Ağbaba: “Mülakat denen ucubeyi yok edeceğiz”
Siyaset, 24 Mart 2024 19:52
Ağbaba:
“Mülakat denen ucubeyi yok edeceğiz”
CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, “Mülakata giren gençlere “Dayın var mı?” diye soruyorlar. Dayısı olmayan bir yere giremiyor. Bizim iddiamız şu; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak bu düzeni değiştirmek, mülakat denilen ucubeyi yerle bir etmek” dedi.
Malatya İl Başkanlığı toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Ağbaba, bir seçim kampanyası yürüttüklerini, bu kampanya sürecinde her kesimden gençlerin heyecanını ve gözlerinde umudu gördüğünü ifade etti.
“GENÇLERLE YOL YÜRÜMEKTEN MUTLULUK VE ONUR DUYUYORUM”
Gençlerin bütün ön yargıları yerle bir ettiğini dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:
“Gençler Malatya’da adeta tarih yazıyor. Bu büyük yolculuğa gençler eşlik ediyor. Bir büyük yolculuğu ve heyecanı hep beraber yaşıyoruz. Bu yolculuktaki en büyük yol arkadaşlarım sevgili gençler ve çocuklar. Bu yolculukta gençlerle olmaktan büyük mutluluk, onur duyuyorum.”
Ağbaba, Türkiye ve deprem bölgesi olan Malatya’da ekonomik koşulların kötü olduğuna dikkat çekerek depremle birlikte Malatya’nın daha zorlu günler yaşadığını söyledi. Zorlu günlerden en çok payı gençlerin aldığını ifade eden Ağbaba, “Yapılan bir araştırmada, gençlerin yüzde 86’sı tanıdığı biri olmadan işe giremeyeceğini düşünüyor. Bir ‘dayısı’ olmadan işe giremeyeceğini düşünüyor. Ben burada sadece Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday değilim tanıdığı, dayısı olmayanların dayısı olmaya adayım” diye konuştu.
“FAKİR FUKARANIN ÇOCUĞU İŞE ALINMIYOR”
“Liyakat önemli ama bir mülakatı gençlerin başına bela ettiler” diyen Ağbaba, şunları ifade etti:
“Biz, “Mülakat değil liyakat” diyoruz. Mülakata giren gençlere “Dayın var mı?” diye soruyorlar. Dayısı olmayan bir yere giremiyor. Gittiğim her yerde gördüğüm bir manzara var; dayın yoksa AK Partili, CHP’li ya da MHP’li olman arasında bir fark yok. AK Parti’ye, MHP’ye, CHP’ye oy veren gençler arasında dayınız yoksa bir fark yok. İktidar fakirsen, dayın ya da kimsen yoksa ayırmıyor yani kimsesizlerin ve yoksulların çocuklarını devlete almıyor. Allah var, bu konuda ayrım yapmıyor. AK Partili fakir fukaranın çocuğunu da işe almıyor, MHP’li fakir fukaranın çocuğunu da işe almıyor. Bizim iddiamız şu; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak bu düzeni değiştirmek, mülakat denilen ucubeyi yerle bir etmek.”
“BU SİSTEMİ MUTLAKA DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Ağbaba, Malatya’daki işsizlerin yüze 60’ının 30 yaş altı olduğunu kaydederek, “Bu ciddi bir rakam. Her üç gençten biri iş arıyor. Gençler çalışmış oldukları işten memnun değil. Biz, Malatya’da Türkiye’ye örnek bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Hızlı bir şekilde istihdam ofislerini kuracağız. Maalesef gençler üniversiteyi bitirir işe giremez, devlet okul okutur ama okul bitince başının çaresine bakmaları söylenir. Malatya Büyükşehir Belediyesine çalışan alacaksak; dayısı olanları değil ailesinden hiç çalışan olmayan, en yoksul ailenin çocuğunu alacağız. Bu konuda da örnek olacağız. Evinde hiç çalışan olmayan ailelere pozitif ayrımcılık yapacağız. Eskiden gençler üniversiteye giderken mezun olduktan sonra ne iş yapacağı belli olurdu. Artık üniversite mezunları için yeni kavramlar çıktı; İİBF atanamayanlar, atanamayan öğretmenler, atanamayan mühendisler, atanamayan sağlık çalışanlar, tıbbi sekreterler, ziraat mühendisleri… Bu sistemin mutlaka değişmesi, mülakatın kaldırılması lazım” dedi.
Siyaset, 24 Mart 2024 19:52
Yorumlar (0)
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.
Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek
Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.
Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.
MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.
Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.
Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.
Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.
Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.
Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.
Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.
Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
