Aksa Enerjimiz Yarınlara Projesi’nin Bir Sonraki Durağı Rize ve Trabzon
Gündem, 23 Mayıs 2024 09:45
Aksa Grup Şirketleri’nin ilköğretim öğrencilerine enerji konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı “Enerjimiz Yarınlara” Projesi, 6. yılında tüm enerjisiyle devam ediyor. Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında, yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.
Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından gönüllülük prensibiyle yürütülen “Enerjimiz Yarınlara” toplumsal sorumluluk projesi, altıncı yılında ilköğretim öğrencilerini enerji hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından 6 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.
Öğrenciler enerji üretiminden çevre bilincine kadar geniş kapsamlı eğitimler alıyor
Proje kapsamında şirket çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler tarafından 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine enerji eğitimi verilirken, bu eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği ve enerji okuryazarlığı gibi enerjiye dair merak edilen her konu, eğlenceli anlatımlarla öğrencilere aktarılıyor.
Projede aynı zamanda kullanılan enerjinin üretimi, kullanımı ve bunun değerini kapsamlı bir şekilde aktarma fırsatı bulunurken, konular doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, elektrik tarihinden bilinçli elektrik kullanımına, enerji üretiminden çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede işleniyor. Tüm bunların yanı sıra ilköğretim öğrencileri, Aksa markasına özel olarak hazırlanan hem eğitici hem de eğlendirici matematik oyunlarıyla keyifli bir gün geçiriyor. Etkinlik sonunda öğrencilere; projeye özel olarak hazırlanan Enerji Ansiklopedisi, çeşitli kırtasiye gereçleri ve sırt çantası hediye ediliyor. “Enerjimiz Yarınlara” Projesi Türkiye’nin dört bir yanındaki ilçe ve köylerdeki ilköğretim okullarında enerji eğitimleri verilmeye devam edecek.
Gündem, 23 Mayıs 2024 09:45
Yorumlar (0)
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor
Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı
Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.
Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir
“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI
