Keskin, “Deprem bölgesindeki esnafın tüm vergi ve primleri 2 yıl silinmeli”
Ekonomi, 06 Haziran 2024 02:58
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir.” dedi.
ESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Taşdemir, Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç ve Oda Başkanları ile birlikte Çırmıhtı ve Gündüzbey’de faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.
-“Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmeliyiz”
Tek tek işyeri veya konteynerlerde bulunan esnafları ziyaret ederek sohbet ederek, sorun ve talepler için istişarelerde bulunan Başkan Şevket Keskin, “Yerel seçim süreci tamamlandı. Belediye başkanlarımız ve kamu kurumlarımız ile karşılıklı dayanışmayla, depremde çökmüş olan Malatya’da hayatı kolaylaştıracak çözümler üreterek, Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
-“Deprem bölgesindeki esnafın 2 yıl vergi ve sigorta primleri silinmeli”
6 Şubat depremlerinin en mağdur kesiminin esnaf camiası olduğunu belirten Keskin, “Depremlerin en mağdur kesimi esnaf olmuştur. Çünkü esnaf evini, işyerini ve yılların birikimi olan tüm sermayesini kaybetmiştir. 6 Şubat’tan itibaren vergi ve sigorta primleri sürekli öteleniyor. Bu çok yanlış. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki işyeri ve evi yıkılan, depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin tüm bakanları depremleri “Asrın felaketi” olarak nitelendirmiştir. Asrın felaketinin faturası küçük esnafa fatura edilmemeli. Malatya’da yaklaşık 3 bin esnaf konteyner verilmiştir ve bir çoğu iş yapamıyor, halen sırada yaklaşık 5 bin esnaf konteyner bekliyor. 16 aydır konteyner verilmemiş olan esnafın vergi ve sigorta primleri saat işler gibi deftere işliyor. Peki bu adil mi? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda destek ve müjde bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti.
Keskin, “Esnaf ve Sanatkar Odalarına deprem bölgesindeki esnafın yıllık aidat borcu konusunda hükümetimiz tarafından yüzde 24 oranında gecikme zammı uygulaması getirilmiştir. Esnaf kuruluşları olarak gecikme zammına karşıyız, ancak sisteme otomatik olarak yüklendiği için engel olamıyoruz. Bu konuda deprem bölgesinde esnafların iş ve işlemler içini gecikme zammı alınmamalı.” dedi.
Ekonomi, 06 Haziran 2024 02:58
Yorumlar (0)
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
