77’den 7’ye Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği
Eğitim, 28 Mayıs 2024 00:49
Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in belirttiği üzere "Cumhuriyet'in 100. Yılı Eğitimin Yüzyılı olacak." hedefiyle geleneksel oyunların ve kültürün okullarda canlandırılması amacıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “ 77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği” gerçekleştirildi.
Çocukların temel becerilerini geliştirmesi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Gelenekten, Geleceğe Çocuk Oyunları” projesi şubat ayı itibariyle Malatya’da ilk ve ortaokullarda başlatıldı. Proje kapsamında okulların bahçelerinde oyun alanları oluşturuldu. İlçelerde birçok kategoride müsabakalar gerçekleştirilerek başarılı olan öğrenciler (85 takım ve 1.100 öğrenci) il müsabakalarına katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “ Geleneksel Çocuk Oyunlarımızın eski heyecan ve coşkusuyla yeniden hayata geçirilmesi, gelecek kuşakların bu kadim oyunları öğrenip oynaması, okul bahçelerimizin, sokaklarımızın bu sevince tanıklık etmesi amacıyla Bakanlığımızın talimatlarıyla Müdürlüğümüz uhdesinde faaliyet gösteren ilk ve ortaokullarımızda Şubat ayı itibariyle başlatmış olduğumuz proje nihayet meyvelerini verdi. Bugün burada dört aylık bir çalışmanın final müsabakalarını müşahade edeceğiz. Bütün çocuklarımızı kutluyor, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, "Kıymetli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler 77'den 7'ye çocuk şenliğimize hoş geldiniz. Öncelikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, yönetici arkadaşlara, katkı sağlayan diğer kurumlara ve katılım sağlayan çok kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Türk kültürüne ait Geleneksel oyunlarımız, sahip olduğumuz sporlarımızla, etkinliklerimizle Dünya’ya örnek olmaya devam edeceğiz. Yarışma cesaretini gösteren sevgili çocukları ve ailelerini özellikle tebrik ediyorum. Sevgili çocuklar, okulların kapanmasına az bir süre kalmasıyla birlikte sizlere şimdiden iyi tatiller diliyor ve kitap okumayı unutmayın diyorum.” dedi.
Eğitim, 28 Mayıs 2024 00:49
Yorumlar (0)
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafeyi hizmete açtı
Geçici Konteyner Kentlerde Tahliye Endişesi: Hak Sahipleri Çözüm Bekliyor
İş İnsanı Mustafa Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Geleceği İnşa Eden En Kıymetli Emanet Öğretmenlerimizdir”
Muhtar Berkay Pektaş’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Emeğin, Sevginin ve Umudun En Güçlü Adı Öğretmenlerdir”
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak’tan Anlamlı Paylaşım: Malatya’nın Gururu Oldu
AKÇADAĞ’DA KADIN SİYASETİ NEREDE?
CHP Malatya Kadın Kollarının Çocuk Hakları Günü Etkinliği: Katılım Neden Bu Kadar Azdı?
Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi’nin 2. Etabının Temeli Atıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Glütensiz Yaşamı Destekleyen Yeni Hizmet
U.S. Polo Assn., Moda, Spor ve Dijitalde Dünyanın En Prestijli Ödüllerinin Sahibi Oldu
İZDO VE EBDO, BİLİMSEL KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Basın Bülteni - Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Katar’a Taşındı
