YEŞİLYURT’UN CADDE VE SOKAKLARI ‘TÜRKİYE YÜZYILI’ VİZYONUNA UYGUN YATIRIMLARLA BULUŞUYOR
Gündem, 16 Kasım 2023 02:16
Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeşilyurt’un mahallelerini ‘Türkiye Yüzyılı’ Vizyonuna uygun yatırımlarla buluşturup, ulaşım ağının konforunu her geçen gün daha iyi bir düzeye çıkartıyor.
Pandemi süreci ve ardından yaşanan depremlerden sonra tek katlı müstakil evlerin arttığı Cevatpaşa mahallesinin yolları da bu çalışmalar kapsamında baştan aşağıya yenilenerek güvenli, konforlu ve sağlıklı hale getiriliyor.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Tosun ile birlikte Cevatpaşa mahallesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u ‘Türkiye Yüzyılı’ Vizyonuna uygun yatırımlarla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.
Cevatpaşa mahallesinde tek katlı müstakil evlerin artmasıyla birlikte artan yol taleplerini çözüme kavuşturduklarını dile getiren Başkan Çınar, “İlçemizin en hareketli mahallelerinden olan Cevatpaşa’nın yaşam şartlarını kaliteli hale getirmek için başlattığımız yatırımlarımıza devam ediyoruz.Son yıllarda yaşanan pandemi süreci ve depremlerden dolayı bu bölgemizde ki tek katlı evlerin sayısında ciddi bir artış oldu, şu anda kayıtlara göre 500’e yakın ev inşa ediliyor. Mahallemizde parselasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlarımız bu bölgeyi daha fazla tercih ediyorlar. Bölgede konut sayısı fazlalaşın da doğal olarak gerek mevcut yolların düzenlenmesi gerekse de yeni yolların açılması elzem oldu. Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerimizin bölgede yaptığı teknik incelemelerin ardından aşırı kullanımdan dolayı yıpranan yolların bakımını ve tadilatları yapılırken, diğer taraftan sathi kaplama çalışmalarıyla bölgenin ulaşım ağını daha sağlıklı ve güzel hale getiriyorlar. Yapılan planlama neticesinde bu mahallemizde yaklaşık 15 km’lik yol alt yapısı baştan aşağıya yenilenmiş olacak ve buradaki ulaşım ağımızın kalitesi de artmış olacak.81 mahallemiz gibi Cevatpaşa mahallemizin gelişmesi, yaşam şartlarının daha modern hale gelmesi bizim için çok önemlidir. Şehir merkeziyle iç içe olan bu şirin mahallemiz ayrıca tren yoluyla da entegre olmuş durumda. Tren yoluyla ilgili devlet demiryolları nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde buraya alt geçit ya da üst geçitle ilgili hazırlık yapıldı, ihale ve yapım süreciyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Tren yoluyla ilgili sorun giderildiği zaman bu mahallemizin daha fazla gelişmesinin önü açılmış olacak. Hemzemin geçidinin bertaraf edilmesiyle birlikte buradaki yol ağı daha güvenli ve sağlıklı bir görüntüye kavuşmuş olacak. Biz ne yapıyorsak hangi hizmeti yerine getiriyorsak vatandaşlarımızın daha kaliteli ve güzel alanlarda yaşaması için yapıyoruz. İlçemiz için, mahallelerimiz için hemşehrilerimiz için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz. Cadde ve sokaklarımızı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna uygun yatırımlarla buluşturup vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmaktayız.” diye konuştu.
Mahallelerinde sathi kaplama yol çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Murat Dikenli ise, yapılan tüm yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Gündem, 16 Kasım 2023 02:16
Yorumlar (0)
Malatya Yeşilyurtspor U14, Deplasmanda Farklı Galip
Malatya’daki Eğitim Kurumu Olayına İlişkin ESENLİK A.Ş.’den Açıklama
Başkan Kılıç’tan Birlik ve Kardeşlik Vurgulu Kadir Gecesi Mesajı
Battalgazi’de Ramazan’da Birlik ve Kardeşlik Programları
Başkan Er’den Kadir Gecesi’nde Birlik ve Dua Vurgusu
Şehir Trafiğine Nefes: İnönü Caddesi Açıldı, Fuzuli Caddesi Yenileniyor
Battalgazi’de Gece Saatlerinde Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Sahurda Gençlik Enerjisi: Başkan Kahveci Üniversitelilerle Bir Araya Geldi.
Kale Uygulama Noktasında Zehir Tacirlerine Darbe: 11 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Karadeniz’den Sert Tepki: “Bir Öğretmene El Kalktıysa Bahane Aramak Utançtır”
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
Fedakârlığın Adı Sağlık: Hekimlere ve Sağlık Çalışanlarına Teşekkür.
ÖĞRETMENE EL KALDIRMAK GELECEĞE EL KALDIRMAKTIR
Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
KAYISIDA MONİLYA HASTALIĞI UYARISI
Doğanşehir Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
Deprem Haftasında Fırat EDAŞ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
MUSEUM HOTEL İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ GAZETESİ THE TIMES'TA
Vali Seddar Yavuz: “Sağlık Çalışanlarımız Fedakârlığın Simgesidir”
Hizmet Lokantası’nda Ramazan Bereketi: Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Yaptı
Altundağ’dan Kurtuluş ve İstiklal Marşı Mesajı
Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Operasyon: 7 Şüpheli Tutuklandı
İstiklâl Marşı Milletimizin Birlik ve Direniş Ruhunu Anlatıyor.
Mullakasım Mahallesi’nde Ulaşım Atağı: Yeni Yollar Açılıyor
YOL VERME TARTIŞMASI SOPALI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ: 180 BİN TL CEZA
Deprem Bölgesinde Servis Zammı Tepki Çekti: Veliler İsyanda.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
