Yeni Malatyaspor'dan protokol tribünü açıklaması
, 29 Aralık 2020 03:51Yeni Malatyaspor - B.B.Erzurumspor karşılaşmasının ardından protokol tribününden gelen tepkilere sert şekilde yayıncı kuruluş ekranlarından yanıt veren Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve futbolcu Semih Kaya'nın açıklamaları üzerine Yeni Malatyaspor Kulübünden yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Müdürlüğünün kontrolünde olan protokol tribününe akredite olmayan kişilerin alındığı belirtilerek gerekli uyarıların yapıldığı kaydedildi.
Yeni Malatyaspor - B.B.Erzurumspor karşılaşmasının ardından protokol tribününden gelen tepkilere sert şekilde yayıncı kuruluş ekranlarından yanıt veren Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve futbolcu Semih Kaya'nın açıklamaları üzerine Yeni Malatyaspor Kulübünden yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Müdürlüğünün kontrolünde olan protokol tribününe akredite olmayan kişilerin alındığı belirtilerek gerekli uyarıların yapıldığı kaydedildi.
Yeni Malatyaspor Kulübünden yapılan açıklamada şöyle denildi:
Süper Lig'in 15. haftasında Malatya’da oynanan Yeni Malatyaspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakası sonrası Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile protokol tribünündeki bazı kişiler arasında yaşanan tartışma sonrası Hamzaoğlu maç sonu yaptığı açıklamada duruma tepki göstermiş ve protokol tribününe mevzuat dışı girişler olduğunu dile getirmişti.
Bugünde Yeni Malatyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Futbolcularımız, teknik heyetimiz, yönetimimiz, taraftarlarımız ve şehrimizin ileri gelenlerinin en önemli görevi, geçtiğimiz sezon neticesinde edindiğimiz tecrübeleri unutmayarak, kulübümüzün başarısı için mücadele etmektir. Bu başarı yolunda yaşanan her durumda ve alınan her sonuçta bir ve beraber olmamız gerektiği kanaatindeyiz" denildi.
Futbolculara ve takıma yönelik yapılan eleştirilerin futbolun doğasında yer aldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bununla birlikte yapılan bu eleştirilerin, ölçülü ve hiçbir hakaret unsurunu barındırmaması gerekmektedir. Protokol Tribünü o şehri temsil eder ve o şehrin Şeref Tribünüdür. Tepki, protesto veya hakaretin Protokol Tribünü’nde oturan kişiler tarafından yapılmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu uzun ve meşakkatli lig maratonu süresince oluşturacağımız birlik ve beraberlik kadar güçlü olacağımızı unutmamak gerekmektedir.
Yeni Malatya Stadyumu’nun Protokol Tribünü, ilgili yasal mevzuat gereği kulübümüzün kontrolü dahlinde değildir. Son maçta da dahil olmak üzere Covid-19 tedbirleri kapsamında Yeni Malatyaspor Kulübü’nün Protokol Tribünü’nde sahip olduğu koltuk hakkı 20 kişi ile sınırlıdır. Misafir kulüplere tanınan koltuk hakkı sayısı da 20’dir. Anlaşılmaktadır ki kulübümüzün ve misafir kulübün listesinde bulunmayan kişiler, ilgili yasal mevzuat gereğince kontrolü sağlayan kurum görevlilerinin uygulamış olduğu giriş kontrolü esnasında, gözden kaçırılan bazı kimselerin isimleri listelerde olmamasına rağmen Protokol Tribünü’ne giriş yaptığı fark edilmektedir. Protokol Tribünü’nün görüntüleri Stadyum yetkililerince izlenmiş ve yukarıda da bahsedilen listelerde ismi olmadığı halde Protokol Tribünü’ne izinsiz biçimde giriş yapanlar tespit edilerek ilgili kurumla paylaşılmıştır. Kalan müsabakalarda giriş kontrolleri işlemlerinin kalan süreçte daha dikkatli yapılması ve listede ismi yer almayan kimselerin her ne koşul altında olursa olsun Protokol Tribünü’ne giriş yapmalarının engellenmesi yolunda gerekli adımlar atılacaktır."



Yorumlar (0)
Malatya’da Narkotik Operasyonu: 8 Şüpheli Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta İki Otomobil Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı.
17 Ağustos Depremi’nin Acısı Hâlâ Yüreklerde.
Malatya Kayısısında Kalite ve Değer İçin Lisanslı Depoculuk.
Malatya Trafiğine Nefes Aldıracak Proje: Boztepe Caddesi.
Malatya Yolunda Korku Dolu Anlar! Otomobil Göksu Çayı’na Uçtu.
Başkan Er: “Malatya’nın Ulaşım Geleceğini Güçlendiriyoruz.
Mahmut Boyraz’dan Yeni Parti’ye Hayırlı Olsun Ziyareti: “Bizim Siyasetle İşimiz Yok.
Orduzu Göleti’nde Korku Dolu Anlar! Anne ve Çocukları Kurtarmak İçin Suya Girdiler.
Malatya’da Vatandaşın Su İsyanı: “Hem Kesiliyor Hem Cep Yakıyor.
Şahnahan’da Trafik Kazası: 1 Vatandaş Hayatını Kaybetti.
Malatyalı Çiftçilere Müjde! 110 Milyon 476 Bin Liralık Destek Ödemesi Bugün Hesaplarda.
Çocukların Güvenliği İçin Polis Ekiplerinden Bilgilendirme Çalışması.
Yeşilyurt’ta Tehlike Saçan Yapılara Müdahale.
Battalgazi’de Spor ve Rekabet Ayak Tenisi Turnuvasında Buluşuyor.
Tecde Mahallesi Modern Spor ve Gençlik Kompleksine Kavuşuyor.
İşyerini Bekleyen Esnafın Sesi Oldu: Başkan Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Çıkış.
Gastronomi ve Kültür Sokağı’nda Ev Hanımlarından Damak Çatlatan Yarış.
Malatya’da Sağanak Yağış Bekleniyor: Sıcaklıklar Kademeli Düşecek.
Kavga Değil, Huzur İstiyoruz: Kavgasız Bir Şehir Mümkün mü?
Akçadağ’da Zincirleme Trafik Kazası: 9 Kişi Yaralandı.
Boyraz: “Ticaretin Siyaseti Olmaz, Önceliğimiz Malatya’nın Çıkarları.
MALATYA İŞ DÜNYASININ FİNANSMAN SORUNU GÜNDEMDE.
Pencere TV Haber Müdürü Sevilay Karabulut’un Acı Günü.
Battalgazi’de Daha Temiz Bir İlçe İçin Çalışmalar Sürüyor.
Bakan Göktaş, Malatya Şehir Kütüphanesi’ni Beğendi: “Çok İyi Olmuş.
Yeşilyurt’ta İşçilerin Kaldığı Konteynerlerde Yangın Çıktı.
Malatya’da Sıcaklık Rekora Koşuyor! Bazı İlçelerde 37 Derece.
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
