Battalgazi’de Yaz Kursları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Spor, 19 Temmuz 2024 21:14
Battalgazi’de Yaz Kursları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen yaz kursları devam ediyor. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik, taekwondo, satranç ve eğitsel oyunlar gibi aktivitelerle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunulurken, Ağustos ayı itibariyle ders programına eklenecek Adab-ı Muaşeret ve Değerler Eğitimi dersleriyle çocukların kişisel, sosyal ve ahlak gelişimlerine de katkı sunulması hedefleniyor.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatları doğrultusunda, Sosyal Yaşam Merkezi’nde çocukların yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yaz spor okulu birinci dönemi devam ediyor. 2 Temmuz’da başlayan yaz okulunun ilk dönemi 28 Temmuz’da sona erecek. 7-14 yaş arasındaki çocuklara farklı spor dallarını deneme ve yeteneklerini keşfetme imkanı sunuluyor. Haftanın 6 günü 09.00-16.00 saatleri arasında futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, taekwondo, satranç, eğitsel oyun gibi faaliyetler yapılıyor. Ağustos ayında başlayacak yaz kursunun 2.döneminde Adab-ı Muaşeret ve Değerler Eğitimi dersleri de verilmeye başlanacak. Adab-ı Muaşeret ve Değerler Eğitimi dersleriyle çocukların kişisel, sosyal ve ahlak gelişimlerine de katkı sunulmuş olacak.
Yazıcı: ‘’Çocuklara Değer Katmak İstiyoruz’’
Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu İbrahim Ethem Yazıcı ise ilk dönem verdikleri derslere ilave olarak Adab-ı Muaşeret ve Değerler Eğitimi derslerini eklediklerin belirterek,’’ Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde yürütülen yaz okulu faaliyetleri çerçevesinde, Temmuz ayı dönemi çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Yoğun talep ve gelen geri bildirimler doğrultusunda, Ağustos grubunda da benzer faaliyetleri hizmete açtık. Ağustos ayı kayıtlarımızda büyük bir ilgi görüyor. Yaz aylarında çocuklar tatillerini daha verimli geçirmek için bu tür sosyal faaliyetlere katılmak istiyorlar. Velilerimiz, yaptığımız çalışmalardan oldukça memnun kaldıklarını söylüyorlar. Bu anlamda gelen talepleri dikkate alarak Ağustos ayı çalışmalarımıza başladık. Kayıtlarımız şu anda devam ediyor. Çocuklarımız sabah 9'da geliyorlar. İlk olarak basketbol ve voleybol gibi sportif faaliyetlerle başlıyoruz. Erkek çocuklarımız futbolu daha çok tercih ettiği için onları bu yönde yönlendiriyoruz. Alanında uzman hocalarımız, sahadaki tecrübelerini çocuklarımızı eğitmek için kullanıyorlar. Bu bağlamda, öğlene kadar çocuklarımız sportif faaliyetlerle enerjilerini harcıyorlar. Öğle yemeği arası verdikten sonra, iç mekan faaliyetlerine geçiyoruz. Bu faaliyetlerin, çocuklarımızın gelişimi açısından çok değerli olduğuna inanıyoruz. Burada satranç ve bilgisayar gibi takım çalışmaları yapılıyor. Özellikle Ağustos ayı velilerimizin talepleri doğrultusunda, adab-ı muaşeret, görgü kuralları ve değerler eğitimi çalışmaları da başlayacak. Çocuklarımızın bu tür çalışmalardan istifade etmeleri ve topluma değer katmalarını, kazandıkları bu kazanımları hayatlarında kullanmalarını temenni ediyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin örf, âdetini bilen, ahlaki değerlere önem veren bireyler olmasını istiyoruz. Bu dersler de öğrencilerimize, gençlerimize çok faydalı olacaktır.’’ dedi.
Sosyal Yaşam Merkezi Antrenörlerinden Murat Alkale,‘ Çocuklarımıza sportif, kültürel ve daha birçok alanda eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra havuz, fitness, jimnastik ve step aerobik derslerimiz de bulunuyor. Çocuklarımızın günleri derslerin yanı sıra dolu dolu geçiyor. Teorik derslerde bir miktar ders modundayız, ancak diğer zamanlarda çok eğlenceli ve dolu dolu etkinlikler düzenliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Spor, 19 Temmuz 2024 21:14
Yorumlar (0)

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Vali Seddar Yavuz’un 25 Mayıs Etik Günü Mesajı

ESENLİK GELENEKSEL ÇADIR GÜNLERİ BAŞLADI

Jandarma Tarafından Narkotik Operasyonu Gerçekleşti

CHP İL BAŞKANI SN. BARIŞ YILDIZ’IN BEYANLARI ÜZERİNE ZORUNLU AÇIKLAMA

İlimizde Deprem Sonrası Camiler Yeniden Yükseliyor

VOLEYBOL'DA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU

YEŞİLYURT BELEDİYESİ YETİM, ÖKSÜZ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ‘KURBAN BAĞIŞ’ HİZMETİNİ BAŞLATTI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

MALATYA KÜLTÜRÜ 7. ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE TANITILIYOR

Ağbaba; “Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NEZAKET OKULLARI TARAFINDAN YILSONU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreninde Konuşan Başkan Er,

TOPRAĞIN ALTINDAN GELEN MÜJDE: MEYDANCIK'A TEMİZ İÇME SUYU

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri

“Lozan’a Dil Uzatanlara Karşı Milletin Tapusunu Sandıkla Koruyacağız!”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILINA ANLAMLI DOKUNUŞ

BAŞKAN GEÇİT, MÜSİAD’IN ‘DOST MECLİSİ’ PROGRAMINA KATILDI

GURURLANDIRAN BAŞARI: TÜRK EĞİTİM TEKNOLOJİSİ DÜNYA SAHNESİNDE FİNALDE

Başkan Taşkın Selçuklu Mahallesi ve Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Battalgazi İlçemiz Hacı Abdi Mahallesinde Silahlı Saldırı

Bölgesel amatör futbol ligi play-off grup

*Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşümde destekler, KDV oranı ve başvuru tarihi yeniden değerlendirilmeli”*

Malatya'da Uluslararası Bir Bilim Buluşması:

Sevabı Ocağınıza, Derisi Ocağımıza” Çağrısı:

7. MALATYA YAPI DEKORASYON FUARI AÇILDI

Türk Mutfağı Haftası Malatya’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

MALATYA’DA ÇOCUKLAR PLAYLAND ÇOCUK ŞENLİĞİNDE BULUŞUYOR

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulunan Başkan Er,

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN ŞANTİYE ALANINDA İNCELEME

Narkotik Suçlarla Mücadele Kesintisiz Devam Ediyor

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Çerçevesinde Operasyonlar Devam Etmektedir

İl Başkanı Bakan: “Her İşimizi İhlasla, Samimiyetle Yapmaya Devam Edeceğiz”

MAGİNDER SÜTLÜCE VE TOPRAKTEPE'DE

GELİNCİKTEPE KADIN YAŞAM MERKEZİ’NDE KURSLAR BAŞLADI

Kenan Tugal Yılın En İyi Başarı Ödülünü Aldı

Yapı ve Dekorasyonun Kalbi Malatya’da Atıyor

Yeşilyurt İlçemiz Yaka Mahallesi'nde Kasten Adam Öldürme
