AĞBABA, “MALATYA’DA YIKIM İHALELERİ NEDEN ŞEHİR DIŞINA VERİLİYOR?
Gündem, 03 Haziran 2024 22:39
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerini eleştirdi. “Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinde duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Ağbaba, bir kez daha deprem bölgesinde TYP’nin uzatılmasını istedi.
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, son günlerde Malatya kamuoyunu meşgul eden yıkım ve hafriyat ihaleleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinin ihaleden 1 saat önce kendilerine haber verildiğini, ihalelerin daha önceden haberi olan ve Malatya dışından gelen firmalara verildiğini, deprem sonrası mağdur olan esnafın değil şehir dışından gelen firmaların korunup kollandığını belirten firma yetkilileri basın açıklamaları yaparak sorunlarını aktarmışlardı. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada; “Malatya’ya ilgili komisyon başkanımızın ve herkesin duymasını istediğim bir konu daha var. Maalesef deprem bölgesi nedeniyle yıkım ve hafriyat ihaleleri yapılıyor. Yıkımlar 16 ay geçmesine rağmen devam ediyor. Malatya’da yapılan ihaleler, yıkım ihaleleri dışarıdan gelen insanlara veriliyor. Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba konuşmasının devamında “Özellikle deprem bölgesinde insanlar depremden beri TYP’de çalışıyorlar. Bu insanlar AFAD’ta, konteyner kentlerde işsiz bırakıldı. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta, kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli 22 Mayıs’ta işsiz kaldı. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek. TYP konusunda büyük dram var. Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.
Gündem, 03 Haziran 2024 22:39
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan'da KOSGEB Kredileri Başlıyor Açıklaması
Battalgazi Belediyesi’nden Taziye Evlerine Büyük Yatırım
ÖLMEZTOPRAK’TAN BAKAN YERLİKAYA’YA MALATYA RAPORU
Orduzu Mahallesi'nde İntihar
Yeşilyurt Belediyesi “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışması Düzenliyor
Yeşilyurt Belediyesi ‘Gençlik Ve Ailem’ Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenliyor
Ruj değil, kalıcı canlılık: Dudak renginizi şeffaf katmanlarla, doğal haline geri getiriyorum.
Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde Geleceğin Ritmi Yankılandı
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN ER, VEFA KONAĞINDA YAŞLILARLA BİR ARAYA GELDİ
DEPREM ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI YENİLENİYOR
BAŞKAN GEÇİT: “HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU ULAŞIM”
Sadıkoğlu: “Dördüncü geçici vergi dönemi yeniden getirilmemeli”
VERGİ İNDİRİMİNE DEPREM ENGELİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Dağılımını Gerçekleştirdi
2007 DOĞUMLU MALATYA FENERSPOR SPORCUSU YİĞİT KAAN OKTAY ANKARA SİNCANSPORA TRANSFER OLDU.
Vali Seddar Yavuz Kırsal Konut Müteahhitleri ile Değerlendirme
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu'ndan Unutulmaz Konser
Yeşilyurt İlçemiz Bostanbaşı Mahallesi'nde Kasten Adam Yaralama
Yeşilyurt Belediyesi’nden Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Yakınca Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm
Deprem Bölgesinde Görev Yapan Gazeteciler
Bir Adım Sağlık’tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Çağrısı
Genç ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Altın İğne Tedavisi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN “SAHNE SENİN” ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
BAŞKANI ERDOĞAN ZELYURT’TAN 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
BAKAN BAK’TAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET
Yeşilyurt İlçesinde Yakınca Mahallesinde Zincirleme Trafik Kazası
Vali Seddar Yavuz TOKİ ve Emlak Konut Müteahhitleri ile Toplantı Gerçekleştirdi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Yeşilyurt Belediyesi, Suluköy’deki Mezarlık Alanını Yeniledi
İYİ Parti Yeşilyurt’ta Yeni Bir Dönem: Alper Karakurt İlçe Başkanı Seçildi
Malatya Kayısısı Üzerinden Polemik Şehirlere Zarar Veriyor
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
MALATYA ÇİFTÇİSİNE 7.1 MİLYAR TL DESTEK: ZİRAİ DON ÖDEMELERİ BAŞLADI
MALATYA’DA KOORDİNELİ ÇÖZÜM SÜRECİ
BAŞKAN ER: “MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
MUHTARLAR VE TOPLUMDAKİ ÖNEMLERİ
