Battalgazi Belediyesi imar süreçlerini dijital ortama aktardı
Gündem, 24 Mayıs 2024 13:06
Battalgazi Belediyesi imar süreçlerini dijital ortama aktardı
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatları doğrultusunda Battalgazi Belediyesi, imar süreçlerini tasarruf tedbirleri kapsamında dijital ortama aktardı.
Göreve geldiği günden beri vatandaşların belediye ile olan işlerini daha hızlı, kolay ve verimli hale getirmek için çalışan, aynı zamanda tasarruf tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulayan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatlarıyla E-Ruhsat sistemi hayata geçirildi. Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı iş ve işlemleri yapmak amacıyla geliştirilen "E-Ruhsat Sistemi’ ile imar durumu, yeni inşaat ruhsat başvurusu gibi işlemleri vatandaşlar belediyeye gelmeden Battalgazi Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden rahatlıkla yapabilecek.
Başkan Taşkın: “Hedefimiz vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak”
Vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmek adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Taşkın, “Hemşehrilerimiz, sahip oldukları E-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapıp gerekli evrakları yükledikten sonra ilk başvuru sürecini başlatmış olacaklar. Yapılan başvuru, süreç içerisinde ilgili belediye personelleri tarafından kontrol edilip her aşamada vatandaşa ve süreci takip eden ilgili müelliflere SMS ve E-Mail yolu ile bilgi verilecek. Bu sayede vatandaşlar ruhsat başvurularının ne aşamada olduğunu dijital ortamda görüntüleyebilecek. Uygulama sayesinde, evrak kontrolü ve harç bedeli ödeme gibi sebeplerle belediyenin İmar Şehircilik Müdürlüğü’nü ziyaret etme zorunluluğu da aza indirgenmiş olacak. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde hemşehrilerimiz bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Bu uygulama ile belediyemizin kaynaklarını daha verimli kullanarak tasarruf tedbirlerine katkı sağlamış olacağız. Kağıt kullanımını azaltarak çevreye duyarlılığımızı gösterirken, işlemlerinizi hızlandırarak zaman tasarrufu sağlayacağız. Hayata geçirdiğimiz bu sistemle öncelikle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı ve hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Gündem, 24 Mayıs 2024 13:06
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
