Sadıkoğlu: Binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz
Ekonomi, 04 Temmuz 2024 14:35
Malatya’nın nitelikli göç vermeye devam ettiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konteynerlerde faaliyet yürüten basın kuruluşlarını ziyaret etti.
“BASINIMIZ EN ÖNEMLİ GÖREVİ ÜSTLENİYOR”
Ziyaretler sırasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Üyelerimizin ve şehrimizin sorunları ile taleplerimizi güçlü şekilde duyurabilmek ve kamuoyu oluşturabilme noktasında basınımız en önemli görevi üstleniyor. Basın kuruluşlarımız ve basın emekçilerimizi ziyaretimizde Malatya gündemi üzerine fikir alışverişinde bulunup başta mücbir sebep halinin uzatılması, nitelikli personel göçü, kesilen kira yardımları gibi sorunların daha fazla gündemde tutulması adına destek talebinde bulunduk” dedi.
“MALATYALILIK HER ZAMAN PARTİ KİMLİĞİNİN ÖNÜNDE OLMALI”
Şehrin sorunlarının çözümü için milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Devletimizin verdiği imkanı kesinlikle haksız yere kullanmayacağımızı, kullanma derdimizin de olmadığını ifade etmek isterim. Mücbir sebep süresinin 2 ay sonra sona ermesi gündemde. İş yerlerimiz teslim edilene kadar mücbir sebep devam etmeli. Konutlar teslim edilene kadar kira desteği devam etmeli. Gerek iş yerleri gerekse konutlar teslim edilince destek kesilebilir. Bizler zaten daha fazla destek istemeyiz, bir an önce devletimize olan borcumuzu ödemek isteriz. Bu konuda siyasilerde bizi desteklemeli. Malatyalılık her zaman parti kimliğinin önünde olmalı. İş insanlarımızın ve şehrimizin gündeme getirdiğimiz sorunlarının çözümü için milletvekillerinin de destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMELİYİZ”
Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehre doğru gidildiği mesajı veren Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimiz nitelikli göç vermeye devam ediyor. Gerek OSB’mizdeki personeller, gerek doktorlar, gerekse beyaz yakalı dediğimiz tüm kesim bir bir şehri terk ediyor. Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. İşçi-işveren payı olarak devlete ödediğimiz paranın çalışanlarımıza yansıtılmasını ve bu şekilde şehrimizdeki çalışma koşullarının cazip hale getirilmesini talep ediyoruz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 04 Temmuz 2024 14:35
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü
