Günata Ailesinden Örnek Buluşma

Gündem, 18 Haziran 2024 15:13

Günata Ailesinden Örnek Buluşma

Pandemi sürecinde iki yıl ara verilen, deprem sonrası ise 1 yıl ara verilen Günata Ailesi yakın akraba birlik ve dayanışma toplantısının sekizincisi Kurban Bayramında gerçekleşti.

Malatya eşrafından örnek bir aile tablosu çizen faaliyetleri arasında bir çok hayırlı hizmetlere de imza atan aile bir bahçeyi tıklım tıklım dolduran akrabalarıyla kaynaşma, güç birliği ve hedefleri konusunda Malatya’da tek, Türkiye de ise örneğine az rastlanan yada hiç olmayan bir Büyük birliktelikle yıllık toplanmalarına Bostanbaşındaki bahçeli baba evinde yapıldı.

  Malatya ve İl dışından birlik toplantısına katılmak üzere gelen Günata Ailesi mensupları programı düzenleyen ve ev sahipliği yapan Malatya Türk Ocakları başkanı Nadir Günata anlamlı, duygulu ve hedefi olan bir konuşma gerçekleştirdi.

 

          Çok sayıda erkek ve bayanların katıldığı dayanışma toplantısında konuşan Nadir Günata Aile birliğinin, komşu ve akraba birliğinin öneminden bahsederek Devletin temeli AİLEDİR bunun arasına fitne sokmayın, sokturmayın diyerek Ülkemizin birliğinin aile birliğinden geçtiğinden bahsetti. 300 kişiye yakın akrabaların bir araya gediği dayanışma toplantısında Kuran tilaveti, Mevlidi Şerif okunarak dualarla yapıldı.

 

ZİYAFETLERLE DEVAM EDEN AİLE BULUŞMASI GÖRÜLMEYE DEĞER NİTELİKTEYDİ.

 

         Nadir Günata Milliyetçiliğin aileden başladığını ailesini sevenlerin Ülkesini seveceğini, Bayrağını, Vatanını ve Devletini seveceğini sahip çıkacağını, akrabaların birbirine kızabileceğini ama Küs olunamayacağını ısrarla anlattı. 

 

          Bunun kötü örneklerinin olduğundan bahsetti. Anaları, Babaları ve geçmişte vefat edenlerin hatıraları kendilerine rehber olduğunu ancak vefat ettikleri için dualarla yetindiğinden bahseden Nadir Günata;” Uzun bir aradan sonra nihayet bir araya geldik. Hepinizin Mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum, kutlu olsun. Allah bize daha nice güzel bayramları hepimize yaşatmayı nasip etsin. 

   Değerli misafirler bu gördüğünüz bahçe ve etrafında bulunan bütün topraklar Atalarımızdan bize kalan miraslar idi. Ancak zaman içerisinde tabi parçalanmalar, veraset şeklinde dağılmalar oldu. Ancak bilinmeli ki sağımızda gördüğümüz ceviz ağacı babamızdan kalan bir eserdi. Solumuzda gördüğümüz kızılcık belki bizim tarihimizi simgeleyen 3 - 5 yüzyıl geriye giden bir kızılcık ağacıdır.

 Uzun zaman sonra biliyorsunuz, Pandemi, Korona denen illet başımıza geldi. Bu arada büyük kayıplarımız yaşandı. 2020 yılında Elazığ sivrice depremi oldu Malatya bundan sarsıldı birçok vatandaşımızı kaybettik, yuvaları yıkıldı.

 Ne yazık ki 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen tarihinde ilk defa görülen büyük deprem sonrası 50 bin vatandaşımız şehit oldu ve onbinlerce vatandaşımız evsiz, barksız yuvasız kaldı. Ama Devletimiz elinden gelen kudreti gücü göstererek samimi olarak gayret etmeye çalıştı.

 Biz hepsine dua ediyoruz. Mekânları Cennet olsun. Anlaşılıyor ki Akrabalarımız sık, sık bir araya gelmesi gerekir. Ülkenin de buna ihtiyacı var. Milletimizin de buna ihtiyacı var. Her şey birlikten bir olmaktan geçer. O yüzden Aile birliği Devletin, Milletin temelidir. Bu temele çok dikkat etmemiz lazım.

  Hepimiz belli bir yaşa gelmiş ve memleketin hizmetinde gayret gösteren insanlarız. Elbette eksikler var, kusurlar var, yanlışlar var diyebiliriz ama biz Çanakkale savaşında hoşafla o savaşı kazanmış bir milletin evlatlarıyız. Soğan ekmek rahmetli anamın dediği gibi soğan ekmek yeriz ama huzurumuzu, mutluluğumuzu, güvenliğimizi, geleceğimizi karartmayız. 

   O yüzden bu günlerinde kısa zamanda geçmesi için elden gelen gayreti hep beraber gösterelim ve dua edelim. Aziz misafirler bizim hatırımızı saydınız, hatırımıza önem verdiniz geldiniz. İstanbul’dan Sabri abim geldi Yeğenim Mehmet geldi, yeğenim Zafer geldi, yani aslında ailemiz büyük bir aile çoğu dışarıda. Bu birlik beraberliğimizi dün nasıl devam ettirildi ise bundan sonra’da Günata Ailesi olarak hep birlikte devam ettireceğiz.

Deprem nedeniyle de birçoğu gelme fırsatı bulamadı hepsi ayrı vilayetlere dağıldı. İnşallah bu zaman geçecek ve yeniden gelecek sene ve ondaki senelerde daha kalabalık olarak bir araya geleceğiz. Biz örneği var mı bilmiyorum ama şimdiki Ankara valimiz muhterem kardeşimiz Vasip Şahin Bey bana söyledi” Türkiye’de Örneği var mı acaba? “ Yani Kurban Bayramında veya başka bir zamanda bütün aileyi bir araya getirip sülaleyi toplayıp tabiri caiz ise istişare etmek, kongre yapmak, nasıl bugün milyonlarca vatandaşımız ve dünya Müslümanları nasıl bir araya geliyor kongre yapıyor işte biz bunun müvesilini teşkil ediyoruz biz. 

 Burada biz Günata Ailesi olarak Çoluğumuzla, Çocuğumuzla, akrabalarımızla bayramlaşma toplantısı yapıyoruz. Çünkü; bu insanlar her birine ayrı, ayrı gitme sorumluluğunu taşıyoruz ama gidemiyoruz. İmkanlar kısıtlı ama böyle bir toplantıda böyle bir istişarede herkes bir araya geliyor Kadınıyla, Erkeğiyle çocuklarıyla birbirini tanıyor.

 Aile bağlarını güçlendirmek, yeni yetişen gençlerimizi birbirleriyle tanıştırmak, gelinleri bir araya getirmek, Kızlarımızla bir araya getirmek bizim en büyük görevlerimizden biridir. Hepimiz belli bir yaşa gelmiş ve memleketin hizmetinde gayret gösteren insanlarız.

 Ben çok uzun yıllar sonra burada feridun Muhammed’in oğlu Hüseyin var. Hüseyin’in oğlu Memed’i bakın kendisi çok önemli bir bilim insanı Mehmet Günata’yı ben çok uzun yıllar sonra buradaki bir yemekte tanıma fırsatı buldum.

Bunlar bizim için vesiledir. Yarın bizler Ahirete göçtüğümüz zaman çocuklarımızın birbirini tanıması lazım. Bu bağlılığın devam etmesi lazım. Diyaloğun devam etmesi lazım.

 Ailelerimiz arasında sülalelerimiz arasında mağdurumuz olan var mı? Sıkıntısı olan var mı? Derde düşmüş olan, Derman arayan var mı? Bize ne düşer biz ne yapabiliriz bunların hepsini inşallah zaman içerisinde birbirimizin telefonları hepimizde var görüşeceğiz konuşacağız. Elimizden gelen bütün gayreti ile katkı sağlayarak neticeye gideceğiz inşaAllah. 

  Geleneksel olarak başlattığımız bayramlaşma merasimi ve Günata Ailesi buluşması inşaAllah gelecek sene daha büyük kalabalıkla bir araya geliriz. Daha önce aramızda Şükrü dayımız vardı. Burada Cevdet amcamız vardı. Behiye Ablamız vardı. Burada benim Halalarım vardı. Dayım vardı, burada nice büyüklerimiz vardı.

 Anam vardı, Babam vardı. Bu toplantılara iştirak etmişlerdi. En sonunda Anam şurada oturuyordu biliyorsunuz Battaniye üzerine koymuştum biz bunların hepsini yaşadık. Bu demektir ki biz ölüme bir adım yakınız. Yani çok yakınız. Artık kimsenin kimseye bir sıkıntısı olmasın, herkes birbirleriyle helalleşsin, birbirleriyle güzel olsun, iyi olsun bundan sonraki hayatımız hep böyle birlik, beraberlik içerisinde olsun ki Milletimizle, Devletimizle daha büyük ebed, müddet yaşarız. 

   Ben hepinize ayrı, ayrı teşekkür ederim. Allah Razı olsun. Ailemizin en büyüğü Rıfat abimizde geldi. Herkese tekrar hayırlı bayramlar diliyorum.

Gündem, 18 Haziran 2024 15:13

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı

Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı

GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI

GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI

Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!

Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!

Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!

Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!

Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu

Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu

Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor

Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor

Kültür ve Medeniyet Yolculuğu

Kültür ve Medeniyet Yolculuğu

Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür

Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür

Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale

Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale

MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı

Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı

“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”

“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;

Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik

Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik

Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor

Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor

Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir

Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir

Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı

Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı

Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:

Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:

Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi

Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı

Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı

Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!

Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!

İZDO'dan Konak Engelsiz Yaşam Köyüne Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

İZDO'dan Konak Engelsiz Yaşam Köyüne Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

AĞBABA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ’NDE KONUŞTU

AĞBABA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ’NDE KONUŞTU

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ %120 ARTIŞLA YENİLENDİ

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ %120 ARTIŞLA YENİLENDİ

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ

MALATYA, 2025 HELAL ZİRVESİ’NE ‘TEK KONUK İL’ OLARAK ÇIKARMA YAPTI

MALATYA, 2025 HELAL ZİRVESİ’NE ‘TEK KONUK İL’ OLARAK ÇIKARMA YAPTI

Asayiş Şube’den Yağma, Tefecilik ve Kumar Operasyonu: 31 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Asayiş Şube’den Yağma, Tefecilik ve Kumar Operasyonu: 31 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

KOM’dan Peş Peşe Operasyonlar: Şahıslar, İkametler ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı

KOM’dan Peş Peşe Operasyonlar: Şahıslar, İkametler ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı

BATTALGAZİ BULGURLU’DA OTOMOBİL VE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: YARALI VAR

BATTALGAZİ BULGURLU’DA OTOMOBİL VE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: YARALI VAR

Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik

Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik

NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI

NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI

Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı

Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı

Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde

Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde

Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor

Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor

Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı

Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi

Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi

Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor

Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor