Yeşilyurt Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı
Gündem, 03 Temmuz 2024 17:34
Yeşilyurt Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Yaptı
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantısında gündemdeki komisyon raporları ile teklifleri tek tek görüşerek karara bağladı.
Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleşen Temmuz Ayı Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 06 Haziran 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda; Yeşilyurt Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarih ve 79 sayılı kararında; “Tabii zemini yoldan yüksek veya yola nazaran set teşkil eden arazilerde yapılması planlanan bodrum hariç iki katlı veya villa tipi yapıların tabi zeminden kotlandırılması halinde, ön bahçe mesafesi içinde, tabi zemin altında kalmak ve bahçe vasfını ortadan kaldırmamak şartıyla, iç net yüksekliği 2.60 metreyi aşmayan ve uygun olduğu hallerde esas yapı ile irtibatı buradan sağlanan, civarın karakteri veya yol ve arazi durumu incelenerek esas yapıya ait kapalı set altı otopark yapılmasında ilgili idare yetkilidir. Yapılacak olan set altı otopark uygulamalarının olduğu yerlerde veya arazi meyillerinin yüksek olduğu yerlerde, tüm inşai faaliyetler göz önünde bulundurularak duvar yüksekliği en fazla 3,5 metre olmalıdır. Uygulamalar mühendislik esaslarına göre projelendirilerek idare onayından sonra yapılmalıdır. Set altı otoparklar projelendirilirken; Taks ve emsal alanına dâhil edilmeyip, otopark alanı inşaat alanına dâhil edilmelidir. Bir araç için net otopark alanı 25 m2 olmalı ve her yapı için 2 araç otopark alanı düzenlenmelidir. Otopark kapıları dışa doğru açılmamalıdır. Birden fazla ana yapı yapılması planlanan parsellerde ise her yapı kendi içinde değerlendirilmelidir. Set altı otoparklarla ilgili uygulamalar mimari estetik komisyonunun uygun görüşü alınarak izinlendirilecektir.” yönünde aldığı karar, “Ancak geçen süre zarfında bölgede bodrum hariç iki katlı veya villa tipi yapıların yapının tabi zeminde kotlandırılmış olması durumunda ön bahçe mesafesinde eğimin bertaraf edilebilmesi için tesviye yapıldığı bu kapsamda 02.03.2022 tarih ve 79 sayılı Belediyemiz Meclis kararı ile izin verilen otopark yapımına ilişkin kıstasta yol kotu ile parsel sınır kotu arasındaki ara değerlerde mağduriyetlerin olduğu bu kapsamda bahse konu Meclis Kararında zikredilen “…tabi zemin …” ifadesinden “tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin….” olarak güncellenmesine yönelik teklif görüşülerek kabul edildi.
Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan, “7269 sayılı kanun kapsamında düzenlenen güçlendirme ruhsatları için güçlendirme bitiş tutanağı düzenlenmiş yapılara ait güçlendirmeye esas yapı kullanma izin belgesinin düzenlenmesine yönelik hazırlanan, “ 7269 sayılı kanun hüküm ve esaslar çerçevesinde Valilikler'in ( İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ) yetkili kılındığı, orta hasarlı konutlar için onarım ve güçlendirme genelgesi doğrultusunda, işlemlerinin tamamlanıp, tamamlanmadığı ve tamamlanan konutları ait yapı kullanım izininin verilmesi hususlarının belediyelerin görev ve sorumluluklarına girdiği belirtilmektedir. Bu kapsamda düzenlenen güçlendirme ruhsatları için güçlendirme bitiş tutanağı düzenlenmiş yapılara ait güçlendirmeye esas yapı kullanma izin belgesi düzenlenmesi gerektiğinden söz konusu yapıların düzenlenen belgenin sadece güçlendirme imalatına istinaden düzenleneceği binanın daha önceden yapım aşamasında kaynaklanan hatalar ve ihlallerin müktesep hak teşkil etmeyeceği kullanıcı vatandaşların hali hazır haklarının korunması amaçlanmıştır.” teklifi de onaylandı.
Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün, Yeşilyurt Belediyesi’ndeki norm kadro ihdasına ilişkin Meclis Başkanlığına sunduğu teklif ise görüşülerek kabul edildi.
Toplantıda ayrıca altı madde İmar Komisyonuna havale edilirken, dört madde ise Ağustos Ayı Toplantısında görüşülmek üzere ertelendi. Gündemindeki tüm maddeleri tek tek görüşerek karar altına alan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Toplantısını 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.
Gündem, 03 Temmuz 2024 17:34
Yorumlar (0)
Wellness, Malatya’da Geleceğin Antrenörlerini Yetiştiriyor
Battalgazi’de Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
Nice 7 Yıllara: Malatya Megahaber’den Okuyucularına Vefa Mesajı
Aslantaş Gitti, Hesap Soracak Kimse Kalmadı! Darende’nin Parası Nerede, Malatya’nın Tarihi Nerede?
Vali Seddar Yavuz, Güvenlik Güçlerimize Araç Teslim Törenine Katıldı
Bostanbaşı’nda Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Ağır Yaralandı
Yeşilyurt’ta Drift Atan Sürücü Yakalandı, Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Gençlerin Sesi Battalgazi’de Yükseldi: Gençlik Çalışmaları Değerlendirildi
Eğitim ve Havacılık El Ele: “Biz Yaptık” 3. Kez Açılıyor
Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde Rekor Katılım: 1350 Öğrenci Sınavda
1350 Öğrenci Büyükşehir’in Deneme Sınavında Ter Döktü
Malatya Akçadağ’da Korkunç Kaza: Karı-Koca Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 3
Malatya’da Bugün Vefat Edenler
Esen Uyardı: “Felaketin Adresi Eski Yapılar, Dönüşüm Şart”
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Operasyonu: Bin 169 Sentetik Hap ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Beydağı Otel Davasında Yargılama Sürüyor: Güncel Zemin Etüdü Raporları İstendi
Battalgazi’de Konteyner Kentte İntihar Olayı
Özsan Sanayi’de Esnafın Sesi Yükseldi, Başkan Geçit Dinledi
Malatya’da 900’ü Aşkın STK Var… Peki Kaçı Sahada, Kaçı Sadece Tabelada?
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Mevsiminde Beslenmek: Bağışıklığı Güçlendirmenin Doğal Yolu
Ekonomik Daralmaya Rağmen Güzellik Kazandı: Kalıcı Makyajda Teknoloji Hamlesi
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
Nöronal Enerjinin Kalbi Ankara’da Attı
Kameranı Kap, Yarışa Katıl: 1. Kısa Film Festivali İçin Son Gün 15 Aralık
Hakem Tartışmaları Gölgesinde Türk Futbolu, Malatya’da Tehlike Büyüyor
Battalgazi Belediyesi Yılın Son Meclis Toplantısını Yaptı
Geleceğini Arayan Gençler Büyükşehir’in Üniversite Günlerinde Buluştu
MASKİ, Kuluncak’ın Yıllardır Beklediği Altyapı ve İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Sadıkoğlu: “İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var”
Akçadağ’a Kalkınma ve İnovasyon Merkezi Açıldı
SULAMA BİRLİKLERİ NE İŞ YAPIYOR?
MALATYA’DA MÜCBİR SEBEP UZATILMASI: SAHADA YİNE TEK KİŞİ, GERİ KALANLAR NEREDE?
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
