Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Gündem, 03 Mayıs 2024 19:24

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım” dedi. 

 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’daki temasları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

 

Akçadağlılara 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ağbaba, “Akçadağ’da, büyükşehir adayı olarak en çok oyu biz aldık. Akçadağlılara teşekkür ediyorum. Akçadağ belediye başkanlığı için çok iddialıydık ama maalesef hem bizden kaynaklı hatalar hem de çeşitli gerekçelerden dolayı seçimi kazanamadık” dedi. 

 

“CAM TAVANI TUZLA BUZ ETTİK”

Milletvekili Ağbaba, Akçadağ ve Malatya için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Sorumluluğumuz eskisinden daha yüksek” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1977’den sonra en yüksek oyu aldık. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de değimiyle; Türkiye’de yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Malatya’da da aynı şekilde bir türlü aşamadığımız cam tavanı tuzla buz ettik.”

 

Türkiye’de ve Malatya’da farklı siyasi görüşten insanlarla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki sosyal demokratların CHP’ye oy verdiğini dile getiren Ağbaba, genç ülkücüler ve demokratların CHP’nin yeni siyasi biçimini sahiplendiğini anlattı. 

 

“MALATYA’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRİP ÇÖZECEĞİZ”

Partinin yeni siyasi anlayışı benimsediğini ve bundan sonrada bunu devam ettireceğini kaydeden Ağbaba, “Sadece kendi tabanımıza değil tüm Malatya’ya karşı sorumluluğumuz var. Büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Kimseye kılık kıyafetinden dolayı ön yargı duymamak gerekiyor. Gençler, Malatya’daki bütün önyargıları tuzla buz etti. Seçim döneminde gençlerin büyük emek ve katkıları oldu. Gençlere karşı yapacağımız işler ve sorumluluğumuz var. Bütün Malatya bilsin ki; onların sorunlarına daha fazla sahip çıkan bir milletvekilleri olacak. Malatya’nın her derdini ve sorununu hem takip edeceğiz hem dile getireceğiz hem de çözeceğiz” dedi. 

 

“MALAYA’NIN TÜRKİYE’DE SESİ DUYULAN MARKA BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

“Malatyalılar bize eskisinden daha güçlü bir görev verdi” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“1977’den sonra en yüksek oy oranına eriştik. Bundan sonra artık kimse Malatya’yı sahipsiz görmesin. Malatya’yı yönetenlere de söylüyorum; her en enselerindeyiz ve yaptıkları her şeyi takip edeceğiz. Malatya’nın eksiği, noksanı, yapılmayan işleri olur ya da bir haksızlığa uğrar, enselerindeyiz. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Seçimden önce söyledik, şimdi de söylüyoruz; biz Malatya’yı birleştireceğiz. Farklı siyasi görüşten, düşünceden, inançtan herkesin temsilcisi olacağız, dertleriyle dertleneceğiz, sorunlarını dile getireceğiz. Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım.”

 

“MALATYA İÇİN ÇALIŞIP, ÇABALAYACAĞIM”

Milletvekili Ağbaba, Malatya’da seçimi kazanamamasından dolayı herhangi bir kırgınlığı ya da küskünlüğünün olmadığını ifade ederek “Tabii ki Malatya için bir üzüntüm var. Malatya seçimi kazansak, kısa sürede daha farklı bir Malatya oluşturabilecektik. Türkiye’nin ilgisini Malatya’ya çekecektik. Ama şunu bilin ki bundan sonrada ilgimiz devam edecek. Gençler, çocuklar ve Malatya için çalışacağız. Hiç kimse moralini bozmasın, umutsuzluğa kapılmasın hep beraber daha güçlüyüz. Adaylığımız bile farklı siyasi anlayıştan olan insanları bir araya getirdi. Eskiden ‘Ülkücüyüm, milliyetçiyim, muhafazakârım, solcuyum” diyen insanlara bir arada olduk. Gittiğimiz her yerde bozkurt, Rabia ve zafer işareti yapan kardeşlerimizi bir araya getirdik, aynı hedef için odaklandık. Hedefimiz; Malatya’ydı. Haksızlığa uğrayan, yok sayılan, depremde çivi bile çakılmayan Malatya ortak hedefimizdi. Bir ortak hedefimizde; Malatya’nın ve gençlerin geleceğiydi. Gençler, Türkiye’deki seçim sonuçlarıyla umutlandılar. Maalesef hala sorunlar devam ediyor. Liyakatin yok sayıldığı, gençlerimizin mülakatla elendiği bir dönemi yaşıyoruz ama bunların hepsinin üzerine gideceğiz. Biz kavga etmek için gelmiyoruz, kimseyle kavga etmeyeceğiz ama Malatya’nın hakkı içinde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Belediye başkanlığı adaylığım sürecinde partimin rozetini çıkarıp, “Herkesin adayıyım” demiştim, aynı rozetle geziyorum ve hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatya’nın milletvekili olarak büyük bir sorumlulukla hareket edeceğim. Malatya için babamı tanımam, Malatya için çalışıp, çabalayacağım. Malatya için muhalefet milletvekili olarak değil büyük bir sorumluluk almış kardeşiniz olarak çalışmaya devam edeceğiz. Festivaller yapacağız” diye konuştu. 

 

“REZERV ALAN BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR”

Malatya’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük bir belirsizlik içinde olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’da rezerv alanın ne olacağını hala hiç kimse bilmiyor. Bu konuda siyasi torpillerin döndüğü iddiasını da yakından takip ediyorum. Kim bir haksızlık yaparsa, siyaseten “Güçlüyüm” deyip köşe başlarını tutmaya çalışırsa onu sadece Malatya’ya değil Türkiye’ye rezil ederim. Fakir fukaranın hakkını kim yiyorsa, sahipsiz diye kim insanları yok sayıyorsa o yok sayanları hem Malatya hem de Türkiye’ye rezil ederim. Herkes bu adımları atarken dikkat etsin. Malatya’da rezerv alan ilan edilirken “Eski vekilin binasını yıkmayalım, bunun sahibi yok sağlam binayı yıkalım” diye bir düşünce yok, bunların hepsini takip ediyorum” dedi. 

 

18 MAYIS’TA MALATYA’DA KONSER OLACAK

Milletvekili Ağbaba, Malatya’ya bir söz verdiğini ve bunu yerine getireceğini belirterek “Malatya ve gençlerimizin moral bulması, yıkılan psikolojimizi biraz düzeltmek için etkinlikler yapacağımızı söylemiştik. 18 Mayıs’ta Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki meydanda Türkiye’nin tanınmış sanatçıları gelecek ve konser verecek. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Yıkılan psikolojimizi düzeltmek için bu etkinliklere devam edeceğiz. Malatya’da eksiklerin takipçisi olacağız, sorunları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“GENEL BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANINA SORUNLARI İLETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşmeye de değinen Ağbaba, “Türkiye içinde çeşitli laflar söyleniyordu ama değişimin ne anlama geldiğini bu seçimde gördük. Sandığa küsen, umutsuzluğa kapılan insanlar sandığa gidip oy kullandılar, değişimin büyük coşkusuyla Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez büyük bir oy oranıyla birinci parti oldu. Yüzde 38 oy aldık ve bunun bilincindeyiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Bilin ki bu görüşme, memleketin sorunlarının çözümü için atılan bir adımdır. 10 bin lira maaş alan emeklinin derdini çözmek, atanamayan öğretmenler, mülakat nedeniyle elenen gençler, yoksullar, asgari ücretle geçinmek zorunda olanlar için atılan bir adımdır. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz diyalog içinde olacağız, mücadele edeceğiz. Genel başkanımız ve MYK’mız bu duyarlılıkla devam edecekler. Yapılan görüşmede de bunlar konuşuldu. Memleketin sorunları, dertleri konuşuldu, Türkiye’nin birinci partisinin lideri tarafından sorunlar cumhurbaşkanına iletildi” dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA’YA GELECEK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kısa bir süre sonra Malatya’ya davet edeceklerini ifade eden Ağbaba, Özel’in Malatya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağını söyledi.

Gündem, 03 Mayıs 2024 19:24

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor

Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor

Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi

Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi

Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı

Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”

Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”

MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı

MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı

Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”

Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı

Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı

Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı

Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda

Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda

Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu

Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu

Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor

Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor

Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik

Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik

Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural

Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural

2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım

2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım

TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak

TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak

Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?

Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?

ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI

ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI

MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA

MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ

Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı

Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı

SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”

Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”

Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti

DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı

DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı

Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü

Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü

Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu

Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu

Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi

Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi

Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor

Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor

Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı

Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı

Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale

Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale

AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR

AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR

MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR

MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR

Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”

Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”

“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu

“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu