AK Partili Çalık: Derslik sayısı 18 yılda 2 katına çıktı
Eğitim, 30 Aralık 2020 21:25AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Eğitime ayrılan kaynakla eğitim alanında bir çok yatırım gerçekleştirildi. Ülke genelinde 18 yılda 336 bin, Malatya’da ise 5 bini aşkın yeni derslik yapıldı” dedi.
Milletvekili Çalık, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Milli Egemenlik Ortaokulu'nda tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Öznur Çalık, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tablet bilgisayar desteğinde 3. fazıyla birlikte toplam 266 bin 500 cihazın öğrencilere ulaştığını ifade etti.
“79 yılda 343 bin, bizim dönemimizde 336 bin derslik yapıldı”
Çalık, 2021 yılında da bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını belirterek, “Eğitime ayrılan kaynakla eğitim alanında birçok yatırımı gerçekleştirildi, okullar, derslikler yapıldı. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 343 bin 93 derslik yapılmış iken 2003 yılından bugüne kadar 53 bin 601 adedi hayırseverler tarafından olmak üzere toplam 336 bin 355 yeni dersliğin yapımı tamamlandı. Bu çalışmalar sonrasında derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 36'dan 24'e, ortaöğretimde ise 30'dan 19'a düştü” diye konuştu.
Malatya’da 1 milyar 270 bin TL eğitime yatırım
Milletvekili Çalık, Malatya’ya son 18 yılda 1 milyar 270 bin TL eğitim yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “2003 ile 2020 arasında yaptığımız yeni derslik sayısı 5 bini geçti. Yine bu dönemde şartlı eğitim yardımı kapsamında 101 milyon 775 bin lira destek verdik. Eğitimin en temel unsuru olan öğretmen sayısını artırdık. Malatya’mızda 2002-2003 eğitim öğretim yılında öğretmen sayısı 7 bin 227 iken bugün 13 bini geçti” dedi.
Milletvekili Çalık ile öğrencilerin neşeli sohbeti
Milletvekili Çalık’ın programda öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette neşeli diyaloglar yaşandı. Çalık, “Biz sizi çok seviyoruz, okullarınızı özlediğinizi de biliyoruz. Okullarınız, öğretmenlerinizde sizleri çok özledi. İnşallah bu maskelerden kurtulacağımız dönem sonrası sizlerde yeniden öğretmenlerinizle bulaşacaksınız. Ama okullarınıza gidip, öğretmenlerinizle buluşana kadar derslerinizi bu tabletlerden takip edebileceksiniz. Bu tabletlerin içerisinde internette var. İnşallah bütün evlatlarımıza da bu tabletleri dağıtacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim, 30 Aralık 2020 21:25
Yorumlar (0)
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
