TÜRKİYE İNTERNET GAZETECİLER FEDERASYONU’NDA BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET
Teknoloji, 24 Aralık 2020 16:33Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Federasyon üyeleri ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, federasyon olarak yapılan çalışmalar hakkında Başkan Gürkan’a bilgiler verdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 21 Ocak 2020 tarihinde Bursa’da kurulan ve genel merkezi Bursa’da olan Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, “ Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu olarak internet medyalarına gelir getirecek projeler kapsamında İGP haber ajansı, İGP reklam ajansı ve TV’yi kurduk. Özellikle pandemi sürecinde her sektörde olduğu gibi medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarda ciddi şekilde bu süreçten etkilendiler. Bu süreçte işsiz arkadaşlarımız çoğaldı. Bununla ilgili devletimize de yardımcı olmak adına bu projemizi ürettik. Projemize nasip olursa Ocak 2021 yılı itibariyle başlıyoruz. Projemizle birlikte internet medyası hem gelir elde edecek hem de bulunduğu ilin gündemini ve konusunu Türkiye takip edecek. Dolayısıyla 81 ilde, Almanya, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olmak üzere toplamda 2 bin 500 internet medyası üyemizle bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı da ziyaret ettik. Projemizin ülkemize ve medya sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, süreç içerisinde yazılı basından çok sosyal medya ve internet haberciliğinin çok daha izlendiğini, çok daha süratli bir şekilde vatandaşa ulaştığını ifade ederek şunları söyledi, “ Bu anlamda da internet medyacılığının önemli olduğunu görüyoruz. Genel değerlendirmemizi yaptığımızda özellikle internet medyasının, derneklerinin veya yöneticilerinin tarafsız, objektif haber anlayışını belirli kurallar ve disiplin içerisinde vatandaşlara ulaştırılması doğru bir hizmet sağlanması noktasında önemlidir. Her kurumun ve kuruluşun disiplin, iç yönergesi olduğu gibi internet medyasının da disiplin anlayışı ve kurallar manzumesi olduğunun kanaatindeyiz. Zaman içerisinde dernekleşme sürecinde kurumların görev ve sorumlulukları anlamında kamu görevi üstlendiklerinin bilinci içerisinde habercilik anlayışlarını yürüteceklerine inanıyorum. Özellikle internet medyacılığının haber anlamında süratli bir şekilde kamuoyuyla buluşması zaman zaman kontrolsüz haberlerin yayılmasını getirdiğini de görüyoruz. Özellikle Federasyonumuzun bu konuda internet medyasında bulunanların federasyona kayıt olması ve federasyonun kural ve kaidelerinin internet medyasındaki faaliyet gösteren kuruluşlara aktarılması ve bunlara uyulmasının denetlenmesinin gerekli olduğu kanaatindeyim. Özellikle zaman zaman bazı internet medyasında çamur at izi kalsın anlayışı içerisinde hareket eden medya kuruluşları da var. Olayları objektif sunmak yerine yanlı ve taraflı şekilde zaman zaman karşılaştığımız hadiseler oluyor. Bununda internet medyacılığını ve genel anlamda medyayı aşağıya çektiğini görüyoruz. Bunun önüne geçmek için ve güvenilirliğin artırılması noktasında kural ve kaidelere internet medyasında görev yapan sektör temsilcilerinin dikkatli olması, hassasiyet göstermesi, titiz davranmasını federasyonumuz aracılığıyla üyelerinizden temenni ediyorum. Netice itibariyle bir şeyin objektif olması, tarafsız olması, doğru haberleri doğru şekilde sunulması hem kalite ve niteliği artırdığı gibi kamuoyu nezdinde güvenilirliğini beraberinde artıracaktır. Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı ve üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.”
Teknoloji, 24 Aralık 2020 16:33
Yorumlar (0)
Malatya'da Huzur 44 Uygulaması: 2 Bin 633 Kişi ve 730 Araç Denetlendi.
Yeşilyurt'ta İki Kamyonet Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı.
Battalgazi'de Park Halindeki Araca Kurşunlama: 2 Şüpheli Yakalandı, 1 Kişi Tutuklandı.
Bakan Kurum: "Malatya İçin Gösterdiğiniz Birlik ve Gayret Takdire Şayan.
Malatya'da Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 2 Milyar 871 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi, 16 Tutuklama.
Malatya’da Siyasi Hareket Büyüyor! 826 Kişiyle Başladı, Üye Sayısı Binleri Aştı.
TİMBİR Malatya Temsilcisi Yılmaz: "Bilgi Kirliliğine Karşı Mücadelemiz Sürecek.
24 Temmuz Bir Kutlama Değil, Basın Özgürlüğü İçin Verilen Mücadelenin Adıdır.
Malatya Alarmı! Uzman İsim 6.8 Büyüklüğünde Deprem Riskine Dikkat Çekti.
Burhan Kılıç'tan Basın Vurgusu: "Gazetecilerin Yanında Olmak Hepimizin Görevidir.
Yeşilyurt’a Dev Yaşam Projesi: Beylerderesi Yaşam Vadisi Yükseliyor.
Vali Yavuz: "Özgür ve Sorumlu Basın, Güçlü Demokrasinin Teminatıdır.
Başkan Taşkın: "Ortak Akılla Battalgazi'yi Geleceğe Taşıyoruz.
24 Temmuz'da Basın Özgürlüğü Vurgusu: "Gazetecilik Zor Günlerden Geçiyor.
Malatya'da Korkutan Deprem! Akçadağ'da 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı.
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
