“MalatyaPark AVM Kütüphanesi Okurlarıyla Buluşuyor”
Eğitim, 22 Aralık 2020 21:27Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’nin 5’inci alışveriş merkezi kütüphanesini okurlarıyla buluşturacak.
BAKANLIKTAN BİR “AVM KÜTÜPHANESİ’” DAHA
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’nin 5’inci alışveriş merkezi kütüphanesini okurlarıyla buluşturacak.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın açılışını yapacağı MalatyaPark AVM Kütüphanesi Malatya’da hizmete sunulacak.
Ankara’da NataVegaOutlet AVM, Subayevleri Vega AVM, Eskişehir’de VegaOutlet AVM ile Ümraniye Akyaka Park AVM kütüphanelerinin ardından alışveriş merkezlerinde okurların hizmetine sunulan 5’inci kütüphane olacak olan MalatyaPark AVM Kütüphanesinin açılışı 23 Aralık saat 12.30’da yapılacak.
Kütüphaneleri çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların olduğu her noktaya ulaştırarak kültür hayatına katkı sağlayan Bakanlık, alışveriş merkezlerinde kütüphane sayısını daha da yükseltmek için 25 AVM yönetimi ile de görüşmelerini ayrıca sürdürüyor.
Edebiyat ve sanat içerikli etkinliklere, söyleşilere, imza günlerine, müzik performanslarına ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya’daki MalatyaPark AVM Kütüphanesi, 209 metrekare alanda, 5 bin eser ile hizmet verecek. Okuma alışkanlığını desteklemek amacıyla alışveriş merkezi kütüphanesinden ödünç alınan kitaplar, başka bir AVM kütüphanesine iade edilebilecek.
Alışveriş Merkezleri Sosyal Sorumluluklarını Yerine Getiriyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 20 milyonun üzerinde kitap ve 57’si gezici olmak üzere bin 264 kütüphane ile okuma kültürünün yurt genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürüyor.
Bakanlık kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması, benimsetilmesi, bilgiye erişimin yaygınlaştırılması, kültür ve fikir ürünlerinin derlenmesi ile koruma altına alınması ve toplumun hizmetine sunulması misyonuyla önemli projelere de imza atıyor.
Klasik kütüphane mekânlarının dışında havaalanı, gar ve alışveriş merkezi kütüphaneleri ile çok farklı alanlara da ulaşmaya başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, hizmete sunduğu AVM kütüphaneleri ile yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmek ve okuma kültürü oluşturup okuma oranlarını artırma hedefinin yanı sıra alışveriş merkezlerinin de bu konudaki sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerine fırsat sağlıyor.
Eğitim, 22 Aralık 2020 21:27
Yorumlar (0)
Malatya Merkezli DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında.
MAŞTİ Otogarı’nda Zehir Operasyonu: 21 Bin Hap Ele Geçirildi.
AKÇADAĞ’DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ: “SİYASET DEĞİL, AİLE SALTANATI!”
Büyükşehir’de Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü: Kitapla Taçlandı.
Vefa ve Minnet: Karademir’den Özal’ın Kabrine Ziyaret.
Şiddetle Hayır! Okullar Güvenin ve Umudun Adresi Olmalı.
Yeşilyurt’ta Öğrenciler Arasında Bıçaklı Kavga: 5 Yaralı.
Seralar, Yağmur Hasadı ile Su Kaynakları Üzerindeki Baskıyı Azaltıyor.
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart.
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
