PROF. DR. GEZER, HAL ESNAFI VE GALERİCİLER SİTESİNİ ZİYARET ETTİ
Siyaset, 28 Şubat 2024 02:45
Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Sebze-Meyve Hali’nde esnaflarla buluştu, Hal Derneği ve Hal Müdürlüğü’nü ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
Burada hal esnafı ile bir araya gelen Prof. Dr. İbrahim Gezer, sebze açısından bundan 15-20 yıl öncesine kadar Malatya’nın bölgeyi beslediğini ancak son yıllarda bölgenin Malatya’yı besler hale geldiğini ifade etti.
31 Mart’ta yetki aldıklarında Malatya’yı tarımda en çok gerileyen illerden biri olmaktan kurtararak bir tarım ve sanayi şehrine dönüştüreceklerini ifade eden Prof. Dr. Gezer, “Projelerimiz hazır. Burada sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan bir süreç var. Şehrimizin en ücra köşelerine kadar meyve ve sebzenin ulaştırılması konusunda önemli bir misyon önemli bir görev ifade ediyorlar. Malatya tarımsal potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Ülkemizde tarımsal potansiyeli en yüksek şehirlerden birisi Malatya. Hem arazisi Türkiye ortalaması üzerinde hem de sulanabilir arazisi Türkiye ortalamasının 2 katından fazla. Fakat Malatya hem hayvancılık anlamında hem de tarım alanında Türkiye ortalamasının altında bir şehir haline geldi maalesef.” dedi.
Son yıllarda Malatya’nın her alanda iyiye gitmediğini de dile getiren Gezer, özellikle tarım alanında kentin geride kaldığını ifade etti. Malatya’nın meyve ve sebzecilik alanında çok daha büyük bir potansiyelin bulunduğuna dikkat çeken Gezer, “Malatya'nın biliyorsunuz kayısıda Türkiye'de ve dünyada çok farklı bir yeri var. Sadece kayısı değil diğer meyvelerde de ciddi bir potansiyeli var. Sebzede de potansiyeli var ve bu potansiyelinin artırılması gerekiyor. Malatya'nın ekilmeyen değerlendirilmeyen tek bir dekar arazisinin kalmaması gerekiyor. Buraların bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Malatya'nın sebze-meyve halinin bölgeye hitap eden önemli bir lojistik merkezlerinden birine dönüşmesi gerektiğini de dile getiren Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Bunun için de bazı projelerimiz var. Yıllardır Malatya'yı çalışan bir hemşehriniz olarak tarımda, sanayide, kentleşmede altyapı ve ulaşım da hatta eğitimden, sanata ve kültürde neler yapılması gerektiğine dair bir yol haritamız var. Eğer 31 Mart'ta yetki aldığımızda bütün bu alanlarda topyekun bir seferberlik başlatacak ve şehrimizi kısa sürede 1-2 yıl içerisinde ayağa kaldırıp 5 yıl içerisinde de bölgesinin cazibe merkezi, sürükleyici aktörü ve lokomotif gücü haline getireceğiz inşallah” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer daha sonra Oto Galericiler Sitesini de ziyaret ederek esnaflar ile buluştu. Galerici esnafı ile sohbet eden Gezer, Malatya ekonomisini ayağa kaldıracak projelerden bahsederken, “Bütün esnaflarımıza güleryüz, katılım ve misafirperverlikleri için teşekkür ederim” dedi.
Siyaset, 28 Şubat 2024 02:45
Yorumlar (0)
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.
YILDIZ: “BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR.
Başkan Er: “Gençlerimize Modern Spor Alanları Kazandırıyoruz.
Geleceğe Umut Veren Kalemler Ödüllendirildi.
Yeşilyurt’ta Dijital Linç ve Sosyal Medyanın Etkileri Ele Alındı.
REVİZE: İnşaat İkinci Çeyreğe Pozitif Başladı.
Battalgazi’de Bayram Seferberliği: Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Hız Kazandı.
Vali Yavuz: “Kamu Hizmetinde Etik İlkeler Vazgeçilmezdir.
Selçuklu Mahallesi’nin Taziye Evi Hizmete Hazırlanıyor.
SON DAKİKA | Malatyaspor Tesislerinde Dikkat Çeken Gelişme.
Tarihin Kalbinde Koşulaçak Arslantepe Yarı Maratonu'nun Protokolü İmzalandı.
Başkan Sadıkoğlu’ndan Bayram Öncesi Ödeme Talebi.
Doğanşehir’de Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi: 2 Yaralı.
Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
Pütürge’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya Depremiyle İlgili Son Durum Kamuoyuyla Paylaşıldı.
Başkan Er: ‘Tüm Ekiplerimizle Sahadayız.
Battalgazi’de Deprem Sonrası Şebeke Suyunda Geçici Bulanıklık.
Malatya Gülümuşağı’nda 5.6 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
LÖSEV’İN ÖNDERLİĞİNDE ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI!.
Güzellik Sektöründe Yeni Dönem Doğallık, Bilinçli Eğitim ve Uzmanlık Üzerine Kuruluyor.
LİNÇ KÜLTÜRÜ VE PSİKOLOJİSİ” ÇALIŞTAYI YEŞİLYURT’TA DÜZENLENECEK.
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 312 Personelle Geniş Çaplı Denetim.
“Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor.
Yeşilyurt’ta Genç Kız Parkta Ölü Bulundu.
İş İnsanı Hakan Çetin’den 19 Mayıs Mesajı: “Gençler Türkiye’nin Geleceğidir.
Büyükşehir Belediyesi’nden Orduzu Göleti’ne Çevre Dokunuşu.
Noyanlar Group'tan Türkiye Kıbrıs Yatırım Köprüsü...
Başkan Geçit: 19 Mayıs, Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Destanıdır.
Buzağılarda Erken Dönem Besleme Yaşam Boyu Performansı Belirliyor.
Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Ruhu: 19 Mayıs.
Özgürlüğe Açılan Yolun Adı: 19 Mayıs.
Malatya’dan Anadolu’ya Uzanan Türkü Yolculuğu.
Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu Satranç Turnuvasıyla Taçlandı.
Vali Seddar Yavuz: “19 Mayıs, Bağımsızlık Ruhunun Doğduğu Gündür.
Tekirdağ’da Hain Saldırı: Silahlı Kavga İhbarına Giden 2 Polis Şehit Oldu.
Malatya’da Hüseyin DOĞAN Dede İçin Gönülleri Buluşturan Anma.
Malatya’da Feci Kaza: Çatyol Kavşağı’nda İki Araç Çarpıştı, 1’i Ağır 2 Yaralı.
