BAŞKAN GÜRKAN, TV PROGRAMINDA MUTFAK LEZZETLERİNİ TANITTI
, 29 Aralık 2020 09:23Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Habertürk Televizyonu’nda Asuman Kerkez’in sunumuyla yayınlanan ‘Tadında Hikâyeler’ adlı programına katıldı. Başkan Gürkan, Malatya’nın tarihini, tarihi yerlerini, Arslantepe Höyüğü’nü tanıttı. Başkan Gürkan ayrıca programda Malatya yemeklerinden Hırçikli Köfte’yi program sunucusu Asuman Kerkez ile birlikte yapıp pişirdiler.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Habertürk Televizyonu’nda Asuman Kerkez’in sunumuyla yayınlanan ‘Tadında Hikâyeler’ adlı programına katıldı. Başkan Gürkan, Malatya’nın tarihini, tarihi yerlerini, Arslantepe Höyüğü’nü tanıttı. Başkan Gürkan ayrıca programda Malatya yemeklerinden Hırçikli Köfte’yi program sunucusu Asuman Kerkez ile birlikte yapıp pişirdiler.
Malatya tarihi ve mutfağının birçok lezzeti Habertürk televizyonlarında yayınlanan ‘Tadında Hikâyeler’ programında tanıtıldı. Asuman Kerkez’in sunumuyla ekranlara gelen programda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatya’da Kadın Kooperatiflerinin kurulmasına öncülük eden Başkan Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Malatya mutfağının lezzetlerini tanıttı. Malatya üzerine sohbetlerinde edildiği programda Malatya mutfağının baş aktörlerinden olan bulgurdan yapılan çok sayıda köfte yemeklerinden bahsedilirken, Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan ArslantepeHöyüğü’nde Başkan Gürkan ile birlikte program sunucusu Asuman Kerkez, Hırçikli Köfte yaptı ve izleyicilere yapılış aşamalarını anlattı.
Malatyalı kadınların özenle mutfaklarında hazırlayıp sofralara getirdiği birçok yemek çeşidinin ekranlara geldiği programda Malatya’da Kadın Kooperatiflerinin kurulmasına öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan da Malatya mutfağından birçok yemeği tanıttı. Kadın Kooperatiflerinin kuruluşu sürecini ve amacını anlatan Hafize Gürkan, Malatya yemeklerinin öneminden bahsetti.
‘Tadında Hikâyeler’ programında Malatya mutfağının yanı sıra program sunucusu Asuman Kerkez, Karakaya Barajı’nı, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı listesine aday olan ArslantepeHöyüğü’nü, 1893 yılında 2. Abdulhamid tarafından yaptırılan; öncelerde Askerlik Şubesi olan ve günümüzde Kent Müzesi’ne dönüştürülen müzeyi, 1637 yılında 4. Murat zamanında Silahtar Mustafa Paşa tarafından yaptırılan 170 hücreli demir kapılı Kervansaray’ı ve Turgut Özal Tabiat Parkı’nın güzelliklerine yer verdi.
Yorumlar (0)
21 Aralık: Yılın En Uzun Gecesi ve Kış Gündönümü
Mustafa Kılınç’tan Üç Aylar Dolayısıyla Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Üç Aylar Mesajı: “Manevi İklimi Hayatımıza Taşımalıyız”
Genç Yetenek Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Seçildi
“İyilik Elçisi” Projesi, Gençleri Yardımlaşma ve Tarih Bilinciyle Buluşturuyor
Başkan Taşkın’dan Üç Aylar Vurgusu: “Manevi İklimi Hep Birlikte Yaşayalım”
Auto Kale Oto Ekspertiz’ten Yıl Sonu Bayi Toplantısı: Güçlü Vizyon, Ortak Başarı
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
