YILDIZ, SAYIŞTAY VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Gündem, 26 Nisan 2024 23:41
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde Malatya büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç tartışmalarını gündeme getirerek, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın konuyu incelemesi çağrısı yaptı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimleri geride bıraktık. Yapılan seçimlerin öncelikle ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra bir daha gördük ki Malatya gerçekten sahipsiz. Malatya Büyükşehir Belediyesinin halef ve selef başkanları belediyenin ne kadar borcu olduğu konusunda maalesef hemfikir değiller.
Malatya büyükşehir belediyesinin borcu görevi devreden AKP’li belediye başkanına göre 8 Milyar TL civarında, görevi devralan AKP’li belediye başkanına göre ise toplam borç 17 Milyar TL. Şimdi biz kime inanacağız? Açıklanan 17 Milyar liralık borçtan neredeyse her Malatyalıya 30 bin TL borç düşüyor.
Malatya belirsizliğin şehri oldu, belirsizliğin başkenti oldu. Vatandaşın bunca derdi içinde Malatya kamuoyunu yeni bir tartışmayla yeni bir belirsizlikle meşgul eden bu olayda kime inanacağız?
Bir yandan Sami Er, belediyeyi büyük bir borç batağı içinde aldıklarını, personel maaşlarını bile ancak kredi çekerek ödeyebildiklerini söylüyor. Diğer yandan ise Selahattin Gürkan böyle bir borç yükünün olmadığını ve neredeyse belediyeyi kasası dolu bir şekilde bıraktığını iddia ediyor. Bu durum Malatya halkının aklıyla alay etmekten başka hiçbir şey değildir. En basit bir bakkal işletmesinde bile kâr-zarar ya da alacak-verecek hesabı yapılabiliyorken, Malatya Büyükşehir Belediyesi gibi yüzlerce bürokratı olan devasa bir kurumda birbirleri ile çelişen rakamların havada uçuşması akılla izah edilebilir bir şey değil. Sami Er önümüzdeki 5 yılın bugünden görünen başarısızlığını sığdıracak bir bahane mi arıyor yoksa gerçekten hepimizin ortak malı olan büyükşehir belediyemiz gerçekten büyük bir borç bataklığının içinde mi?
Biz buradan Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin yetkili organlarına sesleniyoruz. Malatya’daki bu akla ziyan durumun aydınlatılması için kendilerini göreve davet ediyoruz. Ortada ağır bir borç yükü varsa, kanuna aykırı bir borçlanma durumu varsa Malatyalının bunu bilmeye hakkı var. Malatyalı, halef ve selef iki AKP’li belediye başkanının bu şekilde birbirlerini suçlamasında şahit olmaktansa gerçekleri öğrenmek istiyor.
Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu karmaşanın aydınlığa kavuşturulması için elimizden geleni, üstümüze düşeni yapacağız. Malatyalı hemşerilerimizin bundan şüphesi olmasın.”
Gündem, 26 Nisan 2024 23:41
Yorumlar (0)
Deprem Sonrası İnşa Edilen 714 İş Yeri İçin Kritik Süreç: Hak Sahiplerine Önemli Duyuru
Hazır Beton Endeksi Ekim Ayı Raporu Açıklandı!
BAŞKAN TAŞKIN, TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA İNCELEDİ
Unutulmaz Bir Gece: Havlucu Memed Anlatacak, Lütfü Acıbucu Söyleyecek!”
Evde Sağlık Bir Lüks Değil, İhtiyaç!
BAŞKAN GEÇİT: “RESTORASYON PROJELERİ ÇIRMIHTI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRIYOR
Uygulama Noktasında Narkotik Darbesi: Şahıs ve Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Deprem Bölgesinde Başlayan Umut Yolculuğu" -
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARININ II. BERLEŞİMİ YAPILDI
Yıldız’dan Sert Uyarı: “Bu Yanlıştan Geri Dönülmezse Sorun Büyür”
Tüvtürk Kavşağında Meydana Gelen Kaza Panik Yarattı
Beylerderesi Viyadüğü Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası
Duygusal Manipülasyonlar Öz Saygıyı Yok Ediyor
BATTALGAZİ’DE ARA TATİL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AĞBABA; “MALATYA’DA AFAD’IN KENDİ BİNASI YOK”
İstanbul’da Kuluncak Rüzgarı: MAKULDER Kongresi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Fırat EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı
Malatya TSO ile Osmaniye TSO kardeş oda oldu
Kandilli Rasathanesi Deprem Erken Uyarı Sisteminde Önemli Test Başarısı
Binalarda Baca Güvenliğini Göz Ardı Etmeyin!
Burhan Kılıç: “Malatya, Yeniden Refah’ın güçlü bir kalesi olmaya devam edecek”
Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İlimizde Bir Dizi Programlara Katıldı
YEŞİLYURT’TA GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE İLHAM: “BİR DEĞER, BİR ÖMÜR” PROJESİ BAŞLADI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
MALATYA'DA KIŞ KAPIYA DAYANDI: DEPREM BÖLGESİNDE BÜYÜK SINAV
Birlik Çağrısı: Başkan Geçit STK’ları Masada Buluşturdu
Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
Yapay Zeka Çözümü Çin Beyaz Yunuslarının Korunmasında Erken Başarı Gösterdi
Miyop ve Astigmat Tedavisinde Smile Pro Lazer Avantaj Sunuyor
BAŞKAN GEÇİT, ESNAFIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR
Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Milletvekili Babacan: “Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor”
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
