HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANI TURAN KARADAĞ, CHP’DEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI
Siyaset, 24 Kasım 2023 23:41
HEKİMHAN BELEDİYE BAŞKANI TURAN KARADAĞ, CHP’DEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI
2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hekimhan Belediye Başkanı seçilen Turan Karadağ, 2024 yerel seçimlerinde de tekrar aday adaylık başvurusunda bulundu.
CHP Hekimhan İlçe Başkanlığı’na müracaat dosyasını sunan Başkan Turan Karadağ, yeniden kendisine görev tevdi edilmesi durumunda yapacakları projeleri ve geride kalan dönemde ilçeye kazandırdığı hizmetleri anlattı.
Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Karadağ, 2019 yerel seçimleri öncesinde aday olduğumda Hekimhan’a 34 proje sözü verdiğini ve bunların 32’isini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hekimhan ilçesine kazandırdıkları projeleri de açıklayan Başkan Turan Karadağ, şunları söyledi:
“Gelmez dedikleri, inanmadıkları doğalgazı ilçemize getirdik. Malatya’da bile eşi benzeri olmayan 4 katlı kültür merkezimizi ilçemize kazandırdık. Hekimhanlı hemşerilerimizin nefes alacağı 26 dönümlük seyir terası yaptık. İne çöplerimiz şimdiye kadar boş araziye dökülüyordu, bu konuda Büyükşehir Belediyemizle anlaşarak tahsis ettiğimiz araziye çöp aktarma istasyonu kurulmasını sağladık. Belediyemiz araç filosunda bulunan eski araçları satarak yerine 32 adet sıfır araç aldık ve filomuzu daha da güçlendirdik. Bunu da tamamen belediyemizin öz kaynaklarından sağladık.
1200 metrekare büyüklüğünde spor kompleksini hizmete açtık. İlçemizde çok büyük TOKİ konutu açığımız vardı. Bunun için ne yapabiliriz dedik ve TOKİ’ye belediyemize ait 50 dönümlük araziyi tahsis ederek burada 553 konutun yapılması için anlaşma yaptık. Yine ilçemizde işsizliğin azaltılması adına özel sektörü teşvik ederek tekstil atölyesi kurulmasını sağladık. Bu şekilde 60 hemşerimizi burada istihdam edildi. Yine İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleştirdik.
65 mahallemizin yollarını Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak asfaltlanmasını sağladık. 65 mahallemizin yüzde 80’inin kilit taşını, yüzde 40’nın da taş duvarının yapılmasını sağladık. 25 köyümüzde çocuk oyun parkları açtık. Çevre dostu projelerimizi hizmete açtık. Yine geldiğimizde içler acısı bir durumda olan Mezarlığımızın da yolunun asfaltlanması başta olmak üzere onarımlarını sağladık.
Ayrıca ilçemizde 300 kişilik bir taziye evi de kazandırdık. Belediyemiz bünyesindeki lojmanlarımızın onarımını yaptık, yine bir otelimizin onarımını yaparak belediyemize kazandırdık. Kanalizasyondan akan atık sularının arıtılması için Büyükşehir Belediyesi’ne arazi tahsis ederek biyolojik arıtma tesisinin yapılmasını sağladık. Yine ilçemizde Yöresel Ürün Pazar yeri kazandırdık”
“Hekimhan’ı depreme dirençli bir ilçe yapacağız”
2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde kendisine yeniden görev tevdi edilmesi durumunda yarım kalan projeler başta olmak üzere yeni proje ve hizmetleri de ilçeye kazandıracaklarını açıkladı.
Bu projelerden de bahseden Karadağ, Yaşlılar için bakım evi, çalışan anneler için çocuk kreşi, Hayvan Barınağı ile ilçeye Özel Fen Lisesi’nin de kazandırılacağını söyledi.
Hekimhan Belediyesi’ne ait 30 dönüm arazinin konut yapımı için kullanılacağını da açıklayan Karadağ, yine su kaynaklarının sürdürebilirliğini devam ettirmek adına tarımsal sulama projelerini hayata geçireceklerini söyledi.
Malatya’nın bir deprem bölgesi olduğunu ve bunun da bilincinde olarak Hekimhan’ı daha dirençli bir ilçe haline dönüştürmek için biran önce kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini de belirten Karadağ, “Sonuç olarak bizim sloganımız şu her zaman dile getiriyoruz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Yetim hakkı yedirmeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Her Hekimhanlı bizim emanetimizdir, Biz Hekimhan’da herkesin kardeşçe yaşamasını sağlamak için bir dengeyiz. İnşallah bunu bozmayacağız, bozdurmayacağız buna yürekten inanıyorum” dedi.
Siyaset, 24 Kasım 2023 23:41
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
