Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Gündem, 03 Mayıs 2024 11:14

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Ağbaba: “Malatya’yı birleştireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım” dedi. 

 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’daki temasları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

 

Akçadağlılara 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ağbaba, “Akçadağ’da, büyükşehir adayı olarak en çok oyu biz aldık. Akçadağlılara teşekkür ediyorum. Akçadağ belediye başkanlığı için çok iddialıydık ama maalesef hem bizden kaynaklı hatalar hem de çeşitli gerekçelerden dolayı seçimi kazanamadık” dedi. 

 

“CAM TAVANI TUZLA BUZ ETTİK”

Milletvekili Ağbaba, Akçadağ ve Malatya için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Sorumluluğumuz eskisinden daha yüksek” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1977’den sonra en yüksek oyu aldık. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de değimiyle; Türkiye’de yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Malatya’da da aynı şekilde bir türlü aşamadığımız cam tavanı tuzla buz ettik.”

 

Türkiye’de ve Malatya’da farklı siyasi görüşten insanlarla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki sosyal demokratların CHP’ye oy verdiğini dile getiren Ağbaba, genç ülkücüler ve demokratların CHP’nin yeni siyasi biçimini sahiplendiğini anlattı. 

 

“MALATYA’NIN SORUNLARINI DİLE GETİRİP ÇÖZECEĞİZ”

Partinin yeni siyasi anlayışı benimsediğini ve bundan sonrada bunu devam ettireceğini kaydeden Ağbaba, “Sadece kendi tabanımıza değil tüm Malatya’ya karşı sorumluluğumuz var. Büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Kimseye kılık kıyafetinden dolayı ön yargı duymamak gerekiyor. Gençler, Malatya’daki bütün önyargıları tuzla buz etti. Seçim döneminde gençlerin büyük emek ve katkıları oldu. Gençlere karşı yapacağımız işler ve sorumluluğumuz var. Bütün Malatya bilsin ki; onların sorunlarına daha fazla sahip çıkan bir milletvekilleri olacak. Malatya’nın her derdini ve sorununu hem takip edeceğiz hem dile getireceğiz hem de çözeceğiz” dedi. 

 

“MALAYA’NIN TÜRKİYE’DE SESİ DUYULAN MARKA BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

“Malatyalılar bize eskisinden daha güçlü bir görev verdi” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“1977’den sonra en yüksek oy oranına eriştik. Bundan sonra artık kimse Malatya’yı sahipsiz görmesin. Malatya’yı yönetenlere de söylüyorum; her en enselerindeyiz ve yaptıkları her şeyi takip edeceğiz. Malatya’nın eksiği, noksanı, yapılmayan işleri olur ya da bir haksızlığa uğrar, enselerindeyiz. Malatya için çalışmaya devam edeceğiz. Seçimden önce söyledik, şimdi de söylüyoruz; biz Malatya’yı birleştireceğiz. Farklı siyasi görüşten, düşünceden, inançtan herkesin temsilcisi olacağız, dertleriyle dertleneceğiz, sorunlarını dile getireceğiz. Malatya’nın Türkiye’de sesi duyulan marka bir şehir olması için elimden geleni yapacağım.”

 

“MALATYA İÇİN ÇALIŞIP, ÇABALAYACAĞIM”

Milletvekili Ağbaba, Malatya’da seçimi kazanamamasından dolayı herhangi bir kırgınlığı ya da küskünlüğünün olmadığını ifade ederek “Tabii ki Malatya için bir üzüntüm var. Malatya seçimi kazansak, kısa sürede daha farklı bir Malatya oluşturabilecektik. Türkiye’nin ilgisini Malatya’ya çekecektik. Ama şunu bilin ki bundan sonrada ilgimiz devam edecek. Gençler, çocuklar ve Malatya için çalışacağız. Hiç kimse moralini bozmasın, umutsuzluğa kapılmasın hep beraber daha güçlüyüz. Adaylığımız bile farklı siyasi anlayıştan olan insanları bir araya getirdi. Eskiden ‘Ülkücüyüm, milliyetçiyim, muhafazakârım, solcuyum” diyen insanlara bir arada olduk. Gittiğimiz her yerde bozkurt, Rabia ve zafer işareti yapan kardeşlerimizi bir araya getirdik, aynı hedef için odaklandık. Hedefimiz; Malatya’ydı. Haksızlığa uğrayan, yok sayılan, depremde çivi bile çakılmayan Malatya ortak hedefimizdi. Bir ortak hedefimizde; Malatya’nın ve gençlerin geleceğiydi. Gençler, Türkiye’deki seçim sonuçlarıyla umutlandılar. Maalesef hala sorunlar devam ediyor. Liyakatin yok sayıldığı, gençlerimizin mülakatla elendiği bir dönemi yaşıyoruz ama bunların hepsinin üzerine gideceğiz. Biz kavga etmek için gelmiyoruz, kimseyle kavga etmeyeceğiz ama Malatya’nın hakkı içinde kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Belediye başkanlığı adaylığım sürecinde partimin rozetini çıkarıp, “Herkesin adayıyım” demiştim, aynı rozetle geziyorum ve hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün Malatya’nın milletvekili olarak büyük bir sorumlulukla hareket edeceğim. Malatya için babamı tanımam, Malatya için çalışıp, çabalayacağım. Malatya için muhalefet milletvekili olarak değil büyük bir sorumluluk almış kardeşiniz olarak çalışmaya devam edeceğiz. Festivaller yapacağız” diye konuştu. 

 

“REZERV ALAN BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR”

Malatya’nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük bir belirsizlik içinde olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’da rezerv alanın ne olacağını hala hiç kimse bilmiyor. Bu konuda siyasi torpillerin döndüğü iddiasını da yakından takip ediyorum. Kim bir haksızlık yaparsa, siyaseten “Güçlüyüm” deyip köşe başlarını tutmaya çalışırsa onu sadece Malatya’ya değil Türkiye’ye rezil ederim. Fakir fukaranın hakkını kim yiyorsa, sahipsiz diye kim insanları yok sayıyorsa o yok sayanları hem Malatya hem de Türkiye’ye rezil ederim. Herkes bu adımları atarken dikkat etsin. Malatya’da rezerv alan ilan edilirken “Eski vekilin binasını yıkmayalım, bunun sahibi yok sağlam binayı yıkalım” diye bir düşünce yok, bunların hepsini takip ediyorum” dedi. 

 

18 MAYIS’TA MALATYA’DA KONSER OLACAK

Milletvekili Ağbaba, Malatya’ya bir söz verdiğini ve bunu yerine getireceğini belirterek “Malatya ve gençlerimizin moral bulması, yıkılan psikolojimizi biraz düzeltmek için etkinlikler yapacağımızı söylemiştik. 18 Mayıs’ta Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki meydanda Türkiye’nin tanınmış sanatçıları gelecek ve konser verecek. Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Yıkılan psikolojimizi düzeltmek için bu etkinliklere devam edeceğiz. Malatya’da eksiklerin takipçisi olacağız, sorunları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“GENEL BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANINA SORUNLARI İLETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşmeye de değinen Ağbaba, “Türkiye içinde çeşitli laflar söyleniyordu ama değişimin ne anlama geldiğini bu seçimde gördük. Sandığa küsen, umutsuzluğa kapılan insanlar sandığa gidip oy kullandılar, değişimin büyük coşkusuyla Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez büyük bir oy oranıyla birinci parti oldu. Yüzde 38 oy aldık ve bunun bilincindeyiz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Bilin ki bu görüşme, memleketin sorunlarının çözümü için atılan bir adımdır. 10 bin lira maaş alan emeklinin derdini çözmek, atanamayan öğretmenler, mülakat nedeniyle elenen gençler, yoksullar, asgari ücretle geçinmek zorunda olanlar için atılan bir adımdır. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz diyalog içinde olacağız, mücadele edeceğiz. Genel başkanımız ve MYK’mız bu duyarlılıkla devam edecekler. Yapılan görüşmede de bunlar konuşuldu. Memleketin sorunları, dertleri konuşuldu, Türkiye’nin birinci partisinin lideri tarafından sorunlar cumhurbaşkanına iletildi” dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA’YA GELECEK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kısa bir süre sonra Malatya’ya davet edeceklerini ifade eden Ağbaba, Özel’in Malatya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacağını söyledi.

Gündem, 03 Mayıs 2024 11:14

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başarılı Kadınların Sessiz Gücü

Başarılı Kadınların Sessiz Gücü

Dolandırıcılıkla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dolandırıcılıkla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor

BAŞKAN GEÇİT, “ÇİLESİZ VE KARAKAVAK TAZİYE EVLERİMİZİ YAKIN BİR ZAMANDA HİZMETE SUNACAĞIZ”

BAŞKAN GEÇİT, “ÇİLESİZ VE KARAKAVAK TAZİYE EVLERİMİZİ YAKIN BİR ZAMANDA HİZMETE SUNACAĞIZ”

YEŞİLYURT’TA SANATSEVERLER ŞİİR VE MÜZİKLE BULUŞACAK!

YEŞİLYURT’TA SANATSEVERLER ŞİİR VE MÜZİKLE BULUŞACAK!

Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er,

Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er,

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI

Malatya Demiryol İş Sendikası Seçimi Olaylı Bitti!

Malatya Demiryol İş Sendikası Seçimi Olaylı Bitti!

Malatya’da Sivil Toplum Sessizliğe Büründü!

Malatya’da Sivil Toplum Sessizliğe Büründü!

MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Tek Böbrek Üstü Beziyle Yapılan Ameliyat Literatüre Girdi

Tek Böbrek Üstü Beziyle Yapılan Ameliyat Literatüre Girdi

Kiltepe Mahallesinde Meydana Gelen ‘Ateşli Silahla Yaralama’

Kiltepe Mahallesinde Meydana Gelen ‘Ateşli Silahla Yaralama’

ÇİFTÇİ SAHİPSİZ, TARIM MÜDÜRLÜKLERİ UYKUDA!

ÇİFTÇİ SAHİPSİZ, TARIM MÜDÜRLÜKLERİ UYKUDA!

Anahtar Parti, kuruluşunun 1. Yıldönümü için Ankara’da partililerle bir araya geldi.

Anahtar Parti, kuruluşunun 1. Yıldönümü için Ankara’da partililerle bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’de İlk Kez ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi

Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’de İlk Kez ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi

Kadooğlu Holding'ten Kemalpaşa'ya Dev Yatırım: “PAŞA COUNTRY ED”

Kadooğlu Holding'ten Kemalpaşa'ya Dev Yatırım: “PAŞA COUNTRY ED”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Kuaför Fiyatları Uçmuş! Başkan Nerede?

Kuaför Fiyatları Uçmuş! Başkan Nerede?

Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Hizmet ve Gayretin Sembolü Oldu

Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Hizmet ve Gayretin Sembolü Oldu

Yeşilyurt İlçesinde Bulunan Yapının Hasar Durumu Hakkında

Yeşilyurt İlçesinde Bulunan Yapının Hasar Durumu Hakkında

BAŞKAN ER STANTLARI ZİYARET EDEREK YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ER STANTLARI ZİYARET EDEREK YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Pütürge ilçesinde Deprem

Pütürge ilçesinde Deprem

Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?

Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?

11.  MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERE KAPILARINI AÇTI

11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERE KAPILARINI AÇTI

Yeşilyurt İlçemiz Tecde Mahallesinde Trafik Kazası

Yeşilyurt İlçemiz Tecde Mahallesinde Trafik Kazası

Battalgazi İlçemiz Kernek Mahallesi'nde  'Şüpheli Ölüm

Battalgazi İlçemiz Kernek Mahallesi'nde 'Şüpheli Ölüm

YEŞİLYURT BELEDİYESİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞTURUYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞTURUYOR

MTSO heyeti Bursa Model Fabrikada incelemelerde bulundu

MTSO heyeti Bursa Model Fabrikada incelemelerde bulundu

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı!

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı!

BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ BİR YATIRIM DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!

BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ BİR YATIRIM DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!

Göz Rengini Değiştirmek İçin Dünyanın Dört Bir Yanından Geliyorlar

Göz Rengini Değiştirmek İçin Dünyanın Dört Bir Yanından Geliyorlar

Anabilim Eğitim Kurumları Sahnesinde Cumhuriyet Destanı Bir Kez Daha Hayat Buldu!

Anabilim Eğitim Kurumları Sahnesinde Cumhuriyet Destanı Bir Kez Daha Hayat Buldu!

Jennifer Lopez, Zen Pırlanta’nın  Yeni Marka Elçisi Oldu

Jennifer Lopez, Zen Pırlanta’nın Yeni Marka Elçisi Oldu

11. MALATYA ANADOLU KİTAP  VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR

11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR

BATTALGAZİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI

BATTALGAZİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI

Malatya'da 4 Milletvekili Cumhuriyet Bayramını Teğet Geçti!

Malatya'da 4 Milletvekili Cumhuriyet Bayramını Teğet Geçti!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Poster Değişimi Hakkında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Poster Değişimi Hakkında

Kalıcı makyaj sanatçısı Durkun, Eyebrow Festival YOU 2025’te Türkiye’yi temsil etti!

Kalıcı makyaj sanatçısı Durkun, Eyebrow Festival YOU 2025’te Türkiye’yi temsil etti!

YEŞİLYURT’TA ‘FİZİK TEDAVİ VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ’ 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!

YEŞİLYURT’TA ‘FİZİK TEDAVİ VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ’ 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!

BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ 30 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR

BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ 30 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR