CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'a Açıklama.
Siyaset, 15 Şubat 2024 14:27
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın konuşma metni:
“Bugüne kadar Türkiye’de çok şey değişti. Ama bizlerin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesi değişmedi. Bugünde bu mücadelenin çatısı CHP’de bizler bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısıyla baba ocağında toplanmaya devam ediyoruz. Bugün Yeşilyurt Belediye başkan Adayımız Alper Gürsoy ile daha önce farklı partilerde bulunmuş ve partimize katılan Malatyalı milliyetçi kardeşlerimize baba ocaklarına hoş geldiniz diyoruz.
Bugün Doğanşehir’de üretilen tütünün kaçak diye adlandırıldığı yerde, Mescid-i Aksa’nın vurulmasına sebep olan füze kalkanı Malatya Kürecik’te durduğu halde, bu iktidar ve iktidarı destekleyen hiçbir parti yerli ve milli olamaz, milliyetçiliği savunamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, sahip çıkan tek parti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler Malatya’nın CHP’ye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’yla, Ankara’da Mansur Yavaş’la Türkiye’nin farklı yerlerinde uygulanan CHP’nin Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışını Malatya’ya da getireceğiz. Yeşilyurt’a da getireceğiz. Malatya’yı biz ayağa kaldıracağız, Yeşilyurt’u biz ayağa kaldıracağız. İnançla söylüyorum Yeşilyurt’ta CHP kazanacak.
Depremde en çok etkilenen ilçelerden biri olan Yeşilyurt’u yeniden ayağa kaldırırken burayı “ceketimi koysam kazanırım” diyenlerin iradesine teslim etmeyeceğiz. Malatya halkı birlik beraberlik içerisindedir. Siyasi partilerle ittifak yapmamış olsak da CHP’liler şundan emin olsunlar 3 aydır ben ve arkadaşlarım Malatya toplumundaki her kesime gittik, herkese danıştık, herkesle konuştuk ortak akılla ortak iradeyle bir Malatya ittifakı kurduk. Yeşilyurt, Battalgazi ittifakı kurduk. Malatya İttifakının çatısı Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Hep birlikte CHP ile kazanacağız.
Daha önce farklı partilerde siyaset yapmış değerli kişilerle seçimlere giriyoruz. Yeşilyurt ilçesinde MHP ve İYİ Parti’de siyaset yapmış Alper Gürsoy ile yola çıktık. Battalgazi’de Rışvan aşiretinden Ali Karakuş ile yola çıktık. Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerini alacağız. Büyükşehir için bütün kesimlerin beğenisini toplayan, yaptığımız anketlerde gördük ki bir tek onunla belediyeyi kazanıyoruz. Elini taşın altına koydu, mecliste yıllardır sesimiz soluğumuz oldu. Anketleri görünce gövdesinin taşın altına koymaktan, bu yükü sırtlamaktan geri durmadı. Yaparsa Veli Ağbaba yapar dediler Büyükşehir adayımız Veli Ağbaba hayırlı olsun. Cumartesi günü saat 13.00’da Parti önünde büyük bir halk buluşması yapacağız. 45 gün de Malatya’yı ayağa kaldırmak için Veli Ağbaba’yla büyükşehiri de kazanalım. CHP sizlere emanet. Siz varsanız CHP var.”
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy’un konuşma metni:
“İktidar partisinin 22 yıldır rantlarla, rüşvetlerle, yolsuzluklarla sömürmeye doymadığı Yeşilyurt’umuza nefes aldırmaya, depremde açılan yaralarımıza şifa olmaya ve güzel ilçemizi hak ettiği gibi mutlu ve özgür yaşam koşullarına yeniden kavuşturmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz.
İnsanlık tarihinin yaşamış olduğu en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor ve geride kalan yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha böyle bir felaket ve acı yaşatmasın.
Yaşadığımız bu büyük felakette yerel yönetimlerimizin bu konuda ne kadar hazırlıksız ve yetersiz olduğuna hepimiz şahit olduk. Bir yılı aşkın süredir bu sorunların halen çözülmemesi Malatya’yı seven ve bir Malatyalı olan bizleri bu sorunları çözmeye teşvik etmiştir.
Bu süreçte bu çözümler için Yeşilyurt Belediyesine sizlerin de desteği ile talibiz. Bu sorunları ve çözümlerini konuşacağımız anlatacağımız daha çok vaktimiz olacak.
Burada bir konuya da değinmeden geçmek istemiyorum. Depremin ilk saatlerinden itibaren gerek şehir merkezinde gerekse ilçeler ve köylerde ekmek ve su ihtiyaçlarını karşılayan ve bu güne kadar tüm imkanları ile halkımızın yanında olan Malatya’mızın cesur yüreği Veli Ağbaba’ya da huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim.
El ele Yeşilyurt’umuzu ayağa kaldıracağımıza inancım tamdır.
Özellikle gençlerimizle kadınlarımızla ve tüm Yeşilyurt’lular ile Şeffaf Adil ve Sosyal belediyecilik anlayışıyla Yeşilyurt’umuzu ayrıştırmadan birleştirerek yöneteceğimize Yeşilyurt’umuzu, şehrinden memnun, huzurlu, geleceğinden umutlu, insanların ilçesi yapmak için var gücümüzle çalışacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum.
Kendimi sizlere, sizi Allah a emanet ediyorum.”
Siyaset, 15 Şubat 2024 14:27
Yorumlar (0)
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
