Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı
Gündem, 29 Nisan 2024 07:22
Sorumluluk bölgesinde 1 milyonu aşkın aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., müşteri memnuniyetini arttırmak ve kaliteli enerji arzı sağlamak amacıyla teknolojik yatırımlarını sürdürüyor. Son olarak teknik destek envanterlerine yeni bir insansız hava aracı daha ekleyen şirket, operasyonel verimlilik odaklı adımlarını sürdürüyor.
Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli olmak üzere 4 il, 38 ilçede elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), hizmet alanında yer alan şehirlerde, abonelerine daha iyi hizmet vermek için yatırımlarına devam ediyor. Şirket, şebeke faaliyetlerini kolaylaştırmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla modern havacılık sistemlerinden ilham alan son teknoloji bir insansız hava aracını daha teknik destek envanterlerine dahil etti.
Zorlu ve engebeli bir coğrafyada enerji sürekliliği sağlayan Fırat EDAŞ’ın haritalama ve enerji nakil hattı güzergah ölçüm ve projelendirme süreçlerini yüzde 75 oranında kolaylaştıran hava aracı ile zaman ve insan gücünün verimli kullanımına katkı sağlandı.
Bölgede 36 enerji nakil hattı projesinde kullanılan cihaz ile 200 kilometreyi aşkın yeni hat güzergahının tespit edilmesi ve koordinat alımı tamamlandı. Normal şartlarda 136 günde tamamlanacak güzergah tespit ve koordinat alım süreçleri, yapılan yatırım ile birlikte 36 güne düşürüldü.
“Abonelerimize sunduğumuz hizmeti her geçen gün daha iyi bir noktaya taşıyoruz”
Dağıtım bölgesinde kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji parolası ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Fırat EDAŞ Müdürü Müjdat ÇELİK, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, kaliteli hizmetin abonelerimize sorunsuz bir şekilde ulaşması için gece gündüz demeden çalışıyor, operasyonel verimliliğimizi teknolojiyle her geçen gün daha ileriye taşıyoruz. Bu kapsamda envanterimize dahil ettiğimiz insansız hava aracı ile daha kısa sürede daha fazla projelendirme çalışması gerçekleştirerek şebeke yatırım faaliyetlerimize katma değer sağlıyoruz. Yeni yapılan tesislerin projelendirilmesi aşamasında büyük bir önem arz eden harita ölçüm çalışmaları, bölgemizin coğrafi koşulları sebebiyle büyük zorluklarla uzun sürelerde yapılabiliyor. Gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımı sayesinde, müşterilerimize sunduğumuz yatırım hizmetlerindeki verimliliğimizi daha da artıracağız. Envanterimize eklediğimiz insansız hava aracı aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği noktasında da bizlere büyük avantaj sağlayacak. Tüm bunların yanında bölgemizde, kış mevsiminde kar kalınlığı zaman zaman 2 metreye kadar ulaşabiliyor. Karayolu ile elektrik arızası bulunan şebekemize ulaşmamız uzun zaman alabiliyor. Arızanın olduğu noktaya kadar ekiplerin yolda geçirdiği süre boyunca müşterilerimizi enerjisiz bırakmamak için önleyici bakım hizmetleri ve arıza tespiti için de bu teknolojiden faydalanacağız” ifadelerinde bulundu.
Gündem, 29 Nisan 2024 07:22
Yorumlar (0)
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
