört bir tarafında İsrail’i menşeli ya da İsrail’i destekleyen ülkelerin ürettiği ürünler boykot ediliyor, bizlerde kendi tesislerimizde bu boykotu sürdürmekteyiz. Ancak sesimizin daha gür çıkması, oluşan farkındalığın daha geniş kesimlere ulaşması ve daha fazla gündemimizde olması lazım. Çünkü Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor, soykırım yapılıyor, Filistin’lilerin Kudüs’ten tamamen çekilmesi için operasyonlar yapılıyor. Belediye olarak ta dikkatlerin daha fazla Gazze’ye çekilmesini sağlamak adına boykot kararları alıyoruz, bugün ki sergimizi açıyoruz. Hz.İbrahim döneminde karıncaların ateşi söndürmek için sırtlarında su taşımaları gibi bizlerde kendi gücümüz çerçevesinde, toplumsal bilincimizi güçlendirmek, duyarlılığı artırmak amacıyla elimizden geleni yapıyoruz, verilen mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu şiddeti, bu vahşeti, bu katliamı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.
Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun okuduğu duanın ardından iki gün boyunca açık kalacak olan serginin açılışı yapıldı. İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve bölgede çekilen karelerin yanı sıra Mescidi Aksa’nın tarihsel sürecini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Gündem, 14 Kasım 2023 12:20
Yorumlar (0)
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.
Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.
Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı
Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!
Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar
