İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI
Siyaset, 05 Mart 2024 00:19
2024 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İYİ Parti Malatya il Başkanlığı bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen törende Malatya Belediye Başkan Adaylarını tanıtarak ve Seçim Beyannamesini açıkladı.
Aday ve Proje klasmanının yapıldığı törene Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Bedri Aslan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel medya temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.
İYİ Parti’nin Yerel Seçim Beyannamesinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan törende ilk olarak söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, deprem sürecinde Malatya’nın sahipsiz bırakıldığına değinerek “İYİ Parti iktidarında İYİ Belediyecilik politikaları ile şehrimizi kuşatan alaca karanlığa son vereceğiz. Her biri alanında uzman, tecrübeli adaylarımızla Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız” dedi.
Daha sonra söz alan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkana Adayı Avukat Emircan Eren ise deprem sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan bahsederek “Göreve geldiğimiz taktirde ilk olarak Battalgazi’li hemşerilerimizle doğrudan iletişim kuracağız haksız, hukuksuz ranta hemşerilerimizi kurban etmeyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturulacak departmanlar ile yurttaşlarımızı en hızlı şekilde konut sahibi yaparken şehrimizi de geleceğe yönelik sürdürülebilir politikalarla yeniden canlandıracağız” dedi.
Eren’in ardından söz alan eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ve Malatya’nın deprem sürecinde doğru politikalarla yönetilemediğini dile getirerek “Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk üç ve altı aylık periyotlarda konteynırlarda kalan vatandaşlarımıza 45 metre karelik prefabrik konutlar yapacağım, çadır ve konteynırda hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağım. Kalıcı konutlar tamamen kullanılana kadar bende o prefabrik konutlarda vatandaşlarımızla birlikte kalacağım. Daha önce 1999 Marmara Depremi sonrasında gerçekleştirdiğimiz tüm başarılı çalışmaları daha yoğun bir şekilde Yeşilyurt’umuz ve Malatya’mız için yeniden yürürlüğe koyacağız” dedi.
Son olarak söz alan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise Malatya’nın iktidar partisi tarafından âtıl bırakıldığını, ekonomiden, tarıma her alanda zengin kaynaklara sahip olan Malatya’nın ülke ekonomisinden gereken payı alamadığına değinerek “Malatya her alanda zengin kaynaklara sahip bir şehir. Ancak mevcut iktidar ve onun etrafında oluşan siyaset ve yerel yönetim mekanizmaları adeta şehrimize ihanet ediyorlar. Deprem süreci dahil hiçbir konuda Malatya’mız hak ettiğini alamadı. Altıncı bölge teşvik sistemi diyorlar hani hangi hemşerimize vermişler teşvikleri. Teşvikler yeni yatırımcı için veriliyor mevcut esnafımıza bu teşvikler verilmiyor. Eğer esnafımız bu teşviklerden faydalanabilseydi vergileri düşecek yatırımları artacaktı ama yapmadılar. Artık biz varız İYİ Belediyecilik politikalarımızla esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hamlelerimizle şehrimizin ekonomisini yeniden canlandıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından İYİ Parti’nin diğer ilçe belediye başkanları adaylarının tanıtımından sonra toplu fotoğraf çekimi ile lansman töreni son boldu.
Siyaset, 05 Mart 2024 00:19
Yorumlar (0)
Doğanın En Saf Haliyle Buluşma: Club Med Borneo ile Yeni Bir Kaçış Tanımı
Beylerderesi Yaşam Vadisi Projesiyle Yeşilyurt’a Değer Katacak Büyük Adım
ANAHTAR PARTİ’DEN BASINA DESTEK MESAJI: “ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.
Eski Asfalt, Yeni Hizmet: Battalgazi Kırsalında Yol Seferberliği
KİLO VEREMİYORSANIZ, LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ
TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMA: BEYLERDERESİ–ÇÖŞNÜK HATTI YENİLENİYOR
BATTALGAZİ’DE SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEK TAZİYE EVİ PROJESİ
MALATYA KRİKETTE BÖLGENİN KALBİ OLDU: ŞAMPİYONA SONA ERDİ
NATURA DÜNYASI AMPUTE FUTBOL SÜPER LİGİ’NDE KIYASIYA REKABET
YEŞİLYURTSPOR’DAN GOL ŞOV: 6-2.
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR DEPLASMANDA ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDI.
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm: Vahap Yalçın Hayatını Kaybetti
Gençliğe Güç Katacak Proje: Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı.
Sanatla Farkındalık: Başkan Er Otizm Sergisinde
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasıyla Malatya’nın Tarım Gücü Tanıtılıyor
Ürolojide Robotik Cerrahinin Kullanım Alanı Hızla Genişliyor...
Kalemler Güvenli Gelecek İçin Yazacak: Yeşilyurt’tan Hikâye Yarışması
Battalgazi Meclisi Nisan Oturumunu Tamamladı: İmar ve Yönetmelik Gündemi Öne Çıktı
KAYIP ŞAHIS 3 GÜN SONRA BULUNDU: EKİPLERDEN HIZLI VE ETKİLİ ÇALIŞMA
VEFA MI, NANKÖRLÜK MÜ? TOPLUMUN AYNASINDA ACİ BİR GERÇEK
Eczaneye Hırsızlık Yapan Şahıslar Kıskıvrak Yakalandı.
Seddar Yavuz: “Hukukun Üstünlüğü Avukatlarımızla Güçleniyor.
Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
Hafızlık Yarışmasında Büyük Başarı: Malatya’dan Eslem Koç İkinci Oldu.
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
