BAŞKAN GÜRKAN’DAN YAKINCA MAHALLESİNE ZİYARET
Yaşam, 28 Aralık 2020 10:12Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahallesi'ni ziyaret etti. Yakınca mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan, Yakınca Mahallesi’nin tarihi dokusuna önem verdiklerini ve Yakınca Mahallesinde özüne, kültürüne uygun bir şekilde çalışmaların yapılacağını söyledi.
GÜRKAN, “ MAHALLELERİMİZ, MAHALLE MUHTARLARIMIZ VE DERNEKLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahallesi'ni ziyaret etti. Yakınca mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan, Yakınca Mahallesi’nin tarihi dokusuna önem verdiklerini ve Yakınca Mahallesinde özüne, kültürüne uygun bir şekilde çalışmaların yapılacağını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın mahallelerinde yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Başkan Gürkan’a, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili Şube Müdürleri, Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç ve Öz Yakıncalılar Derneği Başkanı Mehmet Gezer’de eşlik etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren Yakınca Mahallesi Muhtarı Mevlüt Tunç, ‘’ Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın tüm mahallelere verdiği önem gibi Yakınca Mahallesine de büyük önem vermektedir. Başkanımız tüm Daire Başkanlarıyla birlikte gelip bizleri ziyaret ettikleri için kendilerine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Pek fazla sorunumuz olmamasına rağmen, bizim sorunlarımızı dinleyip sorunlarımıza çözüm bulacaklarına dair kendilerinden söz aldık. Sayın Başkanımıza tekrardan mahallem ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca Yakınca Mahallesinde Sidelya Parktan başlayıp, Özhan Sanayi Sitesinden Anayurt Bulvarına insanların çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanacak yolun açılması için yapılan çalışmalardan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı çalışmaları hayranlıkla, sevgiyle, muhabbetle izlemeye devam ettiklerini ifade eden Öz Yakıncalılar Derneği Başkanı Mehmet Gezer, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beyefendi mahallemizi ziyaret ederek bizlerle eksiklerimiz konusunda gerekli istişarelerde bulundu. Eksiklerimizi giderme noktasında mahallemizin daha refah hale gelmesi için sağlamış olduğu çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yakınca Mahallemizin tarihi doku ve yeni yapılanma sürecinde tarihi dokusu bozulmadan gelecek nesillere aktarılması adına bizlere destek olacaklarını söylediler. Bende derneğim ve mahallem adına Sayın Selahattin Gürkan Başkanıma teşekkür ediyorum. Gelişen Malatya’mızın, büyüyen Malatya’mızın Selahattin Başkanımızın ve ekibinin vizyonuyla şekillenmesi sürecinde bütün ekibe teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.
Yakınca Mahallesi ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Mahallelerimiz bizim için önemlidir. Mahalle muhtarlarımız ve mahalle derneklerimiz hakikaten o mahallelerin dinamiklerdir. O mahallede oluşabilecek hadiselerin, oradaki güvenlik çemberin oluşması, tertip, düzen, hizmetlerin aktarılması noktasında temelde ki uç bey gibi görevi yaparlar. Bu anlamda muhtarımızla ilgili dairelerimiz koordinasyon içerisindeler, hem de bizler koordinasyon içerisindeyiz. Özellikle dernek başkanımızın yakınca ile ilgili fikirlerini yakinen dinledim ve müşahede ettim. Kendilerine düşüncelerden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarımızla gayet uyumlu bir şekilde birlikte çalışmalar yapıyorlar. Bu anlamda dernek başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de Belediye Başkanı olarak, yerel yöneticiler olarak mahallemizin sorunlarını yerinde görüp incelemek ve birinci ağızdan dinlemek için mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Mahallelerimize yaptığımız ziyaretler, sorunların çözümü, yapılması gerekenler ve bir daha yaşanan sorunların benzerlerinin yaşanmaması noktasında önemli bir tecrübe. Biz zaten 717 mahallemizde mahallemizin önderleriyle, derneklerimiz varsa derneklerimizle yakın temas içerisindeyiz. Çalışmalarımızda bu koordinasyon içerisinde yürütüyoruz. Yakınca Mahallemizde Muhtarımız Mevlüt Bey'den aldığımız bilgilerde önemli bir sorunun olmadığını gördük. Özellikle MASKİ ile ilgili alt yapı sorunlarının çözüldüğünü, Park ve Bahçeler ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü diğer taraftan yol asfalt ile olan zaman içerisindeki aksamaların ilgili dairemizle zaman içerisinde çözüldüğünü ve özellikle AYKOME’de yeni yatırımlarla alakalı elektrik direklerinin yer altına alınmasıyla ilgili gerekli taleplerde bulunduklarını ifade ettiler. AYKOME’ye yapılan talep ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüldükten sonra bölgede elektrik direklerinin yer altına alınması noktasında TEDAŞ’da çalışma yaptıktan sonra AYKOME ile birlikte bir çalışma yürütülür. Bugün tekrardan yakınca da olmaktan, bu sıcak ve samimi karşılamalarında dolayı muhtarımıza ve değerli dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Yakınca’nın öz kültürünün korunması noktasında da ve Yakınca meydanında bulunan yapıların hüviyetinin korunması noktasında bizler hem KUDEP yöneticilerimizle birlikte hem de İmar yöneticilerimizle hem de Kültür Daire Başkanlığımızın yöneticileriyle bölgenin incelenmesi noktasında neler yapabiliriz, cephe giydirmeleri dâhil olmak üzere çalışmaları başlatmaları için ilgili arkadaşlara talimatlar vereceğiz. Sıcak karşılamadan dolayı muhtarımıza ve dernek başkanımız teşekkür ederim” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç’u ziyareti sonrasında Yakınca Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan yaptığı incelemelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili Daire Başkanlarından bilgiler aldı. Yapılan inceleme sonrasında esnafları da ziyaret eden Başkan Gürkan, esnafların istek ve taleplerini dinledi.
Yaşam, 28 Aralık 2020 10:12
Yorumlar (0)
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
Narkotik’ten Zehir Tacirlerine Darbe: 13 Tutuklama
Malatya Ziraat Odalarında Sessizlik Krizi: Denetim Nerede, Sorumlular Kim?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
Turkmall, Forum Göztepe'de Tüm Hak Sahiplerinin Yanında
Başkan Geçit’ten Mesai Vurgusu: İstişareyle Çalışıyoruz
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Tüfenkci’den Birlik ve Güç Vurgusu: Gücümüz Milletimiz
İş Dünyasında Başarı, Toplumda Sorumluluk: Hakan Çetin Basınla Buluştu
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu’ndan Malatya Basınına Güçlü Destek Mesajı
Aladağ’a Gazeteciler Sitesi Kazandırılırsa Üç Başkan Malatya Tarihine Geçer
Battalgazili Çocuklara Ara Tatil Sürprizi: Rafadan Tayfa Sahnedeydi
İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı
Gönüllere Dokunan Ziyaret: Minik İkra’ya Hayırlı Olsun Buluşması
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
