AĞBABA, “MALATYA’DA YIKIM İHALELERİ NEDEN ŞEHİR DIŞINA VERİLİYOR?
Gündem, 03 Haziran 2024 22:56
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerini eleştirdi. “Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinde duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Ağbaba, bir kez daha deprem bölgesinde TYP’nin uzatılmasını istedi.
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, son günlerde Malatya kamuoyunu meşgul eden yıkım ve hafriyat ihaleleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinin ihaleden 1 saat önce kendilerine haber verildiğini, ihalelerin daha önceden haberi olan ve Malatya dışından gelen firmalara verildiğini, deprem sonrası mağdur olan esnafın değil şehir dışından gelen firmaların korunup kollandığını belirten firma yetkilileri basın açıklamaları yaparak sorunlarını aktarmışlardı. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada; “Malatya’ya ilgili komisyon başkanımızın ve herkesin duymasını istediğim bir konu daha var. Maalesef deprem bölgesi nedeniyle yıkım ve hafriyat ihaleleri yapılıyor. Yıkımlar 16 ay geçmesine rağmen devam ediyor. Malatya’da yapılan ihaleler, yıkım ihaleleri dışarıdan gelen insanlara veriliyor. Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba konuşmasının devamında “Özellikle deprem bölgesinde insanlar depremden beri TYP’de çalışıyorlar. Bu insanlar AFAD’ta, konteyner kentlerde işsiz bırakıldı. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta, kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli 22 Mayıs’ta işsiz kaldı. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek. TYP konusunda büyük dram var. Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.
Gündem, 03 Haziran 2024 22:56
Yorumlar (0)
Başkan Geçit, Asrın Felaketinin Toplumda Açtığı Derin Yaralara Dikkat Çekti
Malatya Bizim Evimiz”: Ekmeğine ve Şehrine Sahip Çıkan Duruş
Türkiye–Mısır İş Forumu’nda Malatya Rüzgârı: Sadıkoğlu Katılım Sağladı.
6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Depremin Üzerinden Yıllar Geçti, Malatya Hâlâ Aynı Sorularla Baş Başa
6 Şubat’ın 3. Yılında Başkan Er’den Duygu Yüklü Mesaj
Ulaşımı Rahatlatacak Proje: Başkan Er Alternatif Yolu Açıkladı
Battalgazi’de Sevindiren Haber: Kayıp Çocuk Bulundu
Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
Malatya’da Konteyner Yangını Korkuttu: Can Kaybı Yok
Deprem Sonrası Malatya’nın Enerji Altyapısına 3,5 Milyar TL’lik Dev Yatırım
Deprem Senesi Malatya: Enkaz Altında Kalan Hayatlar, Yarım Kalan Umutlar
BAŞKAN GEÇİT, MECLİS’TE KONUŞTU: “6 ŞUBAT’IN ACISI VE KAYIPLARIMIZ HÂLÂ YÜREĞİMİZDE”
Battalgazi’de Kanalboyu ve Orduzu Temizlikle Yenileniyor
Eğitime Destek Mesajı: Başkan Sami Er Barguzu Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
Vali Seddar Yavuz Yenilenen Acil Servis Açılışına Katıldı
MAGİNDER ve Hekimhan Muhtarlar Derneği Güçlerini Birleştirdi
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
