VELİ AĞBABA, KIŞLA CADDESİ ESNAFI İLE BULUŞTU
Gündem, 21 Mayıs 2024 01:38
VELİ AĞBABA, KIŞLA CADDESİ ESNAFI İLE BULUŞTU
ESNAF ; “KANDIRILDIK”
AĞBABA; “SONUNA KADAR HAKKINIZI SAVUNACAĞIM”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tartışmaların göbeğinde yer alan Kışla Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen Ağbaba, “Kimin dükkanı ne olacak, nereye yapılacak bilinmiyor. Yöneticiler de sağ olsunlar bu konuda ses çıkarmıyorlar. Size söz veriyorum, sonuna kadar hakkınızı savunacağım ”dedi.
“Siz rahat olun, yılsonuna kadar size dokunmayacağız ”dediler
Sıklıkla kandırıldıklarını dile getiren Kışla Caddesi esnafları Ağbaba’ya sorunlarını aktararak çözümü konusunda destek istediler. Esnaflar; “Seçim döneminde Sami Er beraberinde TOKİ başkanıyla birlikte yanımıza geldiler. “Siz rahat olun, yılsonuna kadar size dokunmayacağız. Çalışmalara arka taraftan başlayacağız.” TOKİ başkanı da bu cümleleri onayladı. Kendisine biz mal alacağız, ürünleri getirteceğiz bir sıkıntı olmaz değil mi dediğimizde “Hayır olmaz” dedi. Biz mal aldık kiralarımızı ödedik ama bizi kandırdılar. AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan’da Kışla Caddesi’ndeki esnaflara sesli mesaj atıp “rahat olun, sıkıntı yok” dedi. Birkaç gün önce sabah geldik ki duvarlarımıza “15 gün içerisinde dükkanlarınızı boşaltın” diye tebligat asılmış.” İfadelerini kullandılar.
“Bizi muhatap alan yok”
Kışla Caddesi’nde bulunan yapıların çok eski olduğunu, güzel bir Malatya’nın ortaya çıkması için bu caddenin yıkılması gerektiğini belirten cadde esnaflar “Buna itiraz etmiyoruz anca bu yapılırken bir plan dahilinde olması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta esnaf çarşısı kurmuşlar gözlükçü bir yerde, tuhafiyeci bir yerde herkes işini düzenli bir şekilde yürütüyor ama burada bu şekilde yapılmıyor. Buraya gelip söz veriyorlar ama sözlerinde durmuyorlar. Geldiler yılsonuna kadar size karışmayacağız dediler, bizler inandık oy verenler de oldu. Bizleri kandırdılar. Herhangi bir yetkili gelip bizlerle görüşüp istişare etmedi. ‘Buralar yıkılacak sizin fikriniz nedir, ne düşünüyorsunuz?’ diyen olmadı. Bizleri de geçtik, STK ve oda başkanlarımızla da görüşen kimse olmamış. Gelip bizi muhatap almadan görüşme yapmadan kapılarımıza yazıları astılar. Burada bile yanlışlık var.” Şeklinde konuştular.
“Hakkınızı sonuna kadar savunacağım”
Seçimden önce de Kışla Caddesine sık sık geldiğini ifade eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise “O dönemde rezerv alanın tamamen bakanlığın kontrolünde olduğunu söylemiştim. Bu konuyla ilgili ne belediyenin ne iş yeri sahibinin ne de başka kurumların yetkisi olmadığını bu konuda size yalan söyleyemeyeceğimi belirtmiştim. Ama belediye başkanlığını kazanırsam giderim rezerv alanının doğru yapılması konusunda hakkınızı sonuna kadar savunacağım” demiştim. Buradaki en büyük eksiklik ve sıkıntı bir belirsizliğin olması. Kimin dükkanı ne olacak, nereye yapılacak bilinmiyor. Yöneticiler de sağ olsunlar bu konuda ses çıkarmıyorlar. Ne esnaf odasının ne mimarlar odasının ne de STK’ların haberi var. Ağır hasarlı binalar var şehrin dört bir yanında. Önce onları yıkın. Şehirde tek ışıkları yanan yerler İnönü ve Kışla Caddesi. Buralarda yıkılırsa sıkıntı büyür. Şehir de en çok iş yapan AVM’ler. Bu durum sosyal problemleri beraberinde getiriyor. Burada iş yapmayan esnaflar malını mülkünü alıp başka yerlere gidecek. Burada yapılması gereken şu; esnafı toplayacaksın ne yapacaksan, nasıl yapacaksan doğru bir şekilde esnafa anlatacaksın. Daha önce esnaflara söz verildiği gibi konteyner konulur, esnaf işini yapmaya devam eder binalar bitince esnaf yerine geçer. Ancak daha önce verilen sözler yerine getirilmiyor. Ne yapılacağı, ne kadar sürede bitirileceğini bilen yok.” Dedi.
“Size söz veriyorum”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Çoğu kişi bilmiyor ama özellikle iş yerlerinin kiraları depremden sonra neredeyse 10 kat arttı. Yıllık 60 bin lira kirası olan dükkanın şimdi aylık kirası 60 bin lira oldu. Bu esnaf ne yapacak? Bu sorunu ilgili yerler ile görüşeceğim. Keşke beni seçseydiniz gelip masaya yumruğu vururdum. Belediye başkanı Çevre ve Şehircilik Bakanına bir şey diyemiyor ki. Ama Veli Ağbaba söylerdi. Yine de en üst perdede burada yaşanılan mağduriyeti dile getirmeye devam edeceğim. Bir de bazı siyasetçilerin ve onların yakınlarının binalarına dokunulmadığı fakir fukaranın binasını yıkıyorlar. Buna da sonuna kadar karşı çıktığımızı belirtmek istiyorum. Size söz veriyorum, milletvekilliğimin sonuna kadar Malatyalılara hizmet edeceğim. Oy versin vermesin tüm Malatyalıların derdine derman olmak için çalışacağım. Her 10 kişiden 4’ünün oyunu aldım. Bu büyük bir sorumluluk, bu sorumluluğu yerine getireceğim. Gerekirse bu sorununun çözümü için TOKİ başkanıyla görüşeceğim.” İfadelerini kullandı.
Gündem, 21 Mayıs 2024 01:38
Yorumlar (0)
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
Tecrübe ve Vefa: Başkan Taşkın Eski Malatya Muhtarlarını Ağırladı
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Tartışması: Süre Uzatımı Beklentisi Karşılıksız Kaldı
MALATYA’NIN HAFIZASI CELAL YALVAÇ’A VEFA
Darende’de Şüpheli Ölüm Olayı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Doğaya Nefes Aldıran Çalışma: Pınarbaşı Göleti’nde Battalgazi Belediyesi İmzası
Başkan Geçit’ten Kültürel Hafızaya Dokunuş: ‘Bir Değer Bir Ömür’ ve ‘Yaşayan Miras’
Yeşilyurt’ta Gençlere Çağrı: Genç Meclis 2026 Dönemi İçin Üye Alımına Başladı
Başkan Er: “Türkiye Kendi Coğrafyasında ve Dünyada Söz Sahibi
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Gözaltında
Kaçakçılık Operasyonu: Tarihi Eserler ve Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Bir Asrın Hafızası Gün Yüzüne Çıktı: MTSO’dan Malatya’ya Kalıcı Bir Eser
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
“Maldia Ortak Akıl İrade Derneği”: Ortak Akıl Nerede, İrade Kimde?
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Erdoğan Zelyurt: “Kalemimiz millet, sözümüz vicdan Bu masa makam değil, halkın duasıdır”
Vali Seddar Yavuz’un Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Mesajı
Hâyırseverlere Özel Gece: Başkan Geçit “Teşekkür Buluşması”na Ev Sahipliği Yaptı
Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı
“24 Saatlik Nöbetler Canları Tüketiyor” – Ağbaba’dan Acı Gerçek
MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI
Büyükşehir’in “Her Ev Bir Atölye” Projesinde Üretim Devam Ediyor
Karakavak’ta Trafik Kazası Sonrası Kavga: 5 Kişi Yakalandı, Silah Ele Geçirildi
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: İlk İncelemelere Göre Doğal Nedenler
