Başkan Taşkın: “Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıkardık”
Gündem, 24 Nisan 2024 06:40
Başkan Taşkın: “Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıkardık”
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alanların sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu.
Göreve geldiği günden itibaren deprem sonrasında yapılan çalışmaları yakından takip eden ve sahada incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alan kapsamına giren mahallelerin sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Taşkın, bakanlık ve belediye arasındaki görüşmelerin devam edeceğini ifade ederek rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Taşkın, rezerv alanların sayısını daha da artırmak için çalışacaklarını ifade etti.
Başkan Taşkın: “Yerinde Dönüşüm Yapılacak Mahalle Sayısını Daha Da Artıracağız”
Vatandaşların bir an önce depreme karşı dayanıklı, modern ve konforlu yapılara kavuşması için çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “İlçemizde deprem riskinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli adımları atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Battalgazi’mizi, ilçemiz sınırları içinde yer alan çarşı merkezimizi dönüştürmek Malatya’nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Daha önce yerinde dönüşüm ile Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye, Saray, Şehit Fevzi, Taştepe, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye Mahalleleri rezerv alan ilan edilmiş ve bu mahallelerin bazılarında kazı çalışmalarına başlanmıştı. Ağır hasar alan ve yıkılan binaların çoğunlukta olduğu alanları göz önünde bulundurarak bu mahallelerin sayısını daha da artırmayı; ilçemizi yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerin tamamı, bazı mahallelerin de bir kısmı olmak üzere rezerv alan edilmesini sağlıyoruz. Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer, Hidayet Mahallelerini de rezerv alan ilan edilen mahalleler arasına alarak ilçemizde rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkardık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer ile yapmış olduğumuz bu istişareleri, ilçemizin deprem riskine karşı daha güvenli hale gelmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Hemşerilerimizin yararına olacak çalışmalara gece gündüz demeden devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Battalgazi, eskisinden daha güzel olacaktır” dedi.
Gündem, 24 Nisan 2024 06:40
Yorumlar (0)
Gazeteciyi Hedef Göstermek Kolay, Gerçeklerle Yüzleşmek Zor.
Unutulmayan Katliam, Bitmeyen Acı: Srebrenitsa'dan Gazze'ye.
Başkan Er'den AFAD Koordinasyon Toplantısında Önemli Değerlendirmeler.
Malatya TOHM Sporcusu Salih Yusuf Yazıcı Avrupa Şampiyonu Oldu.
Başharik Mahallesi'nde Otomobil Kanala Uçtu: 1 Kişi Yaralandı.
Birlik ve Beraberliğin Buluşma Noktası: 14. Geleneksel MİDİDER Pilav Şenliği.
Kuyulu Mahallesi'ndeki Çalışmaları Başkan Geçit Yerinde Denetledi.
Battalgazi'de Çocuklardan Yetişkinlere Yaz Etkinlikleri Sürüyor.
Avrupa Parlamentosu'nun Kararına TİMBİR'den Kınama.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Vizyon Projelerle Geleceği İnşa Ediyor.
Yeni Çarşıda Kümelenme Tartışması: Sadıkoğlu'ndan Yeniden Değerlendirme Talebi.
Akçadağ'da Tır Devrildi: Sürücü Kazayı Yara Almadan Atlattı.
Sağlık ve Sosyal Destekte Vatandaş Önceliği.
Başkan Geçit: "Yeşilyurt'u Daha Güçlü ve Yaşanabilir Bir İlçe Haline Getiriyoruz.
ATABAY Genç Sporcularla Birlikte Doğa Sporlarında Yeni Başarı Hikayeleri Yazıyor.
Malatya'nın Destek Kapsamına Alınmamasına Ağbaba'dan Sert Eleştiri.
Battalgazi'de Asfalt Seferberliği: Yol Yenileme Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Başlık: Malatya Voleybol Camiasından ASKF Başkanı Kahraman Fırat'a Hayırlı Olsun Ziyareti.
Toplum Destekli Polislerden Boğulma Vakalarına Karşı Bilgilendirme Çalışması.
Elazığ Caddesi'nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası.
Pütürge'de Yangın Felaketi: 2 Ev, Meyve Bahçeleri ve Ormanlık Alan Zarar Gördü.
Darende'de Acı Olay: Kayısı Bahçesinde Traktörle Çalışırken Hayatını Kaybetti.
Akçadağ'da Araç Yangını Korkuttu.
CHP'den Malatya Kamuoyuna Dikkat Çeken Açıklama.
Doğanşehir'de Odunluk Yangını Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı.
Tekstil Fabrikasının Atık Deposunda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü.
Havalimanı Yolunda Korkutan Kaza: Sürücü Ağır Yaralandı.
Büyükşehir'in Mobil Konkasör Hamlesi Maliyetleri Düşürüyor.
Battalgazi'nin Hikâyesi 60 Saniyelik Videolarla Anlatılacak.
Malatya'da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 202 Kiloluk Sentetik Madde Üretilebilecek Hammadde Ele Geçirildi.
Kuluncak İlk Kültür Festivali İçin Hazır: Hedef Tanıtım, Birlik ve Dayanışma.
İşletmelerin En Büyük Gündemi: Yüksek Kira ve Tahliye Endişesi.
CHP Malatya İl Yönetiminden Üç İlçeye Görevden Alma Kararı.
Büyükşehir, Kırsal Ulaşımda Standartları Yükseltiyor.
Şehit Yakınları ile Gaziler Sanat Eserlerini Sergiledi.
Malatya'da Huzur Operasyonu: 273 Ekip Sahadaydı.
FETÖ'den Aranan 3 Firari Hükümlü Güvenlik Güçlerince Yakalandı.
Parçikanlılar Sarıçiçek Yaylası'nda Birlik ve Kardeşlik İçin Buluştu.
Salih Karcıoğlu 2. Uluslararası Resim Sergisine Yoğun İlgi.
