TÜRKİYE İNTERNET GAZETECİLER FEDERASYONU’NDA BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET
Teknoloji, 24 Aralık 2020 22:52Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Federasyon üyeleri ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, federasyon olarak yapılan çalışmalar hakkında Başkan Gürkan’a bilgiler verdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 21 Ocak 2020 tarihinde Bursa’da kurulan ve genel merkezi Bursa’da olan Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mesut Demir, “ Türkiye İnternet Gazeteciler Federasyonu olarak internet medyalarına gelir getirecek projeler kapsamında İGP haber ajansı, İGP reklam ajansı ve TV’yi kurduk. Özellikle pandemi sürecinde her sektörde olduğu gibi medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarda ciddi şekilde bu süreçten etkilendiler. Bu süreçte işsiz arkadaşlarımız çoğaldı. Bununla ilgili devletimize de yardımcı olmak adına bu projemizi ürettik. Projemize nasip olursa Ocak 2021 yılı itibariyle başlıyoruz. Projemizle birlikte internet medyası hem gelir elde edecek hem de bulunduğu ilin gündemini ve konusunu Türkiye takip edecek. Dolayısıyla 81 ilde, Almanya, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olmak üzere toplamda 2 bin 500 internet medyası üyemizle bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı da ziyaret ettik. Projemizin ülkemize ve medya sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, süreç içerisinde yazılı basından çok sosyal medya ve internet haberciliğinin çok daha izlendiğini, çok daha süratli bir şekilde vatandaşa ulaştığını ifade ederek şunları söyledi, “ Bu anlamda da internet medyacılığının önemli olduğunu görüyoruz. Genel değerlendirmemizi yaptığımızda özellikle internet medyasının, derneklerinin veya yöneticilerinin tarafsız, objektif haber anlayışını belirli kurallar ve disiplin içerisinde vatandaşlara ulaştırılması doğru bir hizmet sağlanması noktasında önemlidir. Her kurumun ve kuruluşun disiplin, iç yönergesi olduğu gibi internet medyasının da disiplin anlayışı ve kurallar manzumesi olduğunun kanaatindeyiz. Zaman içerisinde dernekleşme sürecinde kurumların görev ve sorumlulukları anlamında kamu görevi üstlendiklerinin bilinci içerisinde habercilik anlayışlarını yürüteceklerine inanıyorum. Özellikle internet medyacılığının haber anlamında süratli bir şekilde kamuoyuyla buluşması zaman zaman kontrolsüz haberlerin yayılmasını getirdiğini de görüyoruz. Özellikle Federasyonumuzun bu konuda internet medyasında bulunanların federasyona kayıt olması ve federasyonun kural ve kaidelerinin internet medyasındaki faaliyet gösteren kuruluşlara aktarılması ve bunlara uyulmasının denetlenmesinin gerekli olduğu kanaatindeyim. Özellikle zaman zaman bazı internet medyasında çamur at izi kalsın anlayışı içerisinde hareket eden medya kuruluşları da var. Olayları objektif sunmak yerine yanlı ve taraflı şekilde zaman zaman karşılaştığımız hadiseler oluyor. Bununda internet medyacılığını ve genel anlamda medyayı aşağıya çektiğini görüyoruz. Bunun önüne geçmek için ve güvenilirliğin artırılması noktasında kural ve kaidelere internet medyasında görev yapan sektör temsilcilerinin dikkatli olması, hassasiyet göstermesi, titiz davranmasını federasyonumuz aracılığıyla üyelerinizden temenni ediyorum. Netice itibariyle bir şeyin objektif olması, tarafsız olması, doğru haberleri doğru şekilde sunulması hem kalite ve niteliği artırdığı gibi kamuoyu nezdinde güvenilirliğini beraberinde artıracaktır. Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı ve üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.”
Teknoloji, 24 Aralık 2020 22:52
Yorumlar (0)
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
