Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Gündem, 03 Mayıs 2024 04:03

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım” dedi. 

 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’daki temasları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

 

Akçadağlılara 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ağbaba, “Akçadağ’da, büyükşehir adayı olarak en çok oyu biz aldık. Akçadağlılara teşekkür ediyorum. Akçadağ belediye başkanlığı için çok iddialıydık ama maalesef hem bizden kaynaklı hatalar hem de çeşitli gerekçelerden dolayı seçimi kazanamadık” dedi. 

 

“CAM TAVANI TUZLA BUZ ETTİK”

Milletvekili Ağbaba, Akçadağ ve Malatya için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Sorumluluğumuz eskisinden daha yüksek” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1977’den sonra en yüksek oyu aldık. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de değimiyle; Türkiye’de yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Malatya’da da aynı şekilde bir türlü aşamadığımız cam tavanı tuzla buz ettik.”

 

Türkiye’de ve Malatya’da farklı siyasi görüşten insanlarla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki sosyal demokratların CHP’ye oy verdiğini dile getiren Ağbaba, genç ülkücüler ve demokratların CHP’nin yeni siyasi biçimini sahiplendiğini anlattı. 

 

“MALATYA’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRİP ÇÖZECEĞİZ”

Partinin yeni siyasi anlayışı benimsediğini ve bundan sonrada bunu devam ettireceğini kaydeden Ağbaba, “Sadece kendi tabanımıza değil tüm Malatya’ya karşı sorumluluğumuz var. Büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Kimseye kılık kıyafetinden dolayı ön yargı duymamak gerekiyor. Gençler, Malatya’daki bütün önyargıları tuzla buz etti. Seçim döneminde gençlerin büyük emek ve katkıları oldu. Gençlere karşı yapacağımız işler ve sorumluluğumuz var. Bütün Malatya bilsin ki; onların sorunlarına daha fazla sahip çıkan bir milletvekilleri olacak. Malatya’nın her derdini ve sorununu hem takip edeceğiz hem dile getireceğiz hem de çözeceğiz” dedi. 

 

“MALAYA’NIN TÜRKİYE’DE SESİ DUYULAN MARKA BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

“Malatyalılar bize eskisinden daha güçlü bir görev verdi” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“1977’den sonra en yüksek oy oranına eriştik. Bundan sonra artık kimse Malatya’yı sahipsiz görmesin. Malatya’yı yönetenlere de söylüyorum; her en enselerindeyiz ve yaptıkları her şeyi takip edeceğiz. Malatya’nın eksiği, noksanı, yapılmayan işleri olur ya da bir haksızlığa uğrar, enselerindeyiz. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Seçimden önce söyledik, şimdi de söylüyoruz; biz Malatya’yı birleştireceğiz. Farklı siyasi görüşten, düşünceden, inançtan herkesin temsilcisi olacağız, dertleriyle dertleneceğiz, sorunlarını dile getireceğiz. Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım.”

 

“MALATYA İÇİN ÇALIŞIP, ÇABALAYACAĞIM”

Milletvekili Ağbaba, Malatya’da seçimi kazanamamasından dolayı herhangi bir kırgınlığı ya da küskünlüğünün olmadığını ifade ederek “Tabii ki Malatya için bir üzüntüm var. Malatya seçimi kazansak, kısa sürede daha farklı bir Malatya oluşturabilecektik. Türkiye’nin ilgisini Malatya’ya çekecektik. Ama şunu bilin ki bundan sonrada ilgimiz devam edecek. Gençler, çocuklar ve Malatya için çalışacağız. Hiç kimse moralini bozmasın, umutsuzluğa kapılmasın hep beraber daha güçlüyüz. Adaylığımız bile farklı siyasi anlayıştan olan insanları bir araya getirdi. Eskiden ‘Ülkücüyüm, milliyetçiyim, muhafazakârım, solcuyum” diyen insanlara bir arada olduk. Gittiğimiz her yerde bozkurt, Rabia ve zafer işareti yapan kardeşlerimizi bir araya getirdik, aynı hedef için odaklandık. Hedefimiz; Malatya’ydı. Haksızlığa uğrayan, yok sayılan, depremde çivi bile çakılmayan Malatya ortak hedefimizdi. Bir ortak hedefimizde; Malatya’nın ve gençlerin geleceğiydi. Gençler, Türkiye’deki seçim sonuçlarıyla umutlandılar. Maalesef hala sorunlar devam ediyor. Liyakatin yok sayıldığı, gençlerimizin mülakatla elendiği bir dönemi yaşıyoruz ama bunların hepsinin üzerine gideceğiz. Biz kavga etmek için gelmiyoruz, kimseyle kavga etmeyeceğiz ama Malatya’nın hakkı içinde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Belediye başkanlığı adaylığım sürecinde partimin rozetini çıkarıp, “Herkesin adayıyım” demiştim, aynı rozetle geziyorum ve hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatya’nın milletvekili olarak büyük bir sorumlulukla hareket edeceğim. Malatya için babamı tanımam, Malatya için çalışıp, çabalayacağım. Malatya için muhalefet milletvekili olarak değil büyük bir sorumluluk almış kardeşiniz olarak çalışmaya devam edeceğiz. Festivaller yapacağız” diye konuştu. 

 

“REZERV ALAN BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR”

Malatya’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük bir belirsizlik içinde olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’da rezerv alanın ne olacağını hala hiç kimse bilmiyor. Bu konuda siyasi torpillerin döndüğü iddiasını da yakından takip ediyorum. Kim bir haksızlık yaparsa, siyaseten “Güçlüyüm” deyip köşe başlarını tutmaya çalışırsa onu sadece Malatya’ya değil Türkiye’ye rezil ederim. Fakir fukaranın hakkını kim yiyorsa, sahipsiz diye kim insanları yok sayıyorsa o yok sayanları hem Malatya hem de Türkiye’ye rezil ederim. Herkes bu adımları atarken dikkat etsin. Malatya’da rezerv alan ilan edilirken “Eski vekilin binasını yıkmayalım, bunun sahibi yok sağlam binayı yıkalım” diye bir düşünce yok, bunların hepsini takip ediyorum” dedi. 

 

18 MAYIS’TA MALATYA’DA KONSER OLACAK

Milletvekili Ağbaba, Malatya’ya bir söz verdiğini ve bunu yerine getireceğini belirterek “Malatya ve gençlerimizin moral bulması, yıkılan psikolojimizi biraz düzeltmek için etkinlikler yapacağımızı söylemiştik. 18 Mayıs’ta Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki meydanda Türkiye’nin tanınmış sanatçıları gelecek ve konser verecek. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Yıkılan psikolojimizi düzeltmek için bu etkinliklere devam edeceğiz. Malatya’da eksiklerin takipçisi olacağız, sorunları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“GENEL BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANINA SORUNLARI İLETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşmeye de değinen Ağbaba, “Türkiye içinde çeşitli laflar söyleniyordu ama değişimin ne anlama geldiğini bu seçimde gördük. Sandığa küsen, umutsuzluğa kapılan insanlar sandığa gidip oy kullandılar, değişimin büyük coşkusuyla Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez büyük bir oy oranıyla birinci parti oldu. Yüzde 38 oy aldık ve bunun bilincindeyiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Bilin ki bu görüşme, memleketin sorunlarının çözümü için atılan bir adımdır. 10 bin lira maaş alan emeklinin derdini çözmek, atanamayan öğretmenler, mülakat nedeniyle elenen gençler, yoksullar, asgari ücretle geçinmek zorunda olanlar için atılan bir adımdır. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz diyalog içinde olacağız, mücadele edeceğiz. Genel başkanımız ve MYK’mız bu duyarlılıkla devam edecekler. Yapılan görüşmede de bunlar konuşuldu. Memleketin sorunları, dertleri konuşuldu, Türkiye’nin birinci partisinin lideri tarafından sorunlar cumhurbaşkanına iletildi” dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA’YA GELECEK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kısa bir süre sonra Malatya’ya davet edeceklerini ifade eden Ağbaba, Özel’in Malatya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağını söyledi.

Gündem, 03 Mayıs 2024 04:03

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği

Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor

Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor

Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart

Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart

Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir

Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir

Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın

Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın

Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor

Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu

Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı

Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı

Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.

Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.

MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.

MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.

MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.

MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.

Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret

Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret

BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.

BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.

GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM

GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM

MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1

MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1

MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!

MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1

MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.

Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.

Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.

Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.

KANSER YAŞ TANIMIYOR.

KANSER YAŞ TANIMIYOR.

MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM

MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM

ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR

ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR

Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.

Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.

Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz

Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz

Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü

YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.

YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.

Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor

Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor

Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.

Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.

Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.

Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.

Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor

Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor

BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”

BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”

Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor

Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor

Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı

Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı

Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.

Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.

Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir

Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir

“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı

“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı

Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti

Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti

MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI

MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI

Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor

Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor