Günata Ailesinden Örnek Buluşma
Gündem, 18 Haziran 2024 11:15
Pandemi sürecinde iki yıl ara verilen, deprem sonrası ise 1 yıl ara verilen Günata Ailesi yakın akraba birlik ve dayanışma toplantısının sekizincisi Kurban Bayramında gerçekleşti.
Malatya eşrafından örnek bir aile tablosu çizen faaliyetleri arasında bir çok hayırlı hizmetlere de imza atan aile bir bahçeyi tıklım tıklım dolduran akrabalarıyla kaynaşma, güç birliği ve hedefleri konusunda Malatya’da tek, Türkiye de ise örneğine az rastlanan yada hiç olmayan bir Büyük birliktelikle yıllık toplanmalarına Bostanbaşındaki bahçeli baba evinde yapıldı.
Malatya ve İl dışından birlik toplantısına katılmak üzere gelen Günata Ailesi mensupları programı düzenleyen ve ev sahipliği yapan Malatya Türk Ocakları başkanı Nadir Günata anlamlı, duygulu ve hedefi olan bir konuşma gerçekleştirdi.
Çok sayıda erkek ve bayanların katıldığı dayanışma toplantısında konuşan Nadir Günata Aile birliğinin, komşu ve akraba birliğinin öneminden bahsederek Devletin temeli AİLEDİR bunun arasına fitne sokmayın, sokturmayın diyerek Ülkemizin birliğinin aile birliğinden geçtiğinden bahsetti. 300 kişiye yakın akrabaların bir araya gediği dayanışma toplantısında Kuran tilaveti, Mevlidi Şerif okunarak dualarla yapıldı.
ZİYAFETLERLE DEVAM EDEN AİLE BULUŞMASI GÖRÜLMEYE DEĞER NİTELİKTEYDİ.
Nadir Günata Milliyetçiliğin aileden başladığını ailesini sevenlerin Ülkesini seveceğini, Bayrağını, Vatanını ve Devletini seveceğini sahip çıkacağını, akrabaların birbirine kızabileceğini ama Küs olunamayacağını ısrarla anlattı.
Bunun kötü örneklerinin olduğundan bahsetti. Anaları, Babaları ve geçmişte vefat edenlerin hatıraları kendilerine rehber olduğunu ancak vefat ettikleri için dualarla yetindiğinden bahseden Nadir Günata;” Uzun bir aradan sonra nihayet bir araya geldik. Hepinizin Mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum, kutlu olsun. Allah bize daha nice güzel bayramları hepimize yaşatmayı nasip etsin.
Değerli misafirler bu gördüğünüz bahçe ve etrafında bulunan bütün topraklar Atalarımızdan bize kalan miraslar idi. Ancak zaman içerisinde tabi parçalanmalar, veraset şeklinde dağılmalar oldu. Ancak bilinmeli ki sağımızda gördüğümüz ceviz ağacı babamızdan kalan bir eserdi. Solumuzda gördüğümüz kızılcık belki bizim tarihimizi simgeleyen 3 - 5 yüzyıl geriye giden bir kızılcık ağacıdır.
Uzun zaman sonra biliyorsunuz, Pandemi, Korona denen illet başımıza geldi. Bu arada büyük kayıplarımız yaşandı. 2020 yılında Elazığ sivrice depremi oldu Malatya bundan sarsıldı birçok vatandaşımızı kaybettik, yuvaları yıkıldı.
Ne yazık ki 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen tarihinde ilk defa görülen büyük deprem sonrası 50 bin vatandaşımız şehit oldu ve onbinlerce vatandaşımız evsiz, barksız yuvasız kaldı. Ama Devletimiz elinden gelen kudreti gücü göstererek samimi olarak gayret etmeye çalıştı.
Biz hepsine dua ediyoruz. Mekânları Cennet olsun. Anlaşılıyor ki Akrabalarımız sık, sık bir araya gelmesi gerekir. Ülkenin de buna ihtiyacı var. Milletimizin de buna ihtiyacı var. Her şey birlikten bir olmaktan geçer. O yüzden Aile birliği Devletin, Milletin temelidir. Bu temele çok dikkat etmemiz lazım.
Hepimiz belli bir yaşa gelmiş ve memleketin hizmetinde gayret gösteren insanlarız. Elbette eksikler var, kusurlar var, yanlışlar var diyebiliriz ama biz Çanakkale savaşında hoşafla o savaşı kazanmış bir milletin evlatlarıyız. Soğan ekmek rahmetli anamın dediği gibi soğan ekmek yeriz ama huzurumuzu, mutluluğumuzu, güvenliğimizi, geleceğimizi karartmayız.
O yüzden bu günlerinde kısa zamanda geçmesi için elden gelen gayreti hep beraber gösterelim ve dua edelim. Aziz misafirler bizim hatırımızı saydınız, hatırımıza önem verdiniz geldiniz. İstanbul’dan Sabri abim geldi Yeğenim Mehmet geldi, yeğenim Zafer geldi, yani aslında ailemiz büyük bir aile çoğu dışarıda. Bu birlik beraberliğimizi dün nasıl devam ettirildi ise bundan sonra’da Günata Ailesi olarak hep birlikte devam ettireceğiz.
Deprem nedeniyle de birçoğu gelme fırsatı bulamadı hepsi ayrı vilayetlere dağıldı. İnşallah bu zaman geçecek ve yeniden gelecek sene ve ondaki senelerde daha kalabalık olarak bir araya geleceğiz. Biz örneği var mı bilmiyorum ama şimdiki Ankara valimiz muhterem kardeşimiz Vasip Şahin Bey bana söyledi” Türkiye’de Örneği var mı acaba? “ Yani Kurban Bayramında veya başka bir zamanda bütün aileyi bir araya getirip sülaleyi toplayıp tabiri caiz ise istişare etmek, kongre yapmak, nasıl bugün milyonlarca vatandaşımız ve dünya Müslümanları nasıl bir araya geliyor kongre yapıyor işte biz bunun müvesilini teşkil ediyoruz biz.
Burada biz Günata Ailesi olarak Çoluğumuzla, Çocuğumuzla, akrabalarımızla bayramlaşma toplantısı yapıyoruz. Çünkü; bu insanlar her birine ayrı, ayrı gitme sorumluluğunu taşıyoruz ama gidemiyoruz. İmkanlar kısıtlı ama böyle bir toplantıda böyle bir istişarede herkes bir araya geliyor Kadınıyla, Erkeğiyle çocuklarıyla birbirini tanıyor.
Aile bağlarını güçlendirmek, yeni yetişen gençlerimizi birbirleriyle tanıştırmak, gelinleri bir araya getirmek, Kızlarımızla bir araya getirmek bizim en büyük görevlerimizden biridir. Hepimiz belli bir yaşa gelmiş ve memleketin hizmetinde gayret gösteren insanlarız.
Ben çok uzun yıllar sonra burada feridun Muhammed’in oğlu Hüseyin var. Hüseyin’in oğlu Memed’i bakın kendisi çok önemli bir bilim insanı Mehmet Günata’yı ben çok uzun yıllar sonra buradaki bir yemekte tanıma fırsatı buldum.
Bunlar bizim için vesiledir. Yarın bizler Ahirete göçtüğümüz zaman çocuklarımızın birbirini tanıması lazım. Bu bağlılığın devam etmesi lazım. Diyaloğun devam etmesi lazım.
Ailelerimiz arasında sülalelerimiz arasında mağdurumuz olan var mı? Sıkıntısı olan var mı? Derde düşmüş olan, Derman arayan var mı? Bize ne düşer biz ne yapabiliriz bunların hepsini inşallah zaman içerisinde birbirimizin telefonları hepimizde var görüşeceğiz konuşacağız. Elimizden gelen bütün gayreti ile katkı sağlayarak neticeye gideceğiz inşaAllah.
Geleneksel olarak başlattığımız bayramlaşma merasimi ve Günata Ailesi buluşması inşaAllah gelecek sene daha büyük kalabalıkla bir araya geliriz. Daha önce aramızda Şükrü dayımız vardı. Burada Cevdet amcamız vardı. Behiye Ablamız vardı. Burada benim Halalarım vardı. Dayım vardı, burada nice büyüklerimiz vardı.
Anam vardı, Babam vardı. Bu toplantılara iştirak etmişlerdi. En sonunda Anam şurada oturuyordu biliyorsunuz Battaniye üzerine koymuştum biz bunların hepsini yaşadık. Bu demektir ki biz ölüme bir adım yakınız. Yani çok yakınız. Artık kimsenin kimseye bir sıkıntısı olmasın, herkes birbirleriyle helalleşsin, birbirleriyle güzel olsun, iyi olsun bundan sonraki hayatımız hep böyle birlik, beraberlik içerisinde olsun ki Milletimizle, Devletimizle daha büyük ebed, müddet yaşarız.
Ben hepinize ayrı, ayrı teşekkür ederim. Allah Razı olsun. Ailemizin en büyüğü Rıfat abimizde geldi. Herkese tekrar hayırlı bayramlar diliyorum.
Gündem, 18 Haziran 2024 11:15
Yorumlar (0)
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
