Yeşilyurt Belediyesi’nden Deprem Farkındalık Eğitimi!
Gündem, 29 Mayıs 2024 09:07
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, AFAD İl Müdürlüğü ile (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen ‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi’ kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi’nde düzenlenen deprem farkındalık eğitimine katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi’nin öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü ile (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı tarafından ‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi’ ile üniversite öğrencilerine deprem farkındalık eğitimi verildi.
AFAD İl Müdürlüğündeki uzman ekipler tarafından verilen teorik ve pratik deprem eğitimlerinde, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda öğrencilere detaylı bilgiler paylaşıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’in de izlediği eğitim çalışmasını dikkatlice takip eden üniversite öğrencileri, bu ziyaret ile deprem tedbirleri konusunda merak ettikleri soruların cevaplarına da ulaşmış oldular. Deprem eğitiminin herkes için gerekli olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, eğitim hizmetlerine verdiği önem ve desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu.
“Afetlere Karşı Her An Hazır Olmalıyız”
Afetlere karşı her an hazır olunması gerektiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit ise, “Malatya hepimizin malumu olduğu üzere deprem bölgesinde yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük deprem felaketlerinde çok büyük kayıplar verdik. Doğal afetlere karşı bilinçli ve duyarlı olmamız gerekiyor. Afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak içinde eğitim hizmetlerinin önemli bir yeri vardır. Eğitim olmadan, bilgi sahibi olmadan yaşanabilecek olaylar karşısında çaresiz kalırız. 7’den 70’e herkesi bu önemli konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek içinde tüm imkânlarımızı seferber ettik. Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemizde bu kapsamda çok değerli ve önemli eğitimler veriliyor. AFAD ve Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilciliğimizle ortaklaşa düzenlediğimiz deprem eğitiminde üniversiteli öğrencilerimizi ağırladık. Öğrencilerimizin akademik eğitimler aldıkları dönemde bu tür sosyal sorumluluk projelerine katılarak doğal afetler üzerine bilgi edinmeleri gelecek hayatları açısından önem arz etmektedir. Katılım gösteren öğrencilerimizi kutluyorum. AFAD’ın deneyimli ekiplerinin gözetiminde öncelikle teorik sonrasında ise pratik olarak deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler en ince detayına kadar anlatıldı. Belediye olarak bu tür eğitim projelerinde yer almaya, destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Gündem, 29 Mayıs 2024 09:07
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
Fedakârlığın Adı Sağlık: Hekimlere ve Sağlık Çalışanlarına Teşekkür.
ÖĞRETMENE EL KALDIRMAK GELECEĞE EL KALDIRMAKTIR
Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
KAYISIDA MONİLYA HASTALIĞI UYARISI
Doğanşehir Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
Deprem Haftasında Fırat EDAŞ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
MUSEUM HOTEL İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ GAZETESİ THE TIMES'TA
Vali Seddar Yavuz: “Sağlık Çalışanlarımız Fedakârlığın Simgesidir”
Hizmet Lokantası’nda Ramazan Bereketi: Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Yaptı
Altundağ’dan Kurtuluş ve İstiklal Marşı Mesajı
Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Operasyon: 7 Şüpheli Tutuklandı
İstiklâl Marşı Milletimizin Birlik ve Direniş Ruhunu Anlatıyor.
Mullakasım Mahallesi’nde Ulaşım Atağı: Yeni Yollar Açılıyor
YOL VERME TARTIŞMASI SOPALI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ: 180 BİN TL CEZA
Deprem Bölgesinde Servis Zammı Tepki Çekti: Veliler İsyanda.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
