Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Gündem, 03 Mayıs 2024 17:51

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım” dedi. 

 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’daki temasları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

 

Akçadağlılara 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ağbaba, “Akçadağ’da, büyükşehir adayı olarak en çok oyu biz aldık. Akçadağlılara teşekkür ediyorum. Akçadağ belediye başkanlığı için çok iddialıydık ama maalesef hem bizden kaynaklı hatalar hem de çeşitli gerekçelerden dolayı seçimi kazanamadık” dedi. 

 

“CAM TAVANI TUZLA BUZ ETTİK”

Milletvekili Ağbaba, Akçadağ ve Malatya için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Sorumluluğumuz eskisinden daha yüksek” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1977’den sonra en yüksek oyu aldık. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de değimiyle; Türkiye’de yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Malatya’da da aynı şekilde bir türlü aşamadığımız cam tavanı tuzla buz ettik.”

 

Türkiye’de ve Malatya’da farklı siyasi görüşten insanlarla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki sosyal demokratların CHP’ye oy verdiğini dile getiren Ağbaba, genç ülkücüler ve demokratların CHP’nin yeni siyasi biçimini sahiplendiğini anlattı. 

 

“MALATYA’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRİP ÇÖZECEĞİZ”

Partinin yeni siyasi anlayışı benimsediğini ve bundan sonrada bunu devam ettireceğini kaydeden Ağbaba, “Sadece kendi tabanımıza değil tüm Malatya’ya karşı sorumluluğumuz var. Büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Kimseye kılık kıyafetinden dolayı ön yargı duymamak gerekiyor. Gençler, Malatya’daki bütün önyargıları tuzla buz etti. Seçim döneminde gençlerin büyük emek ve katkıları oldu. Gençlere karşı yapacağımız işler ve sorumluluğumuz var. Bütün Malatya bilsin ki; onların sorunlarına daha fazla sahip çıkan bir milletvekilleri olacak. Malatya’nın her derdini ve sorununu hem takip edeceğiz hem dile getireceğiz hem de çözeceğiz” dedi. 

 

“MALAYA’NIN TÜRKİYE’DE SESİ DUYULAN MARKA BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

“Malatyalılar bize eskisinden daha güçlü bir görev verdi” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“1977’den sonra en yüksek oy oranına eriştik. Bundan sonra artık kimse Malatya’yı sahipsiz görmesin. Malatya’yı yönetenlere de söylüyorum; her en enselerindeyiz ve yaptıkları her şeyi takip edeceğiz. Malatya’nın eksiği, noksanı, yapılmayan işleri olur ya da bir haksızlığa uğrar, enselerindeyiz. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Seçimden önce söyledik, şimdi de söylüyoruz; biz Malatya’yı birleştireceğiz. Farklı siyasi görüşten, düşünceden, inançtan herkesin temsilcisi olacağız, dertleriyle dertleneceğiz, sorunlarını dile getireceğiz. Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım.”

 

“MALATYA İÇİN ÇALIŞIP, ÇABALAYACAĞIM”

Milletvekili Ağbaba, Malatya’da seçimi kazanamamasından dolayı herhangi bir kırgınlığı ya da küskünlüğünün olmadığını ifade ederek “Tabii ki Malatya için bir üzüntüm var. Malatya seçimi kazansak, kısa sürede daha farklı bir Malatya oluşturabilecektik. Türkiye’nin ilgisini Malatya’ya çekecektik. Ama şunu bilin ki bundan sonrada ilgimiz devam edecek. Gençler, çocuklar ve Malatya için çalışacağız. Hiç kimse moralini bozmasın, umutsuzluğa kapılmasın hep beraber daha güçlüyüz. Adaylığımız bile farklı siyasi anlayıştan olan insanları bir araya getirdi. Eskiden ‘Ülkücüyüm, milliyetçiyim, muhafazakârım, solcuyum” diyen insanlara bir arada olduk. Gittiğimiz her yerde bozkurt, Rabia ve zafer işareti yapan kardeşlerimizi bir araya getirdik, aynı hedef için odaklandık. Hedefimiz; Malatya’ydı. Haksızlığa uğrayan, yok sayılan, depremde çivi bile çakılmayan Malatya ortak hedefimizdi. Bir ortak hedefimizde; Malatya’nın ve gençlerin geleceğiydi. Gençler, Türkiye’deki seçim sonuçlarıyla umutlandılar. Maalesef hala sorunlar devam ediyor. Liyakatin yok sayıldığı, gençlerimizin mülakatla elendiği bir dönemi yaşıyoruz ama bunların hepsinin üzerine gideceğiz. Biz kavga etmek için gelmiyoruz, kimseyle kavga etmeyeceğiz ama Malatya’nın hakkı içinde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Belediye başkanlığı adaylığım sürecinde partimin rozetini çıkarıp, “Herkesin adayıyım” demiştim, aynı rozetle geziyorum ve hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatya’nın milletvekili olarak büyük bir sorumlulukla hareket edeceğim. Malatya için babamı tanımam, Malatya için çalışıp, çabalayacağım. Malatya için muhalefet milletvekili olarak değil büyük bir sorumluluk almış kardeşiniz olarak çalışmaya devam edeceğiz. Festivaller yapacağız” diye konuştu. 

 

“REZERV ALAN BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR”

Malatya’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük bir belirsizlik içinde olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’da rezerv alanın ne olacağını hala hiç kimse bilmiyor. Bu konuda siyasi torpillerin döndüğü iddiasını da yakından takip ediyorum. Kim bir haksızlık yaparsa, siyaseten “Güçlüyüm” deyip köşe başlarını tutmaya çalışırsa onu sadece Malatya’ya değil Türkiye’ye rezil ederim. Fakir fukaranın hakkını kim yiyorsa, sahipsiz diye kim insanları yok sayıyorsa o yok sayanları hem Malatya hem de Türkiye’ye rezil ederim. Herkes bu adımları atarken dikkat etsin. Malatya’da rezerv alan ilan edilirken “Eski vekilin binasını yıkmayalım, bunun sahibi yok sağlam binayı yıkalım” diye bir düşünce yok, bunların hepsini takip ediyorum” dedi. 

 

18 MAYIS’TA MALATYA’DA KONSER OLACAK

Milletvekili Ağbaba, Malatya’ya bir söz verdiğini ve bunu yerine getireceğini belirterek “Malatya ve gençlerimizin moral bulması, yıkılan psikolojimizi biraz düzeltmek için etkinlikler yapacağımızı söylemiştik. 18 Mayıs’ta Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki meydanda Türkiye’nin tanınmış sanatçıları gelecek ve konser verecek. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Yıkılan psikolojimizi düzeltmek için bu etkinliklere devam edeceğiz. Malatya’da eksiklerin takipçisi olacağız, sorunları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“GENEL BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANINA SORUNLARI İLETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşmeye de değinen Ağbaba, “Türkiye içinde çeşitli laflar söyleniyordu ama değişimin ne anlama geldiğini bu seçimde gördük. Sandığa küsen, umutsuzluğa kapılan insanlar sandığa gidip oy kullandılar, değişimin büyük coşkusuyla Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez büyük bir oy oranıyla birinci parti oldu. Yüzde 38 oy aldık ve bunun bilincindeyiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Bilin ki bu görüşme, memleketin sorunlarının çözümü için atılan bir adımdır. 10 bin lira maaş alan emeklinin derdini çözmek, atanamayan öğretmenler, mülakat nedeniyle elenen gençler, yoksullar, asgari ücretle geçinmek zorunda olanlar için atılan bir adımdır. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz diyalog içinde olacağız, mücadele edeceğiz. Genel başkanımız ve MYK’mız bu duyarlılıkla devam edecekler. Yapılan görüşmede de bunlar konuşuldu. Memleketin sorunları, dertleri konuşuldu, Türkiye’nin birinci partisinin lideri tarafından sorunlar cumhurbaşkanına iletildi” dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA’YA GELECEK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kısa bir süre sonra Malatya’ya davet edeceklerini ifade eden Ağbaba, Özel’in Malatya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağını söyledi.

Gündem, 03 Mayıs 2024 17:51

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Kar Temizliği Faaliyeti

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Kar Temizliği Faaliyeti

6 ŞUBATIN 2. YILI BİTERKEN.....!!

6 ŞUBATIN 2. YILI BİTERKEN.....!!

Malatya'da Intar Eden Genç

Malatya'da Intar Eden Genç

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleye Yönelik Operasyon   

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleye Yönelik Operasyon  

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İlimizde Deprem Sonrası Tarımsal ve Hayvansal Destekler

İlimizde Deprem Sonrası Tarımsal ve Hayvansal Destekler

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

Yapay Zeka Deprem Tahmininde Yeni Döneme Giriyor

Yapay Zeka Deprem Tahmininde Yeni Döneme Giriyor

BAŞKAN TAŞKIN, GENÇLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

BAŞKAN TAŞKIN, GENÇLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı M.Bilal Macit, 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümünde Malatya’yı Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı M.Bilal Macit, 6 Şubat Depreminin Yıl Dönümünde Malatya’yı Ziyaret Etti

Battalgazi Belediyesi Tam Kadro Sahada

Battalgazi Belediyesi Tam Kadro Sahada

Esnaf Odaları için geçici konteyner büroları hizmete girdi

Esnaf Odaları için geçici konteyner büroları hizmete girdi

6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Deprem Şehitleri Anıldı

6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Deprem Şehitleri Anıldı

Ülkü Ocakları 6 Şubat Deprem Şehitlerini Unutmadı

Ülkü Ocakları 6 Şubat Deprem Şehitlerini Unutmadı

Yrp Genelbaşkan Vekili Prof.Dr. Aydal,Malatya’da Bir Dizi Temaslarda Bulundu

Yrp Genelbaşkan Vekili Prof.Dr. Aydal,Malatya’da Bir Dizi Temaslarda Bulundu

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN 6 ŞUBAT MESAJI

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN 6 ŞUBAT MESAJI

MALATYA’DA DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

MALATYA’DA DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

BAŞKAN GEÇİT, DEPREM ŞEHİTLİĞİNDEKİ ÖZEL ANMA PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN GEÇİT, DEPREM ŞEHİTLİĞİNDEKİ ÖZEL ANMA PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN GEÇİT, ‘DEPREM ÖZEL’ YAYINLARINDA 6 ŞUBAT DEPREMİYLE İLGİLİ DUYGULARINI PAYLAŞTI

BAŞKAN GEÇİT, ‘DEPREM ÖZEL’ YAYINLARINDA 6 ŞUBAT DEPREMİYLE İLGİLİ DUYGULARINI PAYLAŞTI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE SAHADA

BATTALGAZİ BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE SAHADA

Bizim Sirenleri Olay Olmadan Çalabilen Bir Devlet Yönetimine İhtiyacımız Var

Bizim Sirenleri Olay Olmadan Çalabilen Bir Devlet Yönetimine İhtiyacımız Var

İl Jandarma Komutanlığı Akçadağ İlçesinde Operasyon Gerçekleştirdi

İl Jandarma Komutanlığı Akçadağ İlçesinde Operasyon Gerçekleştirdi

6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımlayan Başkan

6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımlayan Başkan

Battalgazi’de Rezerv Alan Konutları İçin Kura Çekimi Yapıldı

Battalgazi’de Rezerv Alan Konutları İçin Kura Çekimi Yapıldı

Başkan Taşkın’dan 6 Şubat Mesajı: “O Gün Yanımızda Olan Herkese Minnettarız”

Başkan Taşkın’dan 6 Şubat Mesajı: “O Gün Yanımızda Olan Herkese Minnettarız”

BAŞKAN GEÇİT, “6 ŞUBAT ACIMIZI VE KAYIPLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

BAŞKAN GEÇİT, “6 ŞUBAT ACIMIZI VE KAYIPLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı

KUZEY KUŞAK YOLU KUDÜS CADDESİ YEŞİL GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

KUZEY KUŞAK YOLU KUDÜS CADDESİ YEŞİL GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Fendoğlu, “Başka Malatya, başka Türkiye yok”

Fendoğlu, “Başka Malatya, başka Türkiye yok”

MALATYA CANLI HAYVAN PAZARI İÇİN YENİ PROJE GELİYOR

MALATYA CANLI HAYVAN PAZARI İÇİN YENİ PROJE GELİYOR

Battalgazi Belediyesi 2025’te Hizmet Seferberliği Başlatıyor

Battalgazi Belediyesi 2025’te Hizmet Seferberliği Başlatıyor

Arapgir İlçesinde Kaçak Avcılık Yapan Şahıslar Yakalandı

Arapgir İlçesinde Kaçak Avcılık Yapan Şahıslar Yakalandı

Yıldız’dan okulların ikinci dönem değerlendirmesi

Yıldız’dan okulların ikinci dönem değerlendirmesi

Başkan Taşkın: ’’Süreci Kolaylaştıralım’’

Başkan Taşkın: ’’Süreci Kolaylaştıralım’’

YENİ ŞİRE PAZARI CAMİ PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

YENİ ŞİRE PAZARI CAMİ PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Vali Seddar Yavuz'un 4 Şubat Dünya Kanser Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz'un 4 Şubat Dünya Kanser Günü Mesajı

Her 6 Saniyede 1 Kişi Diyabet Nedeniyle Hayatını Kaybediyor

Her 6 Saniyede 1 Kişi Diyabet Nedeniyle Hayatını Kaybediyor

Bel Fıtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün...

Bel Fıtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün...

BAĞIMLILIK: BİR BEYİN İŞGALİ!

BAĞIMLILIK: BİR BEYİN İŞGALİ!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 3 BANT BİLARDO TURNUVASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 3 BANT BİLARDO TURNUVASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ