BAŞKAN GEÇİT, TRT GAP RADYO’NUN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
Gündem, 29 Haziran 2024 16:25
BAŞKAN GEÇİT, TRT GAP RADYO’NUN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, TRT GAP Diyarbakır Radyosunda yayınlanan ‘Hayatın İçinde’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Geçit, Yeşilyurt’ İlçesinde ki yatırımlar ve geleceğe yönelik hazırladıkları projelere ilişkin dinleyicilere önemli bilgiler paylaştı.
Gonca Mete’nin hazırlayıp-sunduğu ‘Hayatın İçinde’ adlı programa telefon bağlantısıyla katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, öncelikle hedeflerinin Yeşilyurt’ta ki deprem yaralarını bir an önce sarmak ve depremin etkilerini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yeşilyurt İlçesinde yürütülen tüm yatırımlar için belediyenin imkanlarını seferber ettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, “Bizim temel hedefimiz öncelikle deprem yaralarını sarmak, vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına taşımak ve esnaflarımızın yeni işyerlerinde ticaretlerini sürdürmelerini sağlamaktır. Seçim döneminde de iki yıl içerisinde yaraları saracağımıza yönelik sözler vermiştik, bu hedefi gerçekleştirmek için sıkı, planlı ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Deprem felaketlerinde çok sayıda canımızı kaybettik, fiziksel ve sosyal yönden büyük bir tahribata uğradık. Toplumu yeniden ayağa kaldırmak için bir yandan fiziksel yatırımların hayata geçmesi için imkanlarımızı seferber ederken diğer taraftan kültür ve spor merkezlerimiz aracılığıyla sosyal, kültürel, sanatsal ve meslek edindirme kursları düzenliyoruz. İlçemizin farklı noktalarındaki bu tür merkezlerimizi haftanın yedi günü açık tutuyoruz. İlçe Halk Eğitim Merkezimizle işbirliğinde düzenlediğimiz hobi ve meslek edindirme kurslarımızın yanı sıra yaz spor okullarımız, erdem okullarımız ve kuran kurslarımıza katılımın yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımız bu kurslar sayesinde bilgi ve becerilerini geliştiriyorlar, sosyalleşiyorlar, yeni arkadaşlıklar edinerek deprem sonrasında oluşan psikolojik ortamdan uzak durmaya çalışıyorlar. Bir yandan fiziksel çalışmalarımız diğer taraftan vatandaşlarımızın sosyal yönlerini güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yaşanan deprem travmasının atlatılması için her türlü girişim, çalışma ve hizmet yerine getiriliyor. Belediye bünyesinde kurduğumuz psikoloji danışma merkezimizle vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle koordineli ve düzenli yürüttüğümüz çalışmalarla özellikle konteyner kentlerde kalan hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının çözüme kavuşması için aktif bir şekilde çalışıp, sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Konteynırlarımızı sık sık ziyaret ediyoruz, iletilen taleplerin çözüme kavuşturmak için projeler uyguluyoruz, girişimlerde bulunuyoruz. Tabii ki depreme ait tüm süreçlerin ortadan kaldırılması gerekiyor ki her şey normale dönsün. İlçemizdeki 41 konteyner kentimizde kalan 50 bine yakın depremzede hemşehrimizi kalıcı konutlarına taşıdıktan sonra hayat normale dönecek.Belediye olarak hayatın normale dönmesi için kendi bölgemizdeki hizmetleri titizlikle yerine getiriyoruz. Merkezi Hükümetimiz ve Bakanlıklarımızın dan büyük destekler alıyoruz. Mahallelerimizin sorunlarına karşı çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Yeşilyurt’ta çevre yolunun altı ve üstü kavramının tamamen ortadan kaldırmak, tüm yaşam alanlarını aynı gelişmişlik seviyesine ulaştırmak bizim önceliklerimiz arasındadır.” dedi.
Başkan Geçit, Yeşilyurt’taki fiziksel tahribatları ortadan kaldırmak için çok ciddi çalışmalar yürüttüklerinden bahsederken şunları söyledi: “Bakanlığımızın kontrolünde ilerleyen rezerv alanlarda yeniden yapılanma ve kentleşme süreciyle ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz, destek talebi olduğu anda ekiplerimizi ve iş makinalarımızı seferber ediyoruz. Bununla birlikte yerinde dönüşümle ilgili de kendi görev ve yetki alanımızdaki çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. Yeşilyurt’un tarihi merkezlerindeki tescilli yapıları yeniden restore ederek ayağa kaldırmak için projelerimizi başlattık, ihale sürecine doğru gidiyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkan Geçit programın sonunda yeni dönem projelerinden olan ‘Huzur Dünyası Kampüsü’ Projesi hakkında bilgiler paylaşırken, “ ‘Huzur Dünyası Kampüsü’ projemiz çatısı altında hayata geçireceğimiz hizmetlerle sağlıklı yaşlanmaya yönelik bir merkez kurmayı planlıyoruz. Bu merkezimizde 65 yaş üstü dezavantajlı vatandaşlarımıza sağlıklı yaşlanma için neler yapılması, ilaçların kullanım şekli, günlük fiziksel egzersizlerini nasıl yapmaları, ev ortamlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği ve beslenme alışkanlıkları başta olmak üzere birçok konu başlığında kendilerine yardımcı olacağız. Danışmanlık alamayan, fizik tedavi merkezine gidemeyen dezavantajlı yaşlılarımıza fizik tedavi seansları uygulayacağız, onları misafir ederek sağlıklı beslenme ve egzersizler üzerine eğitimler verip, sağlıklı yaşlanma süreçlerine destek sunacağız. Ön hazırlıkları sona eren bu projemizi tamamlayıp ilçemize kazandırdığımız zaman ulusal ölçekte ses getireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Gündem, 29 Haziran 2024 16:25
Yorumlar (0)
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
