AĞBABA, “MALATYA’DA YIKIM İHALELERİ NEDEN ŞEHİR DIŞINA VERİLİYOR?
Gündem, 03 Haziran 2024 01:40
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerini eleştirdi. “Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinde duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Ağbaba, bir kez daha deprem bölgesinde TYP’nin uzatılmasını istedi.
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, son günlerde Malatya kamuoyunu meşgul eden yıkım ve hafriyat ihaleleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinin ihaleden 1 saat önce kendilerine haber verildiğini, ihalelerin daha önceden haberi olan ve Malatya dışından gelen firmalara verildiğini, deprem sonrası mağdur olan esnafın değil şehir dışından gelen firmaların korunup kollandığını belirten firma yetkilileri basın açıklamaları yaparak sorunlarını aktarmışlardı. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada; “Malatya’ya ilgili komisyon başkanımızın ve herkesin duymasını istediğim bir konu daha var. Maalesef deprem bölgesi nedeniyle yıkım ve hafriyat ihaleleri yapılıyor. Yıkımlar 16 ay geçmesine rağmen devam ediyor. Malatya’da yapılan ihaleler, yıkım ihaleleri dışarıdan gelen insanlara veriliyor. Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba konuşmasının devamında “Özellikle deprem bölgesinde insanlar depremden beri TYP’de çalışıyorlar. Bu insanlar AFAD’ta, konteyner kentlerde işsiz bırakıldı. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta, kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli 22 Mayıs’ta işsiz kaldı. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek. TYP konusunda büyük dram var. Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.
Gündem, 03 Haziran 2024 01:40
Yorumlar (0)
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Üniversite Adaylarına Müjde: TYT ve AYT Sınav Ücretleri Belediyeden
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
ŞEHRİN YENİ BULUŞMA NOKTASI KAPILARINI AÇIYOR
KOSGEB Borçlarıyla İlgili Kritik Soru: Silme mi, Erteleme mi?
Battalgazi Belediyesi’nden Ramazan’a Özel Mukabele Programı
Yeşilyurt’ta Gelecek Gençlerle Yükseliyor: Girişimciliğe Belediye Desteği
Eğitimde Kalite Artıyor: Yeşilyurt Belediyesi’nden Hizmet İçi Eğitim Atağı
Okul Ziyaretleri Sürüyor: Başkan Er Bu Hafta İnönü Ortaokulu’ndaydı
AVCILIĞA BİLİNÇ, DOĞAYA SAYGI: YUSUF UÇAR’IN YEŞİLYURT’TAKİ BAŞARISI
Narkotik Operasyonunda Büyük Darbe: 9 Gözaltı, 8 Tutuklama
Malatya 16 Yaşında… Kelimelerle Kurulan Bir Hafıza
CHP Battalgazi Kadın Kolları’nda İstifa İddiası ve Cevapsız Sorular
Buhara Bulvarı’nda Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: 2 Yaralı
