1 MİLYON LİRA HARCAYIP RESTORE ET,SONRA BİR DERNEĞE TAHSİS ET
Kültür Sanat, 22 Aralık 2020 00:57CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ismine Büyükşehir denilmesiyle büyük olunmadığını belirterek, “ Malatya Büyükşehir Belediyesi 140 Yıllık Tarihi Karakaş Konağı’nı turizme kazandırmak yerine bir derneğe tahsis etti. Sayıştay bile isyan etti” dedi.
AĞBABA; “HAZIR TARİHİ ESERİ BİLE TURİZME KAZANDIRMAKTAN ACİZLER”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ismine Büyükşehir denilmesiyle büyük olunmadığını belirterek, “ Malatya Büyükşehir Belediyesi 140 Yıllık Tarihi Karakaş Konağı’nı turizme kazandırmak yerine bir derneğe tahsis etti. Sayıştay bile isyan etti” dedi.
BECERİKSİZLİK-VURDUMDUYMAZLIK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sayıştay’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değerlendirmelerini gündeme taşımaya devam ediyor. Ağbaba, 1880 tarihinde yapılan, restore edilip,taşınmaz kültür varlığı olarak 1989 yılında tescil edilerek koruma altına alınan Tarihi Karakaş Konağı’nın 5 yıllığına ÖNDER derneğine tahsisini ‘beceriksizlik ve vurdumduymazlık’ olarak değerlendirdi.
TAHSİS EDİLENİ TAHSİS ETMEK
2019 yılı Sayıştay raporlarında konuyla ilgili inceleme sonucunda; “646 m2 yüzölçümlü taşınmaz kültür merkezi olarak kullanılmak üzere 25.02.2016 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına süresiz olarak tahsis edildiği; Belediye tarafından söz konusu taşınmazın 971.823,90 TL bedel ile restore edildiği ve 12.06.2018 tarihinden itibaren de beş yıllığına bir derneğin kullanımına bırakıldığı tespit edilmiş. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen taşınmazın tahsis amacına uygun kullanılarak üçüncü kişilere kullandırılmaması gerekmektedir.” İfadelerine yer veriliyor.
ANLAŞILAN O Kİ RESTARASYONU ‘ÖNDER’ İÇİN YAPMIŞLAR
Karakaş Konağı ile daha önce defalarca Kültür ve Turizm Bakanlığına soru önergeleri veren, konağın kaderine terk edilmesine mecliste yaptığı konuşmalarla eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2018 yılında yaptığı açıklamayla Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konağın işletmesini bir derneğe vermesini ‘her işi elleri gözlerine bulaştırıyorlar.Bir konağı bile turizme kazandırmadılar’ şeklinde nitelendirmişti. Ağbaba, “Bugün gelinen noktada Sayıştay tarafından da yapılan işlemin yanlış olduğu tescillenmiştir. Bir tarihi eserin göz göre göre yok edilmesini kabul etmek mümkün değil. Madem turistlerin ziyaretine açmayacaksınız neden 1 milyon liraya yakın para harcadınız? Şayet turizme kazandırmak için yaptıysanız neden bir derneğe ücretsiz devrettiniz? Anlaşılan o ki restorasyonu ÖNDER Derneği için yapmışlar” dedi.
TARİHİ KONAK GERİ ALINSIN,MALATYA TURİZMİNE KAZANDIRILSIN
“18 yıldır iktidarda olup bir tarihi eseri Malatya’ya kazandıramamak ayıptır” diyen Ağbaba, “Aslında Karakaş Konağı’nın başına gelenler Malatya’nın başına gelenlerle aynıdır. Konak da tıpkı Malatya gibi kaderine terk edilmiştir. Oysa o konak, istenirse yüzlerce turistin ziyaret ettiği bir yer olabilirdi. AKP zihniyeti bir taraftan vakıf eserleri ile övünürken, diğer taraftan tarihi konakları peşkeş çeken zihniyetin adıdır..Sayıştay raporunun ardından konak derhal dernekten geri alınarak Malatya turizmine kazandırılmalıdır” İfadelerini kullandı.
Kültür Sanat, 22 Aralık 2020 00:57
Yorumlar (0)
Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.
YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.
Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.
Borçlandırma İşlemlerinde Son 3 Günlük Kritik Süre!
Ahırda Tören, Yanında Ziyafet: ‘Bu Kadarına da Pes’ Dedirten Açılış!
Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu
MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”
Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı
Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.
BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.
Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.
Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.
BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”
Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”
Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir
Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.
Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.
Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenmenı̇n İpuçları...
Türk Dişhekimleri Birliği Haberi: Mutlu Bir Ağız, Mutlu Bir Hayat Demektir...
Battalgazi’de Hijyen ve Fiyat Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim: Yeşilyurt’ta İşletmeler Mercek Altında
Başkan Geçit’ten Temizlik Ekiplerine Teşekkür Ziyareti
Ağbaba: “Bayramlar Kardeşliğin ve Umudun Simgesidir.
Gençliğe Büyük Yatırım: Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı
Başkan Er: “Ecdadın Emanetine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz.
Babacan: “Sağlık Çalışanlarımız Büyük Bir Özveriyle Görev Yapıyor.
Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılarına Darbe: 3 Tutuklama
Vali Seddar Yavuz: “Büyüklerimiz En Kıymetli Hazinemizdir
Vali Seddar Yavuz: “Nevruz, Umudun ve Yeniden Doğuşun Sembolüdür.
FETÖ Hükümlüsü Malatya’da Yakalandı.
Battalgazi’de Bayram Öncesi Anlamlı Etkinlik: Çocuklara Ücretsiz Tıraş.
Vatandaş Rahat Etsin Diye Büyükşehir Görev Başında
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mart Gündemi Kapanışı
Malatya’da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 4 Gözaltı
