Başkan Taşkın: “Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıkardık”
Gündem, 24 Nisan 2024 04:42
Başkan Taşkın: “Rezerv Alan İlan Edilen Mahalle Sayısını 28’e Çıkardık”
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alanların sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu.
Göreve geldiği günden itibaren deprem sonrasında yapılan çalışmaları yakından takip eden ve sahada incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’i ziyaret ederek mevcut rezerv alanların durumu ve rezerv alan kapsamına giren mahallelerin sayısının artırılmasıyla ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Taşkın, bakanlık ve belediye arasındaki görüşmelerin devam edeceğini ifade ederek rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Taşkın, rezerv alanların sayısını daha da artırmak için çalışacaklarını ifade etti.
Başkan Taşkın: “Yerinde Dönüşüm Yapılacak Mahalle Sayısını Daha Da Artıracağız”
Vatandaşların bir an önce depreme karşı dayanıklı, modern ve konforlu yapılara kavuşması için çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “İlçemizde deprem riskinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına gerekli adımları atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Battalgazi’mizi, ilçemiz sınırları içinde yer alan çarşı merkezimizi dönüştürmek Malatya’nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Daha önce yerinde dönüşüm ile Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye, Saray, Şehit Fevzi, Taştepe, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye Mahalleleri rezerv alan ilan edilmiş ve bu mahallelerin bazılarında kazı çalışmalarına başlanmıştı. Ağır hasar alan ve yıkılan binaların çoğunlukta olduğu alanları göz önünde bulundurarak bu mahallelerin sayısını daha da artırmayı; ilçemizi yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerin tamamı, bazı mahallelerin de bir kısmı olmak üzere rezerv alan edilmesini sağlıyoruz. Aslanbey, Nuriye, Cevherizade, Ferhadiye, Kernek, Halfettin, Zafer, Hidayet Mahallelerini de rezerv alan ilan edilen mahalleler arasına alarak ilçemizde rezerv alan ilan edilen mahalle sayısını 28’e çıkardık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer ile yapmış olduğumuz bu istişareleri, ilçemizin deprem riskine karşı daha güvenli hale gelmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Hemşerilerimizin yararına olacak çalışmalara gece gündüz demeden devam edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Battalgazi, eskisinden daha güzel olacaktır” dedi.
Gündem, 24 Nisan 2024 04:42
Yorumlar (0)
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Gurur Günü: Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.
Muğla Açıklarında 5.3 Büyüklüğünde Deprem: Sarsıntı Geniş Bölgede Hissedildi.
MALATYALI ÜRETİCİYE TMO DESTEĞİ: ARPA VE BUĞDAY ALIMLARI SÜRÜYOR.
Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda Başkan Taşkın İncelemelerde Bulundu.
Malatya'nın Geleceğine Yön Verecek Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor.
Dijital ve Toplumsal Linçle Mücadelede Önemli Adım: Çalıştay Raporu Yayımlandı.
Malatya Polisi Park ve Bahçelerde Denetimlerini Sürdürüyor.
Haber Başlığı: Malatya'da Zehir Tacirlerine Narkotik Darbesi: 8 Şüpheli Gözaltında.
Tecde'de Feci Kaza: Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadın Hayatını Kaybetti.
Akçadağ'a Eğitim ve Sosyal Yaşama Değer Katacak Dev Proje Başladı.
HEKİMHAN’DA TRAKTÖR KAZASI: ESKİ MUHTAR AĞIR YARALANDI.
YEŞİLYURT MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISINDA 14 KARAR ALINDI.
BATTALGAZİ’DE TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI.
MALATYA’DA GURUR: 3 SPORCU A MİLLİ TAKIM HEDEFİNE YÜKSELİYOR.
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Güvenlik Bilgilendirmesi.
TSO'da Güç Savaşı Başladı! Kulisler Kaynıyor.
Yaz Tatili Eğitim ve Eğlenceyle Geçiyor: Büyükşehir'den Yaz Okulu Atağı.
Yolkoru'nda Asfalt Sevinci: Toz ve Çamur Artık Geride Kaldı.
Akçadağ'da Pikaplar Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı.
Sevgiyle Büyüyen Hayatlar: Yeşilyurt'ta Koruyucu Aile Günü Etkinliği.
Malatya’da Altgeçitte Can Pazarı: İki Otomobil Çarpıştı, Araç Ters Döndü, 3 Yaralı.
Malatya İş Dünyasında Sert Soru: Bu Toplantıların Karşılığı Neden Yok?
Malatya'da İhracat Masaya Yatırıldı: Vali Seddar Yavuz İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi.
Yeşilyurt'ta Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi Yoğun Katılımla Başladı.
Genç Sporcular Yeni Sezona GSB Spor Okulları ile Başladı.
Başkan Taşkın'dan Saray Mahallesi Rezerv Alanına Yakın Takip.
Kuluncak'ın İçme Suyu Altyapısı Güçleniyor: MASKİ'den 41 Kilometrelik Hat.
Su Ürünleri Avcılık Sezonu Açıldı, Bereketli Bir Dönem Bekleniyor.
Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam Koşullarına Yönelik Yeni Adımlar.
Vali Yavuz’dan Kabotaj Bayramı’nda Milli Egemenlik ve Denizcilik Vurgusu.
Balaban–Esenbey Grup Yolu Modern ve Güvenli Ulaşıma Kavuşuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den aşure lokmasında birlik mesajı.
Başkan Er: "Kültürümüzü, Sporla ve Üretimle Geleceğe Taşıyoruz.
Yeşilyurt'ta Yürek Burkan Olay: Genç Öğretmen Evinde Hayatını Kaybetti.
Akçadağ'da 19 Yaşındaki Genç Evinde Silahla Vurulmuş Halde Bulundu.
Başkan Hasan Ulutaş'ın Vizyonu Akçadağ'ı Türkiye'nin Gündemine Taşıdı.
Emniyet Frekanslarını Dinleyen Şebekeye Darbe: 6 Gözaltı.
Başkan Er'den Birlik ve Kardeşlik Mesajı: Alevi Dedeleriyle Lokma Sofrasında Buluşma.
Akçadağ'da Motofest Rüzgârı: Türkiye'nin Her Bölgesinden Yoğun Katılım.
