İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI
Siyaset, 05 Mart 2024 14:56
2024 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İYİ Parti Malatya il Başkanlığı bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen törende Malatya Belediye Başkan Adaylarını tanıtarak ve Seçim Beyannamesini açıkladı.
Aday ve Proje klasmanının yapıldığı törene Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Bedri Aslan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel medya temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.
İYİ Parti’nin Yerel Seçim Beyannamesinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan törende ilk olarak söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, deprem sürecinde Malatya’nın sahipsiz bırakıldığına değinerek “İYİ Parti iktidarında İYİ Belediyecilik politikaları ile şehrimizi kuşatan alaca karanlığa son vereceğiz. Her biri alanında uzman, tecrübeli adaylarımızla Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız” dedi.
Daha sonra söz alan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkana Adayı Avukat Emircan Eren ise deprem sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan bahsederek “Göreve geldiğimiz taktirde ilk olarak Battalgazi’li hemşerilerimizle doğrudan iletişim kuracağız haksız, hukuksuz ranta hemşerilerimizi kurban etmeyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturulacak departmanlar ile yurttaşlarımızı en hızlı şekilde konut sahibi yaparken şehrimizi de geleceğe yönelik sürdürülebilir politikalarla yeniden canlandıracağız” dedi.
Eren’in ardından söz alan eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ve Malatya’nın deprem sürecinde doğru politikalarla yönetilemediğini dile getirerek “Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk üç ve altı aylık periyotlarda konteynırlarda kalan vatandaşlarımıza 45 metre karelik prefabrik konutlar yapacağım, çadır ve konteynırda hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağım. Kalıcı konutlar tamamen kullanılana kadar bende o prefabrik konutlarda vatandaşlarımızla birlikte kalacağım. Daha önce 1999 Marmara Depremi sonrasında gerçekleştirdiğimiz tüm başarılı çalışmaları daha yoğun bir şekilde Yeşilyurt’umuz ve Malatya’mız için yeniden yürürlüğe koyacağız” dedi.
Son olarak söz alan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise Malatya’nın iktidar partisi tarafından âtıl bırakıldığını, ekonomiden, tarıma her alanda zengin kaynaklara sahip olan Malatya’nın ülke ekonomisinden gereken payı alamadığına değinerek “Malatya her alanda zengin kaynaklara sahip bir şehir. Ancak mevcut iktidar ve onun etrafında oluşan siyaset ve yerel yönetim mekanizmaları adeta şehrimize ihanet ediyorlar. Deprem süreci dahil hiçbir konuda Malatya’mız hak ettiğini alamadı. Altıncı bölge teşvik sistemi diyorlar hani hangi hemşerimize vermişler teşvikleri. Teşvikler yeni yatırımcı için veriliyor mevcut esnafımıza bu teşvikler verilmiyor. Eğer esnafımız bu teşviklerden faydalanabilseydi vergileri düşecek yatırımları artacaktı ama yapmadılar. Artık biz varız İYİ Belediyecilik politikalarımızla esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hamlelerimizle şehrimizin ekonomisini yeniden canlandıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından İYİ Parti’nin diğer ilçe belediye başkanları adaylarının tanıtımından sonra toplu fotoğraf çekimi ile lansman töreni son boldu.
Siyaset, 05 Mart 2024 14:56
Yorumlar (0)
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
